Учил е, работил е неуморно, не е спал, станал е най-младият президент на банка и е намерил вратичка да продава алкохол.
Сам си отговаряш на въпроса и не го осъзнаваш. Този "комунизъм" е изпуснал рационалното мислене. Да ти обесня, че загряваш бавно. Учили са в специализирана паралелка, в която химията и т.н. им е била излишна и са назубряли ненужен материал. Осем години са си губили времето в училище за едното нищо, а не са наблягали на професията си, за да се плащат заплати на хора, които нищо друго не могат.
Точно в САЩ всичко се прави от спонсори. Напуснеш ли колежа и се захванеш с професионален спорт губиш стипендията си и разчиташ на спонсори.
Няма какво да ми обесняваш. Това е световен проблем. Комунистическите родители не са се погрижили за здравето на децата си и са ги оставили да се тъпчат.
Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - България
Нормално е да се увеличава този %. Сега има шоколад(и разновидности) и може да си го купиш.

[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
-
- Контакти:
blue avalanche написа:........
Работещите в строителството: зидаро-кофражисти, мозайкаджии, фаянсаджии, бояджии, мазачи и т.н. ПРЕДИ 5-ти клас ли изучаваха професията или СЛЕД 12-ти? Да не са били със "специфично висше"?![]()
За СПТУ по Сградостроителство да си чувал?
Багеристи, фадромаджии, трактористи, комбайнери и т.н. ПРЕДИ 5-ти клас ли изучаваха професията или СЛЕД 12-ти?
За СПТУ по Строителна механизация да си чувал?
За ТМСС?
Шлосери, фрезисти, стругари и т.н. ПРЕДИ 5-ти клас ли изучаваха професията или СЛЕД 12-ти?
За ТМТ да си чувал?
За ТХВП да си чувал?
За езикови гимназии?
За ССУМОР-Бургас? За ТКК-Варна?
............

сОри, че ви се бъркам в раздУмката ...
ама зАлудо се Абиш, Лавина ...

Нека всеки от "писалите" на последните примерно 50 страници - да си каже честно тука отдолу - "КОЙ нАбор е ???" ...

Щото като чета кви бисери се пишат - падам от смях ...
Аз веднъж си казах ... но да повторя - аз съм 66-ти набор ... на 52 години ...
И няма как "НЯКОЙ" - / дали ще е Бойко, дали ще е Сашко-Дебелий , дали ще е "възкръсналия БайТошо", дали ще е оня олигофрен от форума, който бил "искал да кОли сОц-носталгици" ... / - който да ми "обяснява" КАКЪВ е БИЛ ЖИВОТА при сОца ...
Ай Наздраве ...
И не си губИ времето с тъпаци ...

Смити явно има визия за реформа на МО и ще каже с какво да се занимават децата осем години от учебния си процес.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Защо аз? : )
Това като цяло е далеч от мен за да давам мнение, но ми се струва, че едно външно точково оценяване по всеки предмет би било доста благотворно, но ако се обвърже със заплатата на преподавателя и дотацията на училището. Не може да очакваш, че някой ставащ за нещо върши подобна работа за 1000 лв и няма как да е справедливо един способен педагог да получава близки пари до един "жечко".
Плюс цялостна реформа относно преподавания материал, по-малки класове в обществените училища и като цяло насърчаване на частните училища.
Това като цяло е далеч от мен за да давам мнение, но ми се струва, че едно външно точково оценяване по всеки предмет би било доста благотворно, но ако се обвърже със заплатата на преподавателя и дотацията на училището. Не може да очакваш, че някой ставащ за нещо върши подобна работа за 1000 лв и няма как да е справедливо един способен педагог да получава близки пари до един "жечко".
Плюс цялостна реформа относно преподавания материал, по-малки класове в обществените училища и като цяло насърчаване на частните училища.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
- blue avalanche
- Контакти:
pomiqr272 написа:Учил е, работил е неуморно, не е спал, станал е най-младият президент на банка и е намерил вратичка да продава алкохол.
Сам си отговаряш на въпроса и не го осъзнаваш. Този "комунизъм" е изпуснал рационалното мислене. Да ти обесня, че загряваш бавно. Учили са в специализирана паралелка, в която химията и т.н. им е била излишна и са назубряли ненужен материал. Осем години са си губили времето в училище за едното нищо, а не са наблягали на професията си, за да се плащат заплати на хора, които нищо друго не могат.
Точно в САЩ всичко се прави от спонсори. Напуснеш ли колежа и се захванеш с професионален спорт губиш стипендията си и разчиташ на спонсори.
Няма какво да ми обесняваш. Това е световен проблем. Комунистическите родители не са се погрижили за здравето на децата си и са ги оставили да се тъпчат.
Учил е, работил е неуморно, не е спал, станал е най-младият президент на банка и е намерил вратичка да продава алкохол.
Цялото семейство са се занимавали с нелегално производство и продажба на алкохол през сухия режим. И това ги прави просто криминални престъпници. Не ми дрънкай врели-некипели...
Учили са в специализирана паралелка, в която химията и т.н. им е била излишна и са назубряли ненужен материал. Осем години са си губили времето в училище за едното нищо
Осем години??? Ти хабер си нямаш какво е това СПТУ, ТМТ, ТМСС и т.н. Нали? Но това не ти пречи да ръсиш простотии.
Точно в САЩ всичко се прави от спонсори.
Личните спонсори на Майкъл Фелпс са му направили ЛИЧНИ басейни и зали, за да тренира. А личните спонсори на Карл Люис са му спретнали стадионче и зали, за да си тичка. Правилно ли разбрах?
Комунистическите родители не са се погрижили за здравето на децата си и са ги оставили да се тъпчат.
Интересно. защото децата на "капиталистическите родители" също се тъпчат разболяват от диабет. Някаква идея?
Ясен си! Нищо не знаеш за "онова време", не можеш да правиш сравнение, ръсиш заучени фрази... Айде бягай да си играеш.
ПП. Това, че ТИ си бил гола вода по химия, че и по други предмети, не значи, че те са безсмислени.
- metodito
- Контакти:
Thsmith написа:Защо аз? : )
Сега, ако кажеш и защо искаш стимули за частните училища?
Иначе, това с разделянето на учителите е глупост чутовна. Пробват го доста години, но не им се получава - да разбият даскалските колективи. И сега има достатъчно стимули - европроекти и тъ нъ. Иначе как ще сравниш едно даскало в София и в Карлово да речем? На каква основа ще ги съпоставиш?
Твърдо "ЗА" намаляне на класовете, за облекчаване на даскалите от писарушката дейност и не промяна на съдържанието, а начина, по който е поднасяно. Дуалното обучение да се наложи истински, а не проформа и на хартия. Защото с изключение на някое и друго даскало си е баш проформа. И в тази връзка, стимулиране на фирмите, които наемат ученици за практика. И задължително вкарването на повече технологии и мултимедия. Но това зависи и от държавата и от директорите, разбира се. И още много неща могат да се променят, но едва ли ще стане. Вече съм далеч от системата, но мисля, че се направиха добри неща в последно време. Особено за учители, на които им се работи. Но натоварването си остава огромно. Особено, ако става въпрос за голям град. Това не е бачкане от 9 до 5, в което свършваш работа и не мислиш за нея до 9 сутринта на другия ден, а си е 24 часа работа. И тук може да се помисли за промяна, защото да "изпушиш" си е въпрос не на "дали", а на "кога".
- metodito
- Контакти:
fcb_bg написа:Смити явно има визия за реформа на МО и ще каже с какво да се занимават децата осем години от учебния си процес.
Ориентиране към практиката. Това липсва не само на училището ни, но и на цялото образование. И го доказват тези европейските тестове, които ни спускат. Функционално просто са зле нещата. Излиза от даскало/университет и знае, но не може.
-
Това за преброяването не го схванах.blue avalanche написа:Ти НАИСТИНА ли не знаеш, че преброяването се извършва на база "регистрация", а не на база "НАПУСНАЛ" страната. Или се правиш на луд?Ами ние и към момента караме още с онова образование, то и за т'ва сме на този хал.
Корабните фирми, които наемат кадри на Военноморското у-ще, завършили преди и около 89-та, според теб, на какъв "хал" са?
Пред фалит?
За твое сведение, аз и мои колеги работим в едни от най-големите фирми в бранша! С "онова" образование.А японците, които търсят морски кадри, ИЗРИЧНО поставят условие да са завършили ПРЕДИ 2000-та година. Интересно защо... Сигурно щот са тъпи.
За една бронхо-пневмония искаха да ме вкарат в болницата. Нещо, което сега се лекува за три дни със съответният антибиотик.
"Сегашното" здравеопазване натъпка жена ми с именно такива антибиотици(гентамицин) и в резултат на това - оглуша. Така, че айде да не ми разправяш за "сега". Става ли?

Чудесно, радвам се, че все още има хора, които могат да се реализират с образованието от соца.
Но ти посочваш само един бранш, в който това е възможно, безпроблемно. Да речем, че вероятно има още 1-2, но това е крайно недостатъчно. Все още учебната система бълва неподготвени за живота деца. Нуждае се от пълно реиновиране. Писал съм какви нелепици продължават да се учат по история. Неща, отдавна опровергани от източници, хроники, и различни науки, като генетика, антропология и археология.
Да не говорим, че децата стоят по 7-8 часа в училище. А между Ноември и Март, учат по 2 часа в сумрак. Хората отдавна са установили, че детските сетива и мозъчета започват да възприемат нормално информация едва час след изгрева на слънцето.
Но тука такива неща - майната им. Децата от 07:30 ч. трябва да са в училище, точка.

Да не говорим за тези, дето са 2-ра смяна, и на практика през зимните месеци 90 % от обучението им минава на лампи.
Въобще... Образованието ни е за сериозен рестарт. Щото към момента е няква безумна амалгама между соц. времената и "модерното" време.
Наистина съжалявам за съпругата ти.
Не казвам, че сега здравеопазването е перефе. Но не е сериозно да се твърди, че преди е било по-добро.
Безплатно, да, но по-добро ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !
[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !
[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]
Зелен кон и умен учител......... 

Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.