Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Groucho » 13 окт 2018 23:04

Thsmith написа:То няма какво да лъскаш. Все едно да лъскаш имиджа на златото :lol:

Тц, колониализмът само за теб е злато. Иначе си е чиста фекалия.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 13 окт 2018 23:10

Не, за нормалния човек е злато и историята го е доказала. Превръща се във фекалия в момента на оттеглянето от някоя колония, която не е претопена и колониалната политика не е завършена успешно.
На черното е трудно да кажеш бяло. Ще ме извиняваш :lol: Може да се разходиш по картата от Родезия до ЮАР. От Али Баба до Уеа.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 13 окт 2018 23:20

Thsmith написа:Може да се разходиш по картата от Родезия до ЮАР. От Али Баба до Уеа.

Няма нужда, знам че европейските колониалисти са крали и клали много в Африка в продължение на векове: роби, злато, слонова кост, диаманти - всичко ценно. Разхождай се ти, явно ти харесват кражбите, след като защитаваш колониализма.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 13 окт 2018 23:23

Това не е кражба, а завоюване и последвало цивилизоване и заселване на новия свят.
На теб явно ти харесват зулусите и талибаните след като защитаваш тях. :lol: :lol:

--
пп не си ли извади поука последния път? :lol:

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 13 окт 2018 23:27

Thsmith написа:пп не си ли извади поука последния път? :lol:

Тц, чиста кражба и кланета е колониализма.

Каква поука? Че си готов да въртиш латерна до безкрай? Знам го. Върти си на воля.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 13 окт 2018 23:33

A защо трябва европейците да крадат ресурсите на африканците? Зулуси, Масаи и разните му африкански племена и народности с какво ни пречат? За арабите и аз съм на мнение, че са паплач, която трябва да се заличи или поне да не се допуска в Европа, но черните от подсахарска Африка са много готини пичове и познавам няколко лично от там живеещи в Танзания.

Смит се радва на колониализма, все едно неговите джобове са напълнили :mrgreen:

Освен и празниците на САЩ да честваме или да си празнуваме успехите на английски национален отбор по футбол или пък на Анди Мъри :lol: :lol:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 14 окт 2018 00:18

Groucho написа:
Thsmith написа:пп не си ли извади поука последния път? :lol:

Тц, чиста кражба и кланета е колониализма.

Каква поука? Че си готов да въртиш латерна до безкрай? Знам го. Върти си на воля.

Че съм готов да ти повтарям истината вовеки ; )

--
Не е кражба, а завземане и цивилизоване. а всяка война носи жертви, а пък и това е един вид естествен подбор и качественият му завършек е олицетворен в Щатите, Австралия, Канада и много други. За съжаление не беше довършен в страни като ЮАР и днес те се превръщат в кочини.

Soulen написа:Смит се радва на колониализма, все едно неговите джобове са напълнили :mrgreen:

Аз никога не съм криел, че съм привърженик на Pax Romana и на вижданията на Теди Рузвелт за неговото претворяване. :lol:

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 14 окт 2018 00:22

Оправда колониалния грабеж, сега е ред да го сториш и с кражбата на умствения. Юкендуит!
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

AndreshkoGacovBacov
Контакти:

Мнениеот AndreshkoGacovBacov » 14 окт 2018 01:22

blue avalanche написа:
SilentKiller написа:Не съм садист, но като видя някой комунистически носталгик манипулатор нещо ми кипва отвътре и ме кара да му прережа гръкляна без да ми мигне окото и без да ми трепне ръката !
Мама и тати са били от привилегированите по онова време, затова така ти изнася да говориш ! Най-мразя ей такива евтини манипулаторчета, които сега облъчват и младите поколения какъв рай било по времето на комунизма ! Вие сте за бесилото антибългарски утайки ! :evil:

Що се пениш, бе бабаит? Да не би да е от безсилие?
...........

:lol:

Мани го тоя смешник ...
4 дена такива като него бутаха "мавзолей", дето "комунягите" са го построили за 3 дни ...

:lol: :lol: :lol:

Кво очакваш от такива некадърници и нефелници ??? ...
освен злоба, слюнки и словесни миазми ...

:lol:

Докато е жив ще боядисва построеното при БайТошо ...
Стига му ...

:)

garfield22
Контакти:

Мнениеот garfield22 » 14 окт 2018 09:40

Thsmith написа:Ще започна от зад на пред. Заводи няма как да станат "наши". Те си имат собственик. Дори да окупираш дадена територия, това не е равносилно на това да отнемеш собствеността на някого.
Още повече, че държава я бива само да поддържа губещи предприятия, които да генерират загуби.
Репресирани били от "чужда" държава. Отдавна никой не ги пази да не избягат. Ако някой е искал да живее в БГ - да се е върнал. Ако се е чувствал репресиран, там ли ще седи?

Какви са ни отношения със Сърбия? Такива при които си мобилизират армията и я разхождат около границата ли? Или такива, които трябва да ги заобикаляш за да не ти се случи нещо докато минаваш през тях?
В такива случаи не събираш данъци и такси, а даваш пенсии и помощи. Винаги си назад от такива операции в днешно време.

Аз написах, че става въпрос за държавните заводи. Дори и да не ги поддържаме, можем да ги продадем и след това да събираме данъците от тях.
Допреди падането на Милошевич определено бяха репресирани. Страшно много българи са пращани в лагери, не им се е позволявало да се определят като българи, закривани и унищожавани са били българските училища, църкви и паметници. Дори и сега има проблеми за хората там - децата им ги записват със сръбски имена, често им се отказва да изучават български.
Пенсии и помощи се дават във всички райони на страната. Там няма някакво особено циганско население, че да плащаме повече от нормалното.

Groucho написа:Иначе, наша военна намеса за връщане на Западните покрайнини през 21 век е чиста фантастика. Трябва да сме със статута на Израел, за да ни позволи САЩ такова нещо. Ние не сме с такъв статут за САЩ.

Разбирам притеснението ти от евентуална американска намеса, подобна на тази в Кувейт, но Западните покрайнини не са стратегически район, а и Сърбия не е американски съюзник. А и аз говорех за намеса по време на Югославските войни, когато бяха почти напълно изолирани и в много лоши отношения със САЩ.

Върни се в “Свободна зона”