CaptainBertorelli написа:TristaNNN написа:Eminem написа:TristaNNN написа:loko1 написа:Тотална тъпотия е това с продажбата на билетите.
Да, но това не бива да е оправдание да не отидеш на мач, при положение, че отборът ти е с равен брой точки на върха с тия, които ще са противници вдругиден. Иначе, малко след като приеха тази промяна, един пич от комисията по нищото загатна, че това май е недообмислено и се очаква преразглеждане на забраната в някакъв бъдещ момент. Левски, поне според Краси Иванов, също е "За" да отпадне тази промяна, понеже на всички им е ясно, че нашего брата привърженик масово решава да се вдигне до стадиона в последния момент. Предполагам, че нравите на ловешките и останалите привърженици у нас са сходни с нашите.
Ами това правило е супер малоумно и когато да отпадне, все ще е късно.
Нека някой да каже с какво е полезно това правило ? И защо не ми разрешават да си купя билет онлайн или там от омв-тата ли какви бяха, в деня на мача ?
Eдинственото логично обяснение за мен, доколкото може да има някаква логика в тази забрана, е това, че ако не се продават билети в деня на мача, Ушев ще може да прецени колко ресурс му е нужен за охрана. Примерно, при продадени 10 000 билета към 06:00 сутринта в събота, Ушев ще прецени колко фуражки ще са достатъчни за нормално провеждане на спортното мероприятие и колко евентуално ще са необходими около стадиона и по възловите места в София. При 15 000 - планирания брой фуражки плюс още от резерва, плюс повече жандармеристи и т.н. Друга логика не намирам.
Е, то много трудно да видят какво е съотношението на продадените до деня на мача и в деня на мача за последните 5-6 такива двубоя, че да си направят сметката. Сега ще им е по-трудно, защото не може да се прогнозира, колко ще са неразбралите. И ще трябва и заведения да охраняват за случайни срещи. Дано да им е за последно.
Абе, да се оправят, аз не ги защитавам нито пък оправдавам забраната. Просто се опитвам да намеря поне малка капчица логика в тази промяна, доколкото наистина може да има такава.