Според мен грешиш и за Сари и за Лопетеги, но както се казва развитието на сезона само ще покаже кой от нас и по-близо до истината

Много е вероятно да се получи нещо по-различно от очакванията и на двама ни, както често се случва.
Аз, като фен на Реал очаквам и искам от Лопетеги дубъл в Испания

В ШЛ, честно казано, ми е все тая кога ще бъде спрян Реал (четвърта поредна, според мен е прекалена и невъзможна цел), стига да не е някое срамно отпадане... От Сари очаквам битка за титлата докрай, макар че съм убеден във втората поредна за Гуардиола.
Има си причина, защо повечето треньори, практикуващи подобни на Пеп идеи за футбола не са чак толкова успешни като него. И не, тази причина НЕ е, както твърдят мразещите го, че той поема само най-добрите и най-богатите отбори в съответната лига и е лесно да печели трофеи. Наскоро видях видео от мач на Барселона Б през 2007-а.. След като Гуардиола може да накара тези играчи да играят футбола, който иска в третото ниво на испанския футбол, то той може да го направи навсякъде (даже и в родното първенство

).. Освен това сега вече имаме няколко представителя на неговите идеи, начело на наистина топ отбори - Лопетеги в Реал, Тухел в ПСЖ, Сари в Челси... Този сезон ще бъде важен, както казах, именно за утвърждаването на тази философия за футбола като печеливш модел. Разликата идва от умението на Пеп да надгражда над тези идеи, да ги използва за основа, на която да придава нови и различни измерения. Сари и Лопетеги са образно казано доста по-стандартни в разбиранията си за играта и това ги ограничава в известна степен. (Образно казано, защото като цяло позиционната игра все още се разглежда като нещо екзотично и странно от мнозинството фенове, медии, но и треньори, за съжаление). Тухел е в другата крайност, защото прекалява с експериментите (вчера ПСЖ ме шашнаха с 3-4-3 схемата на игра).. Освен това всеки треньор е различен като манталитет, глад за успехи и личностна харизма.. Пеп ги има в изобилие тези качества и те му помагат доста в сложните моменти..