Шампионска лига - сезон 2018/2019

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон 2018/2019

Мнениеот insaneboy1 » 30 авг 2018 20:25

Изображение
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 30 авг 2018 20:27

Отново небалансиран жребия...
В две от групите има по 3 Европейски шампиона - Барса, ПСВ, Интер и Байерн, Бенфика, Аякс.
Има една без нито един носител на КЕШ с мижави отборчета - група F на МанСити

Потребителски аватар
rmfan5
Контакти:

Мнениеот rmfan5 » 30 авг 2018 20:31

NOMER14 написа:Отново небалансиран жребия...
В две от групите има по 3 Европейски шампиона - Барса, ПСВ, Интер и Байерн, Бенфика, Аякс.
Има една без нито един носител на КЕШ с мижави отборчета - група F на МанСити

Верно ли?
ПСВ,Аякс,Бенфика не са помирисвали финал от над 20 години.
[wrapimg=]http://prikachi.com/images/523/7021523v.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Мнениеот Los Che » 30 авг 2018 21:05

Както се казва в РЕКЛАМАТА:
[center]Финалите само ги миришем[/center]

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 30 авг 2018 22:28

Доста ши**на група за Валенсия, в която най-логично е да завършим трети. Все пак обикновено се играе по-освободено от позицията на аутсайдер, така че си имаме своите шансове.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Bernaleo
Контакти:

Мнениеот Bernaleo » 30 авг 2018 23:02

Струва ми се че Юнайтед няма дори и 3-ти да завършат. :lol:

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 30 авг 2018 23:05

Според мен ще продължат следните отбори: Атлети и Монако, макар че много се надявам да е Дортмунд и мисля, че имат равни шансове с монегаските.
Барселона и Тотнъм, но стискам палци на Интер и като цяло ще подкрепям тях в турнира.
ПСЖ и Ливърпул, но ще съм страшно благодарен на неаполитанци ако изхвърлят един от тях.
Шалке и Порто. Обикновено този тип групи са доста непредвидими, но тук не виждам как ще се заплете особена интрига.
Бавария и Аякс. Тук обаче дори АЕК си има шансове и се надявам да се получи жестока битка за второ място.
Сити и Лион, а ако някак си Хофенхайм или Шахтьор продължат, ще е супер. Украинците определено имат сили да преборят Олимпик.
Мадрид и Рома. Най-скучната група, но пък сблъсъците между чехи и руснаци са си класика.
Ювентус и Валенсия, макар че Юнайтед не са за отписване. Видя се, че миналата година Манчестър бяха почти равностойни на Севиля, а Прилепите от своя страна не са много по-силни, както и предполагат само трите места разлика в класирането в Ла Лига.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 30 авг 2018 23:42

Жребият сякаш е по-добър и балансиран спрямо предходни години и предразполага към повече интрига. Малко са групите с 2 гранда и предизвестен изход, може би само предпоследната, макар че там за първото място може да има здрава битка.

И така по-подробно за всяка група:

Първа:
Предпочитания: най-много симпатизирам на Дортмунд тук и се надявам да спечелят групата. Към всички останали отбори в нея имам леки симпатии и който и да продължи от тях няма да съм недоволен.
Реалности: С оглед че Атлетико си запазиха повечето звезди и треньора изглеждат фаворити за първото място. Борусия се подсилиха с интересни играчи и може да сглобят доста добре работеща машина. Най-големият ребус, който стои пред новия треньор е защитата, която бе слабото място на отбора през последните 2-3 години. Очакванията ми са да се борят с Монако за второто място. И въпреки това нито един от трите не е ясно какъв сезон ще направи, в каква форма ще навлезе през есента, а това може да се окаже решаващо (ето напр. Атлетико през миналата година не защитиха статута си на фаворит в групата). Брюж ги отписвам на този етап.

Втора:
Предпочитания: Тотнъм и Интер. Твърдо. Между другото доста започна да ми харесва този състав на Тотнъм и ще му стискам палци и във Висшата лига, макар и да не планирам да си увелича зрителския интерес към нея.
Реалности: Тотнъм, Интер и Барселона ще си оспорват първите 2 места и не виждам някой от тях да има преимущество пред останалите или изоставане.

Трета:
Ситуацията е много подобна на тази във Втора група
Предпочитания: Наполи и Ливърпул. Между другото ако Звезда постигнат някои положителни резултати много би ме зарадвало, но силно се съмнявам.
Реалности: ПСЖ, Наполи и Ливърпул ще са в люта битка за първите 2 места. Букмейкърите биха казали, че ПСЖ имат леко преимущество, но ще си позволя да се усъмня.

Четвърта:
Предпочитания: Локо Москва и Шалке
Реалности: Това е най-равностойната група и предполагам, че не съм първият който го забелязва и отбелязва. Имаше подобна миналата година. За Шалке не знам, трудно ще е. Очаквам от тях сезон, изпълнен с трудности и предизвикателства, в който може би ще са изправени пред избора във вътрешното първенство или в ШЛ да хвърлят повече сили. Не знам за тях кое е по-добре. Байер Леверкузен нерядко са били в нея и са постъпвали и по двата начина. Може би Порто и Галатасарай имат леко предимство, но нищо не се знае.

Пета:
Предпочитания: Мисля че са ясни. От останалите отбори Аякс и АЕК са ми горе-долу еднакво симпатични, ще стискам малко повече палци на комшиите, а Бенфика се надявам да отпаднат. Като цяло много съм удовлетворен от тази група. Тя може да даде нужното време и спокойствие на Нико Ковач да реализира идеите си и в същото време да има сблъсък с отбор с толкова много титли и традиции - върховно удоволствие за ценителите на футбола.
Реалности: Разбира се Байерн са фаворити за първото място. Бенфика и Аякс ще се борят за второто, но групата дава шанс и на АЕК да мечтае за нещо по-значимо и ако на някой от отборите не му върви играта и среща трудности гърците може да се възползват и завоюват поне третото място.

Шеста:
Предпочитания: Тук честно казано нямам. Малко мачове от групата бих гледал, макар че тя по принцип предизвиква интерес. Ще стискам палци на Шахтьор и Хофенхайм, но другите 2 отбора изгледат с повече шансове. Лион ги уважавам заради отпечатъка, който оставиха в европейския футбол през последните близо 15 години, развиват и много млади и талантливи играчи в последно време, но просто не съм им фен, предпочитам Марсилия. Отношението ми към Сити е ясно.
Реалности: Колкото и да ми е неприятно да призная има фаворит за първото място, залагащ на светлосиния цвят, а останалите 3 отбора ще спорят за второто. Лион са леки фаворити, но нищо не се знае.

Седма:
Предпочитания: Рома и ЦСКА Москва
Реалности: Рома и Реал ще продължат, Реал вероятно като лидери в групата, но шансът италианците да са първи както казах по-горе не е за пренебрегване. Тук е мястото да отбележа, че преди 1 година по същото време бях писал, че Реал изглеждат фаворит № 1 за титлата през сезон 2017/2018, докато през сезон 2018/2019 съм почти сигурен, че няма да я спечелят. Стоя зад думите си и в момента, но ако ме попитате кой определям като най-голям фаворит ще се въздържа от отговор. Едно "малко е вероятно да е Байерн" ви стига на този етап, пък ако не позная за последното още по-добре.

Осма:
Предпочитания: Ювентус. От другите - не бих посочил
Реалности: Ювентус са фаворити за първото място в групата, докато Юнайтед и Валенсия ще се борят за второто. Преди мача Севиля - Юнайтед през пролетта бях казал, че на този етап при сблъсък между испански и английски отбор (разбира се изключвайки по-скромните тимове) няма как англичаните да бъдат считани за фаворити. Просто едните твърде много напреднаха, а другите много бяха изостанали от случващото се в европейския футбол, колкото и да ми е болно да призная за първото. Е, англичаните през миналия сезон направиха стъпка във вярната посока, но докъде са стигнали тепърва ще се преценява.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 31 авг 2018 00:01

Изображение

Изображение
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

yagar

Мнениеот yagar » 31 авг 2018 04:48

Малоумно разпределение на мачовете - 2 от 8 и 6 от 10 часа като повечето мачове от 8 не представляват голям интерес.Много по-разумно щеше да е мачовете да са по 4 от двата часове като най-интересните два да са от 8 и 10. Например на 18 Септември са добре направени с Интер-Тотнъм от 8 и Ливърпул-Псж от 10 но почти всички останали са зле и интересните срещи се припокриват.
Последна промяна от yagar на 31 авг 2018 04:59, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Архив”