AndreshkoGacovBacov написа:Thsmith написа:Това не се смята за пряко значение и няма как да се е случила на пра-пра пра баба ми по много причини. Първата е, че не е била робиня. (а от друга страна, изобщо не е била в тази империя) Виж твоите ако са били роби някъде е друг въпрос.
.........
Колкото и да го извърташ, няма как да убедиш никого в твърдението, че България е била робовладелска провинция.
пп Колко пъти ще се заканваш, че това ти е последния пост и после ще продължаваш да се оплиташ? Нали ти е ясно, че олекваш всеки път?

Отзад напред :
1. "заканих се", че няма повече да ти "цитирам" Българския Тълковен Речник, защото смятам, че 18 пъти е достатъчно за човек - способен на "минимална възприемчивост" ...
В твоя чест - го направих и за 19-ти път ... но резултата беше същия ...
2. България не е била "робовладелска провинция" ...
3. "Житие-битиЕто" на пра-пра-пра-баба ти - не представлява "научен интерес" ...
4. ЧетИ внимателно /ако знаеш френски/ ... ако не - питай някого ... ако няма кого - пробвай преводача на "гУглето" ... /все ще ти свърши работа/ ...
Esclavage
..............
3. État, condition de ceux qui sont sous une domination tyrannique ; asservissement, servitude : Tenir un peuple en esclavage.
..............
Даже примерът, който са дали мръсниците от "Larousse" e по-кристално ясен и от примера в нашия речник, а именно:
"
Държа един НАРОД в РОБСТВО" ...
п.с. Но наистина си доста безОчливо нахален ... свалям ти шапка ...

аа не : 0 без сваляне на шапка. Ще реша, че нещо не е наред.
Пробвай и 20 и 21 път. Няма да промениш значениеот на думата колкото и да се правиш на ударен и да разчиташ на преносен смисъл : ) Аз френски достатъчно добре знам, точно заради това ти препоръчах един доказан автор като Бастиа, които може да ти смели необходимата информация и дори ти може и да я разбереш. Тогава може и да осъзнаеш, че не си бил роб и рая/роб са различни неща.
Groucho написа:Thsmith написа:Аз не се дърпам, просто казвам, че не е честен спрямо теб и би ме накарало да се чувствам леко виновно. Все пак е твоя воля и ако толкова желаеш.... ; )))
пп Няма да празнувам такова нещо. Освен ако не са включени девойките де. Аз принципно не празнувам неща, които не са пряко свързани с мен.
Не бери грижа за наши милости. Парафираме ли бас за твърдението, че няма да видиш Крим отново украински? Айде, на 5 момичета, да е по-реалистично.
Аз и преди ти казах, че нямам нищо против. Дори и на 505 да са. Просто ти предложих да направиш нещата малко по реалистични така, че да има някакъв шанс да спечелиш, а не сам да затваряш възможността си и да правиш баса едностранен с един възможен победител.
----
Корки ако очаква някой да му чете поредния цитат е редно да пусне линк. Предвид историята на източниците му се съмнявам, че ще има желаещи да прочетат дори първата дума без източник. Чак след това някой евентуално може да му обърне внимание, да прочете и да му отговори и обясни къде пак е сбъркал и какво пак не е разбрал.
И нз дали ви е ясно, но правенето на флууд е забранено във всички форуми. Има едно бутонче "Edit" и то се използва за да добавиш нещо в поста си, а не се използва публикуване на нов и нов пост един под друг.