Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

AndreshkoGacovBacov
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот AndreshkoGacovBacov » 04 авг 2018 00:01

Thsmith написа:
Все ми е тая ти какво разбираш под робство. Ако искаш си го нарисувай.

Робство е "slavery" или "esclavage", а ти ако искаш и под садо мазо го разбирай :lol:

Хайде робе... ти си на ход.

:)

Добре, суверЕне мой ... ама за последно ... че ми писнА на кура от тебе ...
:lol:

Няма никакво значение какво разбирам "Аз" или какво разбираш "Ти" ...
Аз ти цитирам 18 пъти "БЪЛГАРСКИ ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК" ...
а ти на 2 страници само ми лялякаш некакви смешки ала "дебелия Сашко Йорданов" ...

:lol: :lol: :lol:

Айде лека ...

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 04 авг 2018 00:17

Thsmith написа:
AndreshkoGacovBacov написа:

Ти си направо "непобедима" конска муха ...
Необходимо ли е за 118-ти път да ти обяснявам, че в българския език думата "робство" има И значение на "иго" ??? ...

И в тоя случай съвсем естествено се превежда НЕ като "slavery" или "esclavage" ... а като "joug" или "yoke" ...

Ако не бях некадърен - щях да ти го нарисувам ... честно ...

Робство е "slavery" или "esclavage", а ти ако искаш и под садо мазо го разбирай :lol:

Ем, не е американското разбиране за негрите роби, ама си е било бая шибано . Инак е нямало да драпате за фрийдъм.
Едно време гадните комунисти са правели бая филми с гадни сцени по темата, ся по демокрацията са кът и гледаме здраво турски исторически сериали по същата тема. "Време разделно" ми е от любимите филми( а те се броят на пръсти), там определението за робско отношение е сведено до минимум, нали тъй?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 04 авг 2018 00:18

Thsmith написа:

Ти си направо "непобедима" конска муха ...
Необходимо ли е за 118-ти път да ти обяснявам, че в българския език думата "робство" има И значение на "иго" ??? ...

И в тоя случай съвсем естествено се превежда НЕ като "slavery" или "esclavage" ... а като "joug" или "yoke" ...

Ако не бях некадърен - щях да ти го нарисувам ... честно ...

На български пиши бе, слейвъри надраскал, щото то е по-важно и по-меродавно.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 04 авг 2018 00:54

Thsmith написа:То в този калкулатор не влизат само преките финансови ползи : )

Иначе аз момичета не отказвам никога ; ) Стига да са хубави де.

Че кой е казал, че там ще смятат само финансови ползи? Нали затова е голям калкулатор? Да смята всякакви ползи.
Залогът е безрисков за теб, сам го написа. Представи си само как празнуваш с 30 момичета края на окупацията на Крим :lol:
Не знам защо се дърпаш от баса :roll: Но след като не искаш лесна печалба... Няма да настоявам повече.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 04 авг 2018 01:10

Thsmith написа:
fcb_bg написа:Диктатурата какво е всъщност? Тъй като хукнете с дежурните епитети сте най-сладки. :lol:
Да изброя ли САЩ колко диктатори, откровено избиващи населението си, са подкрепяли досега? Лафа "Наше копеле" не е руски...
В диктаторска Русия Навални прекарва месец в ареста, Пуси Райът и те толкова, я сега кажи колко е ареста в Най-демокрацията за противообществени прояви?
За войната е ясно - ти не си ни Левски, ни Ботев. Те са по-шматки, де не са си пазели кефа, ами са станали некви национални герои за пример и вдигане н адуха на народа български.

Какво е общото между това дали САЩ са подкрепяли Салазар (примерно) и настоящето положение.

--
Аз и не претендирам да съм. Други са с такива претенции, но основно на думи.

Ми няма общо, как ще има. Колкото общо има фондацията на Яйценюк с Ю.С. Говермънт и настоящето положение.
--
Да, да, Те също не са имали претенции и са оставили думи, но Какви!
Не се сещам дали съм те питал - семеен ли си, деца имаш ли или само си чукаш уруспии за кеф?

AndreshkoGacovBacov
Контакти:

Мнениеот AndreshkoGacovBacov » 04 авг 2018 01:17

Groucho написа:......
Представи си само как празнуваш с 30 момичета края на окупацията на Крим :lol:
Не знам защо се дърпаш от баса :roll: Но след като не искаш лесна печалба... Няма да настоявам повече.

сОри, че ви се бъркам в закачката, но "басът" ви е безсмислен ...

Ако разсъждаваме логично - "Краят на Окупацията на Крим" може да празнуват евентуално само пра-пра-пра-пра-внуците на Иво Инджев ... ако някой ден Световният Океан повиши нивото си дотам, че да заличи Русия и да удави Путин ...
:cry:

Дотогава единствената ни Надежда си остава Росен Плевнелиев ...

:shock:

p.s. Единственият малък проблем се явява факта, че и самата Украйна не се отличава с особено голяма "надморска височинА" ... да не кажа - даже хИч ...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 авг 2018 04:14

Groucho написа:
Thsmith написа:То в този калкулатор не влизат само преките финансови ползи : )

Иначе аз момичета не отказвам никога ; ) Стига да са хубави де.

Че кой е казал, че там ще смятат само финансови ползи? Нали затова е голям калкулатор? Да смята всякакви ползи.
Залогът е безрисков за теб, сам го написа. Представи си само как празнуваш с 30 момичета края на окупацията на Крим :lol:

Аз не се дърпам, просто казвам, че не е честен спрямо теб и би ме накарало да се чувствам леко виновно. Все пак е твоя воля и ако толкова желаеш.... ; )))

--
пп Няма да празнувам такова нещо. Освен ако не са включени девойките де. Аз принципно не празнувам неща, които не са пряко свързани с мен.

fcb_bg написа:Ми няма общо, как ще има. Колкото общо има фондацията на Яйценюк с Ю.С. Говермънт и настоящето положение.
--
Да, да, Те също не са имали претенции и са оставили думи, но Какви!
Не се сещам дали съм те питал - семеен ли си, деца имаш ли или само си чукаш уруспии за кеф?

Да не съм луд да женя? Нивото на предбрачни договори в БГ е под всякаква критика. Отделно, че няма никакъв смисъл да купуваш крава ако може да я ползваш безплатно или под наем : ) При това да е различна всяка вечер.
За деца не съм готов.

Thsmith написа:

Добре, суверЕне мой ... ама за последно ... че ми писнА на кура от тебе ...

Няма никакво значение какво разбирам "Аз" или какво разбираш "Ти" ...
Аз ти цитирам 18 пъти "БЪЛГАРСКИ ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК" ...
а ти на 2 страници само ми лялякаш некакви смешки ала "дебелия Сашко Йорданов" ...

Айде лека ...

Еми щом е за последно... :) Да видим, но ме съмнява.
По скоро за 19 път ще напишеш същата глупост.

пп Може ли някой да обясни с какво се различава Испанската окупация на Холандия от тази на Османците над България. АКо изключим продължителността. И те си имат борба за независимост и те създават малка държава и след още 200 години присъединяват и останалите територии и възкачването на Бурбоните в Испания. Е при тях Херцог Алба гори хора на клада на поразия, прави разни Кървави съвети. Някакви си 20 тина хиляди за няколко години, но кой ли ги смята.
тЪ имало ли е робство Седемте провинции или не? :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 04 авг 2018 11:28

Нищо ново под слънцето! Иванчовци, Смитета и тем подобни ибрикчии е имало винаги, но за наша радост е имало и Паисий, Левски , Ботев, капитан Петко и хиляди още хъшове, хайдути и "хаймани", благодарение на които все още има български род със собствен език, писменост и култура. Имало е и все още има българи, за които честта и достойнството са по -важни от пълния търбух и собствения гъз....

Ха, като сте почнали, англосаксонски соросоидни патрЕоти , цензорирайте Левски, Ботев и Вазов, зар, ако няма робство, няма и освобождение от Русия ... ха- ха - ха! 8-)

Из бележките на Левски:

Аз Васил Лъвский в Карлово роден, от българска майка юнак аз роден, не щях да съм турский и никакъв роб, същото да гледам и на милия си род
(из недовършената римувана автобиография — тефтерче на Васил Левски)

Близо е времето вече — българинът не ще бъде роб, а свободен.
(до окръжния център в с. Голям извор (Тетевенско), 12.XII.1872 г.)

Ето, близко е времето да покажем на душманите, че българинът не ще бъде вече роб, а свободен. И който от тях не признае нашите закони и не заживее с нас по същите граждански правила, той в един миг с всичко ще стане прах и пепел… (в. „Свобода“ – 12.12.1872 г.)

Из публицистиката на Ботев:

И робът, който чака да му покажат враговете на неговото нравствено и политическо освобождение, да види помощ във вековната си инстинктивна борба срещу тях,…

Ето с какви убеждения, с какви надежди и мисли ний разкриваме уста и викаме пред грозния час всеки емигрантин, всяка благородна душа, всеки свестен българин, кой е оставил бащино огнище не за да промени едно робство на друго;
(„Намясто програма“)

Както Ангел и Лефтер, тъй и Добри бяха от онез класически хайдути, в кои се явява животът на народ поробен със сичките оттенъци на характера му, на обстоятелствата, и кои учудват ни с добрини, учудват и със злини.
(„Примери от турското правосъдие“)

И всичко това в Турция е реформи, и реформи здрави и трайни, основани на дълбоката любов между турчин и българин, между господари и роби.

Такъв е бил българският народ, и ето го и днес пак чист от всяко чуждо влияние, пак с тоя патриархален живот, пак с тази първобитност – след толкова и при такива страдания, пред зори, той се провиква от вратата на къщата си: пее отходня молитва на Турция, на робството; проклина свойто преминало, което е мрачно и той го мрази;
(„Народът вчера, днес и утре“)

Сънливият тиранин залитна на трона от думите. “Болгаристан калктъ” и окачи мъртвия Черковен въпрос на галваническа кука, с кое, без да иска, призна името на робите си – призна борбата.
(„Петрушан“)

Из поезията на Ботев:

Жетва е сега… Пейте, робини,
тез тъжни песни! Грей и ти слънце,
в таз робска земя! Ще да загине
и тоя юнак… Но млъкни сърце!

(„Хаджи Димитър“)
А тиранинът върлува
и безчести край наш роден:
коли, беси, бие, псува
и глоби народ поробен!

(„В механата“)

Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът!

(„Моята молитва“)

О, майко моя, родино мила,
защо тъй жално, тъй милно плачеш?
Гарване, и ти, птицо проклета,
на чий гроб там тъй грозно грачеш ?

Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,
затуй, че ти си черна робиня,

(„Обесването на Васил Левски“)

А бедният роб търпи и ние
без срам, без укор, броиме време,
откак е в хомот нашата шия,
откак окови влачи народа,
броим и с вяра в туй скотско племе
чакаме и ний ред за свобода!

(„Елегия“)

Из поезията на Иван Вазов:

Тоз народ поробен
дa мисли за слава не беше способeн;
игото тежеше на неговий врат,
без да предизвика гордия му яд.

(поемата „Каблешков“)

Девет годин той
скита се бездомен, без сън, без покой,
под вънкашност чужда и под име ново
и с сърце порасло и за кръст готово,
и носи съзнание, крепост, светлина
на робите слепи в робската страна.

(поемата „Левски“)

Перущице бедна, тнездо на герои,
слава! Вечна слава на чедата твои,
на твоята пепел и на твоя гроб,
дето храбро падна въстаналий роб!

(поемата „Кочо“)
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

AndreshkoGacovBacov
Контакти:

Мнениеот AndreshkoGacovBacov » 04 авг 2018 13:46

pampi написа:Нищо ново под слънцето! Иванчовци, Смитета и тем подобни ибрикчии е имало винаги, но за наша радост е имало и Паисий, Левски , Ботев, капитан Петко и хиляди още хъшове, хайдути и "хаймани", благодарение на които все още има български род със собствен език, писменост и култура. Имало е и все още има българи, за които честта и достойнството са по -важни от пълния търбух и собствения гъз....

Ха, като сте почнали, англосаксонски соросоидни патрЕоти , цензорирайте Левски, Ботев и Вазов, зар, ако няма робство, няма и освобождение от Русия ... ха- ха - ха! 8-)

----------------------

Хм ...
Нека да подредим нещата за повече преглЕдност ...

1. Русия е една враждебна на България "империя", която идва да порОби "богатите и щастливи българи" , които имат къщи на 2 кАта и свободно пътуват и търгуват из цяла Европа ...

:shock: :shock: :shock:

Така че - относно "Русия" - "теорията" е вече напълно изградена и стрОйна ... остава само леко да се пипне тук-там - най-вече в "доказателствената част" ...

2. Относно нашите Възрожденци - проблемът е малко по-сложен ...

Техните Имена, техните Литературни произведения, техните Саможертви ... са твърде широко застъпени в "Народната Памет" и нещастните българчета от ранна детска възраст са подложени на "патриотАрските измислици и вредни внушения" на своите баби и дядовци ...

Като се има предвид по-горната "т.1" , която е със функцията на "аксиома" в "модерния прОчит на Историята" - то въпросните т.нар. "възрожденци" могат да се разделят услОвно в 2-3 групи:

а. наивници /глупаци/, които все пак "неволно" се поставят в услуга на "външна сила" /Русия/ ...
б. агенти / петоколонници / на същата тази "външна сила" /Русия/ ...

Голяма част от членовете на тия две "групи" еволюират / т.е. - деградират / до извършители на най-ниските и най-ниЗките "противообществени прояви" и формират 3-тата група, а именно:

в. терористи , които извършват въоръжени действия с цел - сваляне на "законната власт" ...

п.с. В заключение - "точка 1" е безспорна и вече се преподава на местните евро-аборигени, а "точка 2" е все още в процес на "изясняване" в стипендиантските академични средИ на БАН, СУ и НБУ / демек - кой точно от "възрожденците" в коя група влиза ... :cry: /

п.п.с. С оглед на гореизложеното - употребата на термина "Турско Робство" е меко казано - неуместна ...
Такава "употреба" противоречи на "евро-атлантическите" ни ценности , на ориентацията на страната и на цивилизационния избор на българския народ ... тя е проява на отдавна отречени и даже забравени "политИки от 19-век" ...
Целта на подобна "употреба" е да бъдем извадени от "семейството на демократичните държави" ... и да бъдем хвърлени в хаос и в лапите на една азиатска държава /Русия/ ... и лично на диктатора Путлер ...

С две думи - подобна употреба граничи с "национално предателство" ...

Но ние няма да допуснем това ...
ВенсерЕмос ...

:shock:

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 04 авг 2018 16:08

Специално за руските солташаци тип червени петолъчки, пампита и друга такава сволач.
Не, че ще им проумеят чугунените кратуни, ама все пак.

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Свободна зона”