matador1 написа:ELFen написа:matador1 написа:Лудогорец имат предимство след последния мач, понеже не могат да получат гол на чужд терен, а един техен оттук нататък ще има тежестта на 2. Друг е въпросът дали Лудогорец, отбор който по принцип уважам, заслужават да продължат в турнира не предвид футболната им класа, а предвид неуважителното, експлоататорско отношение към треньорите им. Като прибавим и глупостите покрай Вура и участието му в побой, а също нарастващата липса на българи в състава (също като на Литекс) и глупостите, плещени от собственика на отбора относто пазара на труда, правата на работниците и т.н., ситуацията не кефи. Аз съм малко разочарован от Лудогорец и ръковоството им. Не знам дали заслужават подкрепата на българите, които ги гледат и им стискат палци като на единствен перспективн български клубен отбор.
Липса на българи? Хартиените грандове ми направиха впечатление с по един /двама/ българи напоследък !?
Не е въпросът да ги сравняваме с останалите от българския уж елит. Само Славия играе изцяло с родни играчи. Като неутрален наблюдател, считам, че те заслужават най-голяма подкрепа. Плюсове за България от победа на Лудогорец обаче има много: коефицент, наличие на български представител в по-късна фаза на турнира и т.н. Така че е добре да победят. Добре е по-същата причина и Литекс да победят.
Накрая обаче най-голям проблем за българските отбори си остава един: не развиват наличния в България талант, а по-важно от това няма. За съжаление всички поставят личните цели на някой богаташ най-отпред и е нормално. Всички големи български отбори за просто дранкулка на някой милионер.
Всички големи отбори по света са "дрънкулки" на някой милионер/милиардер.
Ако не са милионерите/милиардерите, отборите ще са като нашите хартиени "грандове" - до първи/втори кръг на Евротурнирите.