Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 01 авг 2018 00:58

Къде да си ходят? Все едно някой да нападне твоята област, да те окупира и да каже, че може да си ходиш ако искаш. Къде да си ходиш? Да му оставиш всичко което имаш и да хванеш някъде ли? Ама нека да не се връщаме пак до Хитлер и какво оставя след себе си :lol:

Groucho написа:
Thsmith написа:Я кажи Сталин колко данъци е събирал от окупирането от Германците територии и колко заплати е плащал, колко инвестиции е правил по време на Германската окупация?

Доста ще да са били, като се вземе предвид, че на тригодишната окупация на 1/5 или 1/6 от СССР Сталин и наследниците му са отговорили с 45 годишна окупация на половин Германия :lol: Като цяло не са договорили пропорционални времеви квоти на окупация в "Рибентроп-Молотов" :roll:

Смисълът на горното всъщност е само един: измерение на сила между окупиран и окупиращ. Приемаме, че Крим е незаконно окупиран. Как според теб могат да го освободят украинците и кога горе-долу реално може да се случи това? С военна сила ли ще стане? С финансови санкции ли? Или на руснаците ще им писне по някое време и ще се изтеглят?

Не съм нострадамус за да ти кажа кога. Съмнявам се, че Американците и Британците ще създадат същите клещи, които събарят Адолф I : ) Принципно най-реалистичния сценарии е когато стигат до втора "перестройка". Принципно са доказали, че са невероятно търпеливи и жертвоготовни (това не е комплимент), но ме съмнява да искат да се правят на крепостни още много години. В един момент ще достигнат до там да сложат собственото си добруване пред това на държавата и колектива и всичко това ще рухне.
Последна промяна от Thsmith на 01 авг 2018 01:03, променено общо 2 пъти.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 авг 2018 01:02

КАК прочетох аз, не КОГА... :lol:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 авг 2018 01:03

Thsmith написа:Принципно най-реалистичния сценарии е когато стигат до втора "перестройка".

T.e. към 40 години до освобождението на Крим :?: :roll: Много е. Според мен няма смисъл да се чака втора "перестройка".
Украинците трябва да пробват с военна сила.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 01 авг 2018 01:04

27.05 06:18 AM :lol:

---

Groucho написа:
Thsmith написа:Принципно най-реалистичния сценарии е когато стигат до втора "перестройка".

T.e. към 40 години до освобождението на Крим :?: :roll: Много е. Според мен няма смисъл да се чака втора "перестройка".
Украинците трябва да пробват с военна сила.

Къде видя да казвам Х години?
Много е удобно да се говори за военна сила при положение, че си чакал някой да пресича океана два пъти за да те спасява от Кайзер и Лидер :lol: Всъщност без първото "чакане" тази територия щеше да си е в състава на Прусия след подписаната капитулация в Брест-Литовски договор. (същия в който и ние сме победители)

Изображение
Последна промяна от Thsmith на 01 авг 2018 01:12, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 авг 2018 01:18

Thsmith написа:27.05 06:18 AM :lol:

Много рано. Аз не ставам толкова рано. Ще проспя освобождението на Крим, деа :roll:

Добре, стигнахме до конструктивна визия за един от проблемите на Изток. Чака се "перестройка" и мирно сваляне на диктатурата в Крим. Хубав вариант, мирен, без жертви. Може и да отнеме повечко време, но няма да придиряме.

Ам, британците и американците защо не залагат и те на тоя вариант според теб?
Да си седят в родината и да чакат "перестройка" в Афганистан, Ирак, Сирия?

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 авг 2018 01:23

Thsmith написа:Къде видя да казвам Х години?

Ем, първата Перестройка се формира към 40 години. Правя прогноза на база на статистиката :lol:
Хем казваш, че не си Нострадамус, хем оспорваш прогнозата ми за времето до генерирането на нова перестройка, която ще освободи Крим :lol: ОК, може да се случи и по-бързо. До 10-15 години следва перестройка и Крим е свободен от руското нашествие.

А "щеше" е хубава дума. И България щеше да е на 3 морета, ако не бяха събитията X и Y, ама се случиха X и Y.
Последна промяна от Groucho на 01 авг 2018 01:25, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 авг 2018 01:23

Свободата, Санчо, е на върха на ракетите под крилата на американските самолети, а в по-модерен вариант - на върха на първата буква от Санкциите на САЩ.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 авг 2018 01:36

Groucho написа:
Thsmith написа:27.05 06:18 AM :lol:

Добре, стигнахме до конструктивна визия за един от проблемите на Изток. Чака се "перестройка" и мирно сваляне на диктатурата в Крим. Хубав вариант, мирен, без жертви. Може и да отнеме повечко време, но няма да придиряме.

Мирно е без жертви - дъгата през Донбас, дето всъщност е офанзива за Крим. Само дето още никой не ми е дал обяснение защо украинците бягаха от призовките и си плащаха да не ходят на офанзивата, ами се наложи да изкарват от панделатата закоравели реидивисти за да ги пращат да стрелят и на всичкото отгоре Киев им плаща заплата? Достатъчно фото материал беше публикуван във форума с нацистки знамена на паравоенни формирования!

Диктатура в Крим... Ти луд ли си бе, Смити? :lol:

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 авг 2018 01:37

Thsmith написа:Много е удобно да се говори за военна сила при положение, че си чакал някой да пресича океана два пъти за да те спасява от Кайзер и Лидер :lol: Всъщност без първото "чакане" тази територия щеше да си е в състава на Прусия след подписаната капитулация в Брест-Литовски договор. (същия в който и ние сме победители)

Днеска сме на една вълна :lol: И аз това имам предвид, като казвам, че е по-удачно да не се чака перестройка, а да се действа решително. Според теб не е ли по-добре някой да пресече Океана, да демонстрира мощ и да помогне на Украйна да освободи Крим със сила :?: :lol:

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 01 авг 2018 02:52

Смити,
Много хубавка карта си турил. България на две морета и докосва третото. После някои безродници ми празнуват 9 май.

Върни се в “Свободна зона”