helic написа:metodito написа:helic написа:metodito написа:Относно Нашименто... след онази дузпа, когато взе топката от Роман да я бие и я изпусна го нарекох "Фалшименто" и той е дребничък за дефанзивен, но... ами ако и него Роси не е знаел как да го използва? Някой спомена за психолог. Задължително! Просто тези футбалери изглеждаха смачкани в много от мачовете, боязливи да не сбъркат, а съм сигурен, че много от тях не са такива. За мен единственият мач, в който показаха какви са им истинските възможности си остава с "морето" на баража.
На мен все още ми е загадка Нашименто. По-скоро си мисля, че не е разбирал какви са указанията на Роси към него, щото ми направи впечатление, че доста често бърка някакви елементарни пасове. И то не щото не може да я подаде, ами поради някаква несработеност със схемата на отбора. За дефанзивен халф е твърде мек в единоборствата сякаш. Но не Нашименто ни е проблема. Той е част от четворката вътрешни халфове - Гомез, Нашименто, Мариани, Тиам. Лошото е, че първите трима се припокриват като качества, а Тиам е безалтернативен.
И за мен играчи що годе имаме, ама са само 7-8. Т.е. нямаме равностойна скамейка. И всеки един контузен изправя на нокти ситуацията. Пресен пример е онзидешния мач. Няма алтернатива на Паулиньо, няма на Тиам, централните ни нападатели са пълен потрес......
Въобще разликата между разградските и нас и припознавачите е, че ония имат абсолютно равностойно ядро от 18 футболисти. Т.е. ако е контузен или наказан Кешеру, ще играе Свирчок и т.н. Докато при нас, алтернативи - йок.
Мариани е офанзивен. А Тиам си имаше работещи алтернативи (даже, поне за мен по-добри), но ръководството реши друго.
говоря за сегашното състояние. И това казвам за Мариани, че той, Нашименто и Гомез се припокриват като качества, докато с профила на Тиам нямаме никой. За това ме е яд за Васко и за тъпаците, които не го оставиха в отбора - идеалния играч за резерва и запълване на дупки при контузии и наказания. Дори за Васко ме е повече яд, отколкото за Прохазка.
И смея да твърдя, че ако доктор Хали беше играл във мачовете с Вадуц, нямаше да пуснем нито един от двата гола на Кулибали. Просто Тиам е играч, който е почти винаги където е топката.
Хм, а дали ти хрумва случайно, че Васко пък може да не е искал да бъде "идеалния играч за резерва и запълване на дупки при контузии и наказания"? Един друг наш хубавец, примерно, бил поискал гаранции за титулярно място и доста повече парици. Та, знаем ли, Васко какво точно е поискал или не е поискал, та да даваме толкова категорични оценки, хм?