Мнениеот metodito » 18 юли 2018 14:24
Много може да се направи, но нищо няма да стане. А аз вчера даже бях започнал да си глася да смотолевя едни излишни кинти да гледам мача с Жалгирис.
Отзад-напред.
Така, каквото и да стане, всякакви фракцийки, НКП-та и други там да се разпуснат. Гледам и друг колега го предлага. Това с директивите за подкрепа и не знам какво, трябва да бъде прекратено. Това си е чисто проба тоталитаризъм и няма общо с ценностите на този клуб. Ако и да са останали такива. И такива като оня цайсатия галфон, де нарече всички, призоваващи Дельо да се маха и как нищо не играем "не с акъла си", както и онези с декларацийките де обиждаха хора, които всички обичаме, не да си посипят главата с пепел, а да се вземе някакво окончателно решение: ние като онези ли ще сме или ще сме "Левски". Тук става дума за... на някой може да му изглежда мъглив проблем, но тук говорим за ценностите на общността - за нещо изначално. Койт' разбрал, разбрал.
Дельо.
За него или добро или нищо. Още преди два месеца написах окончателното си мнение, което бавих. Опитвах се, искаше ми се да не е така... Генерално за треньорските му способности, не мога да говоря. И тогава и сега ще го напиша: Дельо е... любопитен треньор, но не е за "Левски" - "Левски" не е за него и той не е за "Левски". Той титла няма през кариерата си. Това беше сигнална лампа. В Италия си сменят треньорите като носни кърпички. Даже по-миналия сезон имаше някакъв рекорд за Европа. Ако беше такова име за Италия, защо не е бил в Интер, Милан или Юве? Той не е бил "голям италиански треньор". "Известен" с какво? С боя над Ляич. Ако трябва да го оправдая бих повторил... Първо, ако Спас ме назначи за треньор, "Левски" не върви, вижда се, че няма да стане работата и ме държи, аз с какво съм виновен за неуспехите. Толкова си мога, толкова правя. Разбира се, лично аз вероятно ще си подам оставката, защото обичам "Левски" и съм българин. Дельо не знае какво е "Левски", не е и българин. Ако отиде и стане треньор на кой да е от изброените от мен италиански отбори, смятайте, че до седем-осем месеца е пътник. И това е оптимистична прогноза. Фиорентина или Фоджа може да си го държат 100 години. Те знаят, че така или иначе титла ще видят през крив макарон. А даже и Шампионска лига. Демек, за шесто-седмо място може и да се пребори. Другото оправдание е, че не знам неща от кухнята. Есента играем с една схема, пролетта с друга. Какво щеше да стане, ако бяхме продължили със схемата и тактиката от есента - прибрани плътно отзад, а напред пестеливо, да не кажа постно. Но отзад бетон. Дали някой му е повлиял да играем с две крила и колче по средата? Не знам.