4-4-2 Тактиката на Левски за Пролтния полусезон ???

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
deepblue1963

Re: 4-4-2 Тактиката на Левски за Пролтния полусезон ???

Мнениеот deepblue1963 » 07 яну 2010 20:51

slavi_1914 написа:
deepblue1963 написа:Като гледам "постовете" на някои хора-направо са от "треньор" нагоре.Това Хидинк,това Капело,това Липи-айдееее.В България умираме да даваме акъли за неща,които не разбираме.А,ако някой има самочувствието,че разбира от "треньорство",що не вземат едно отборче(може и от регионална група) и да покажат на всички как стават тея неща:тактики-мактики,трансфери-мрансфери,системи-мистеми...Глей кво става...

Пич ние акъл не даваме, а питаме!!!
Защото мен ме интересува какво да очаквам от отбора през пролетта!
Защото смяната на тактиката в отбора е важно нещо и нас феновете ни боли и живеем с проблемите на отбора !

Колкото до 4-4-3 , аз сам казах с пускането на темата,че за мен това си е чисто 4-2-3-1 и от там идват дупките в средата. Проблема с тази тактика ще повторя е,че атакуващата (3-ка) халфове не се връщат в защита.

Я влез във форумите на Милан,Реал,Ман Юн да видиш някой пита ли треньора с каква схема ще играе отбора?Ако ще да играят "юруш" системата,важното е да играят с амбиция,с хъс и да побеждават,както подобава на футболисти от Левски.Ако ти кажат,че ще играем 4-4-2,обаче нанижем 4-5 загуби,това ще те стопли ли с нещо?Както казваш,по-важно е офанзивните футболисти(не само халфовете) да участвуват в защитните действия,а не,как точно се казва системата(схемата).За целта е нужна физическа подготовка,каквато ние ,в момента,не притежаваме(нека не се заблуждаваме)!Така,че ние можем да си говорим за тактики до утре,реалността,обаче,е съвсем друга.
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 яну 2010 22:55

noo написа:
THE G.A.M.E написа:В ето това изречение се садържа цялата истина за играта на Левски в последните години !
slavi_1914 написа:Сегшната тактика е страхотна но не се прилага добре !

...................................................................................................................
Иначе реално.....пак ще се повторя ( ако не и потретя ) ...ние играем 4-2-3-1, а не 4-3-3 !
При 4-3-3, така наречените крила......не са крила ! Това са - ляв и десен НАПАДАТЕЛ !
Които трябва да отстоят на не повече от 5-6 метра в страни, от централният нападател.
А какво се получава при настоящата ни игра......Зе и Жо са забити на тъча !
И реално схемата ни е, почти чисто 4-5-1 !
:lol:

Според мен не си играл футбол. Ако тримата нападатели са сбити на около 10 метра, то тяхното опазване ще бъде много по-лесно. Затова крилата стоят на тъча, по този начин се отварят повече пространства в защитата.

Точно така...."не съм играл футбол" .......само 20-на години.... :lol:
А ти като толкова я разбираш тая ИГРА.....ето една загадка:
Когато нападателите са трима на сравнително близко растояние ( 30-35 метра ) ....дали няма да си кобинират по добре.....от колкото, ако двама от тях са забити на тъча ?
Ако тримата в атака са по близко един до друг.......ще ангажират и противниковите бекове да играят по навътре към наказателното поле.....за да могат да помагат на централните бранители.
И какво се получава тогава ? Ами оголват си фланговете........и така там ще нахлуват халфове и собствените бекове !
Една дума - Барса ! Чувал ли си я ? ? ?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

На линия
Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 08 яну 2010 09:33

THE G.A.M.E написа:
noo написа:
THE G.A.M.E написа:.

Точно така...."не съм играл футбол" .......само 20-на години.... :lol:
Когато нападателите са трима на сравнително близко растояние ( 30-35 метра ) ....дали няма да си кобинират по добре.....от колкото, ако двама от тях са забити на тъча ?
Ако тримата в атака са по близко един до друг.......ще ангажират и противниковите бекове да играят по навътре към наказателното поле.....за да могат да помагат на централните бранители.
И какво се получава тогава ? Ами оголват си фланговете........и така там ще нахлуват халфове и собствените бекове !

Играл си, ама в махалата. Говориш глупости. Според теб крилата като играят в центъра, фланговете ще се оголват и оттам ще нахлуват нашите бекове и халфове. В това време противниковите халфове ще стоят на центъра, а техните нападатели в нашата половина, чоплейки си носа.
За крилото се изискват специални умения - бързина, техника, дрибъл и добър пас. За да направи то пробив му трябва разредено пространство. Стоейки в центъра на атаката, където са повечето противникови защитници ще му е много по-трудно.
Аре, със здраве!

RAYAN
Контакти:

Мнениеот RAYAN » 09 яну 2010 12:08

THE G.A.M.E написа:Точно така...."не съм играл футбол" .......само 20-на години....

Съгласен ! Левски отдавна не използва ползотворно фланговите си футболисти, които в повечето случаи се изолират на тъча.
Или по скоро, не те се изолират, а един що годе нормално грамотен треньор, на някой среден отбор [ няма значение бъгарски или не ] затваря крилата и Левски увисва.
Елементарно се получава, защото не играем с извеждащи подавания по земя, в така наречената "чешка уличка". Но ние няма как да играем с тези подавания, защото нападателя ни е, само един единствен....другите са изолирани на крилата !
Имам само една забележка - Левски няма как да играе като Барселона, защото не разполагаме с необходимите играчи !

P.S.
Към потребителя 'noo'
приятел, никой що годе добър, или приличен европейски отбор, [ и не само ] не играе вече с крила "забити по тъча" !
Незнам какъв футбол гледаш :lol:
Всичко най хубаво на света, е синьо - факт !

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 яну 2010 21:31

RAYAN написа:Имам само една забележка - Левски няма как да играе като Барселона, защото не разполагаме с необходимите играчи !

Е много ясно, че нямаме подобни играчи ( то кой ли ги има ) ...... :lol:
Говоря за стила......не е толкова трудно да се копира стила на Каталунците.......особенно срещу български съперници !
Всичко обаче е въпрос на тренировки и практика.......и най вече - физическа подготовка !
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 26 яну 2010 10:56

Кои са нашите Шави и Иниеста - Кривия и Гаджев ли?
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
aisogludingfioler
Контакти:

Мнениеот aisogludingfioler » 26 яну 2010 20:26

Не, Саша Симонович и Сърмов. :lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 28 яну 2010 13:09

Бижутера написа:Кои са нашите Шави и Иниеста - Кривия и Гаджев ли?

Абе не е нужно да имаме Шави и Иниеста.....за да мачкаме в България..... ;)

Виж......с тия - верно няма да стане...... :lol:
aisogludingfioler написа: Саша Симонович и Сърмов. :lol:

........... :lol: ......... ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 29 яну 2010 22:07

Тактиката е два вида: печеливша и губеща, а как ще са подредени на терена, няма никакво значение :)
Изображение

Потребителски аватар
Prizrachen
Контакти:

Мнениеот Prizrachen » 30 яну 2010 14:28

-----------------------------Петков------------------------------

---Бензукан/Станчев-----Топузаков/Генев------Милиев---------Минев-----

-----------------------Гаджев/Тевия/Сърмов----------------

---Мечо------------------Кривия/Бардон/Тасевски------------------Жо/Ники----

-----------------Антонов/Еньо--------------------------Христов/Йовов

Тази схема за мене е перфектна 4-1-3-2, Милиев, Минев, Петков, Мечо, че дори и Кривия 100% титуляри, другите ще се борят за титулярно място мое мнение 8-)

Върни се в “Левски”