Мнениеот Serafim » 16 юли 2018 13:11
Роси от 2015 не беше водил отбор. Поема Болоня Май 2015 и е уволнен Октомври, заради слаби резултати (6 точки в първите 10 срещи). Като преди това пак 2 години е бил без работа. Още преди това около година в Сампдория, освободен заради лоши резултати (9 точки и само две победи в 12 мача..). А предния сезон има 25 точки от 21 срещи - 6 победи, 7 равенства и 8 загуби... Преди Сампдория пък е във Фиорентина, както ни е известно. От 10 място се срива до 17-то, а целия му престой при виолетовите е от Ноември до Май...
Най-доброто му постижение, като процент победи е в... Левски, с 56,41, а второто такова е в първия му престой в Палермо с 55,56.
Само да вметна към тази кратка ретроспекция, че и в Лацио и в Палермо и имал проблеми с президентите на клубовете. От Палермо първоначално е уволнен след загуба със 7:0 от Удинезе, като след 4 седмици отново е върнат на работа и впоследствие печели купата. След уволнението си от Фиорентина заради скандалната случка, с която всички сме запознати, той завежда иск срещу тях за сума от 200 000 евра. Фиорентина пък завеждат контра-иск за по-висока сума. Съда отсъжда в полза на Фиорентина, но никаква обезщетения не са отсъдени в полза на която и да е от двете страни. В Сампдория е наказан да не води отбора 2 срещи заради среден пръст срещу Николас Бурдисо от Рома. След случката Роси се извинява и казва нещо, което чухме и ние самите: "Казвал съм го и преди, аз отдавам уважение и изисквам такова. Не толерирам обидите..."
Според мен няма как да напусне сам, макар, че в контраст с думите му, че няма как да подаде оставка, е имал изказване малко преди уволнението си от Сампдория, че не чувствал подкрепата на президента и когато нямало такава, най-добре страните да се разделят. И въпреки това е уволнен, а не напуска сам. Така или иначе не виждам за него никакъв плюс, ако си тръгне сам. По-скоро ще е черно петно с един от традиционно силните отбори в страна като България да не постигне нищо, предвид и че бюджета, с който разполага и една част от играчите са предпоставка за постигане на резултати.