Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот fcb_bg » 15 юли 2018 01:24

1982 написа:
fcb_bg написа:
1982 написа:Няма моя логика, ти имаш наглостта да ми пишеш все едно Крим е някаква изконна руска земя, а не е завзет преди 2 века и насилствено напълнен с руснаци за сметка на масови депортации и убийства на хората, живеещи там от доста преди това.

Брей, България на 3 морета как е била създадена? С преговори, танци, целувки и милувки, а не сеч на глави и насилствено заселване?
Крим не бил руски? Колкото Фолклендите и Гибралтар ли не са английски?
2 референдума имаше в Крим. Единият постигна автономност, вторият върна историческата справедливост!

Ебати референдума имаше ..... руските войници се разхождаха по улиците, докато хората "гласуваха". :lol: :lol: :lol: Точно както у нас в средата на 40-те и "референдумът" тогава.

Или точно както в Кабул? Ама там дулата не бяха руски...
Русия покани който иска да иде да се кьори на изборния ден, дори и твоя милост можеше да си замъкне гъза там, ама всичкото демократин се нацупихте и не отидохте да предавате онлайн изедническите издевателства на зелените окупатори.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 15 юли 2018 01:25

fcb_bg написа:
Thsmith написа:добре, другия път ще я напиша с мн малка за приемащите го лично. Така става ли Катоне? :)

Не е лично, мен не ме обиждаш. Просто е показателно. Дори аз не съм писал Украйна, САЩ, Турция с малки(пренебрежителни или там квото ти е отношението) букви.

аз пък редовно си ги пиша :lol: всичките при това ; ) И търсиш твърде много подтекст. Пренебрежителното и отношение не се изразява в писането на главна или малка буква ; )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 15 юли 2018 01:29

Thsmith написа:
fcb_bg написа:
Thsmith написа:добре, другия път ще я напиша с мн малка за приемащите го лично. Така става ли Катоне? :)

Не е лично, мен не ме обиждаш. Просто е показателно. Дори аз не съм писал Украйна, САЩ, Турция с малки(пренебрежителни или там квото ти е отношението) букви.

аз пък редовно си ги пиша :lol: всичките при това ; ) И търсиш твърде много подтекст. Пренебрежителното и отношение не се изразява в писането на главна или малка буква ; )

Ооо, изразява се и още как!
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 15 юли 2018 01:33

ми не : ) Аз не търся такива скрити послания : 0 Съвсем открито си казвам и показвам отношението ; )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 15 юли 2018 07:54

ivan56 написа:
Крим по всички действащи договори си е към Украйна.
Област Кърджали по всички действащи договори си е част от България.
Един референдум в област Кърджали за излизане от България, ще е невалиден както и този в Крим.
Това е моята теза.

Щом казваш! А сега гледай как един народ се радва на свободата си и плачи и плачи от злоба ! :mrgreen:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DYTzs6iCRso[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=metFhz5dM2o[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CFN5pUQjAMI[/youtube]
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 15 юли 2018 08:15

1982 написа:
Кашчей написа:
1982 написа:Кашчей, аз продължавам да чакам да ми кажеш защо им е на САЩ този кирлив Севастопол, че и Крим ?? Виждам често го повтаряш ....

Не бе, изобщо не им трябва военноморска база на изхода към Черно море на САЩ, при това до самата Русия, ама никак не им трябва. Те що държат още Гуантанамо,на територията на суверенна Куба? Що не плачеш за тази част на света? И Донбас не им трябваше..на някои скромни бизнесмени с интереси в минната индустрия и металургията.

Кашчей, България, Румъния и Турция са членки на НАТО, САЩ имат пълен достъп до въпросното Черно Море, за чий чеп им е тоя Севастопол ??!

А Гуантанамо не е част от суверенна Куба, той е официално призната американска територия. С договор.

Вещер, не се мъчи да обясняваш нещо на човек, дето няма достатъчно IQ за да го разбере. Момъкът няма хал-хабер от това какво е военноморски порт и си мисли, че това е съизмеримо с паркирането на таратайка пред блока... :lol:
Как да схване горкия, че ако загуби Севастопол, Русия губи Черно море, а така и излаз към Средиземно море? Нали през Севастопол минава пътят към Тартус и Сирия! Той завалията си мисли, че за този Крим се водят войни още от времето на Екатерина ей така от скука и Англия, и Франция, когато бяха империи, са пращали войски там от бабаитлък, а не от стратегически интереси. По неговата "логика" може да се пита, за какъв чеп сме на НАТО след като има излаз на Черно море през Турция? Ами Македония и Черна гора що са им? Не си губи времето и не спори с момчето, то нищо не разбира от геополитика.
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 15 юли 2018 08:41

1982 написа:Ами вие се скъсвате да повтаряте как в миналото Крим бил руска територия и, видиш ли, това оправдавало окупацията и заграбването му днес. Не знам къде намеси Флорида, като аз нито веднъж не съм написал чия е. Но ти си знаеш де .... :lol: :lol:
.

Крим е руска територия.След като превземат полуострова те винаги са били мнозинство от населението на Крим.Украйна даже когато диктатора им дава Крим никога не са били мнозинство в там.Никога не са били даже втори по численост и това е така защото Крим няма нищо общо с Украйна.Говориш за депортирането на населението от Крим,украинците намаляват или увеличават броя си при тези изселвания?Колкото и да се увеличава украинското население пак не могат да станат втори по численост на полуострова.Кой искаш да изберат руснаците на референдума,естествено своите.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 15 юли 2018 08:51

1982 написа:Каква Украйна, тук говорим за населението на Крим и населението на Кърджалийско. Според теб явно това на Крим има право само да определи къде да живее или не, докато това на Кърджалийска област - не ...... абсолютен двоен стандарт.

На 27-и октомври 1991-а година, в Чечня се провежда референдум за независимост и на него над 90% от гласувалите одобряват това Чечня да се отцепи и да стане независима държава. Но явно за тях не може, те са крепостни селяни и нямат право да решават. :lol: :lol:

Че те си обявяват независимост,даже смениха управлението на Чечня и се обявиха за емирство.Но в Чечня се делят на кланове,и каквото реши главатаря - това става в клана,не ги интересува законите на държавата.За това всеки клан коли хората на другия и те така.В момента клана който управлява е решил Чечня да бъде в състава на федерацията и те са там.Когато друг клан завземе властта може пак да станат емирство,знае ли човек?
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 15 юли 2018 09:05

Публикувано във факти.бг: 31 Декември, 2017 11:50

Преди броени дни бившият заместник-началник на Украинския Генерален щаб Игор Романенко направи изявление относно уязвимостта на моста в Крим от въздуха – авиация, ракети с наземно и морско базиране. Руският Телеграм-канал „Майор и Генерал”, свързван с различни силови структури, публикува отговор, чийто автор със сигурност е не само от ранга на Романенко, но обръщението подсказва, че вероятно се познават, пише Блиц.

„Товарищ генерал! Чисто теоретически е възможно да се нанесе удар по моста. Но тъй като той, както и всяка територия на Русия, надеждно се охранява от средства за ПВО, то това едва ли ще се случи. Но ние искаме да разкажем друго. Ако вие се ръководите от военни концепции от миналия/по-миналия век, считате, че блокирайки каналите за материално-техническото осигуряване, ще можете спокойно да атакувате Крим през Перекопската шийка, а изтощената (без моста) руска армия ще го отбранява с последни сили, то можем да ви уверим, че всичко това не е така.

Всяка атака на Кримския мост ще бъде еднозначно оценена като агресия против Руската федерация. Отначало Въоръжените сили ще проведат интензивна въздушна операция, в която ще бъдат напълно унищожени остатъците от ВВС и ПВО на УВС, а така също ще бъдат поразени най-важните държавни и военни обекти, на първо място елементите на системата за управление на държавата и ВС.

После, след 10-12 часа (най-късно след денонощие) след атаката от въздуха, предните части ще излязат в покрайнините на Киев. Ето каква цена ще бъде заплатена за авантюрата.

Добавка. Във вашата столица сега се укрива от грузинските власти товарищ Саакашвили, той ще ви разкаже какво става, когато пътят към столицата внезапно се оказва съвършено свободен и руските десантчици спокойно се фотографират на фона на покрайнините на Тбилиси."]
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 15 юли 2018 09:56

Thsmith написа:Съществените са, че Крим е на Украйна и е окупиран.

Бил е на Украйна в миналото. Концентрирай се върху настоящето. Крим си е руски. Русия няма как да окупира собствената си територия.

Върни се в “Свободна зона”