Те па едни нападатели, мани-мани... Както беше казал, Серафиме, и по-назад, ние всъщност деветка, "таран", нямаме. Ривалдиньо, кой го знае какъв е, но и Буш и Костов не са това, което да влезе в профила на деветка и "вкарвач". И Буш, и Костов ми допадат много - и двамата играят с главата си, и са грамотни - тактически и технически, но не стават да се разчита на тях да са ни водещи реализатори. Като Дембеле, Арш или Гонзо.
Иначе за мача, ако играем, както играхме през целия сезон, лошо. Ако играем, както играхме с Морето - отнасяме ги. Само че двама важни играчи от тогава ги няма. И въобще, не знам. Бай Дельо 100 пъти им "намекна", че без нови, работата няма да стане, тея си правят оглушки. Почвам да имам някакво deja-vu.
1 Квалиф. кръг / Вадуц - Левски София / 1:0 FT
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: 1 Квалиф. кръг / Вадуц - Левски София / 11.07. / 18:45
Време не минава и това е, не се търпи вече, ейййййй! Да става 18:45 по-бързо!
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Serafim написа:Нищо чудно пак да бъде пратен под наем в най-скоро време. Не виждам къде ще играе, при наличието на 3 централни нападатели + Станислав Иванов.
Станислав Иванов е крило.Както и Ивайло Найденов все повече заприличва на десен бек.

-
- Контакти:
sinfen14 написа:Serafim написа:Нищо чудно пак да бъде пратен под наем в най-скоро време. Не виждам къде ще играе, при наличието на 3 централни нападатели + Станислав Иванов.
Станислав Иванов е крило.Както и Ивайло Найденов все повече заприличва на десен бек.Кощунство е тази му бързина да не се използва,като стои забит в центъра на терена.Отделно и физически няма много данните за ДХ.
Номиналните позиции са плаващо понятие при Роси. Ил.Димитров си е нападател, но срещу Олександрия примерно игра в дясно на атаката.
В часовете преди мача призовавам за реализъм, а не за неоправдани очаквания за категорични победи или нещо подобно. Не може отбор, който за 8 години е отстранил един отбор, да е фаворит срещу отбор, който за 5 е отстранил пет! Или поне не и до доказване на противното...
Приказки от сорта на "Ние сме Левски, а тия кои са?!" отдавна играят само преди първия съдийски сигнал. Разбира се, това не значи, че не извадихме късмет с жребия, който ни отваря поне донякъде вратата дори за мачове в трети предварителен кръг, но ще трябва да си заслужим мястото там, а не да разчитаме, че всичко ще стане от само себе си. Годината е 2018, не е нито 2005, нито 2006, нито дори 2010, така че към момента не можем да тръгнем на мач с нагласата, че вече сме го спечелили. Само Левски и дано все пак стигнем до победа довечера!
Приказки от сорта на "Ние сме Левски, а тия кои са?!" отдавна играят само преди първия съдийски сигнал. Разбира се, това не значи, че не извадихме късмет с жребия, който ни отваря поне донякъде вратата дори за мачове в трети предварителен кръг, но ще трябва да си заслужим мястото там, а не да разчитаме, че всичко ще стане от само себе си. Годината е 2018, не е нито 2005, нито 2006, нито дори 2010, така че към момента не можем да тръгнем на мач с нагласата, че вече сме го спечелили. Само Левски и дано все пак стигнем до победа довечера!
Само Левски!
Serafim написа:sinfen14 написа:Serafim написа:Нищо чудно пак да бъде пратен под наем в най-скоро време. Не виждам къде ще играе, при наличието на 3 централни нападатели + Станислав Иванов.
Станислав Иванов е крило.Както и Ивайло Найденов все повече заприличва на десен бек.Кощунство е тази му бързина да не се използва,като стои забит в центъра на терена.Отделно и физически няма много данните за ДХ.
Номиналните позиции са плаващо понятие при Роси. Ил.Димитров си е нападател, но срещу Олександрия примерно игра в дясно на атаката.
Което е напълно нормално за един съвременен футболист.Просто не виждам как един футболист през 2018 ще играе само и единствено на един пост.Освен вратарите де...Ще дам един непопулярен пример - Фран Тудор от Хайдук(игра срещу нас и двата мача) се води един от най-големите им таланти.Та тоя пич започна кариерата си като ляво крило,а от 2 години някъде играе десен бек.....В началото имаше проблеми,но последно като ги гледах беше един от най силните им играчи на терена.Та въпросния Тудор може да играе като - десен бек,ляво или дясно крило,зад нападателя.Сметни Хайдук колко пари ще вземат за него.
- metodito
- Контакти:
Абе много често го има и това, че треньорско разместване носи щета не само на футболиста, но и на целия отбор. Подобен род хрумки са нож с две остриета. Плюс това Найденов е играл май само един мач като халф - с Локо Пд - и пусна супер извеждащ пас към Буш, който все още не беше влязъл във форма и направи едно от марковите си замотвания... На Световното видяхме също странности със смяна на позиции - като например Меси забит на крилото. Това е едно от най-кретенските решения, които съм виждал. Едно от най-странните пък може би в последно време е десятка на крилото. Вероятно има своята логика, но не я схващам. Може би това, че десятката трябва да има добър поглед и пас, и да хвърля от крилото? Мен пък не ме кефят местенията на позиции, особено, ако са неаргументирани. Иначе помня в един мач Копи игра бек, и се справи страхотно. А когато Божката Краев беше преместен на титулярната си позиция, направи най-силния си сезон в "Левски". За съжаление в Мидтиланд май го използват пак на крилото. И още две кретенски подобни решения си спомням - когато Пепе мъчеше Бедоя на крилото и когато в един-два мача Ратко слагаше Дарко на крилото.
Сещам се и за Костов.
И за Китимбала централен нападател. Абе и в двете посоки има примери - както за грешки, така и за находчиви размествания.

Последна промяна от metodito на 11 юли 2018 14:11, променено общо 1 път.
-
- Контакти:
А защо си мислиш, че като Меси е на фланга, при това десния, неговата работа е да тича по тъч линията до аута и да центрира в наказателното? През годините той игра на различни позиции и изпълняваше различни роли. Бе на фланга и влизаше на вътре, като класическо обърнато крило, бе в центъра на атаката, като фалшива 9-ка, бе и зад нападателя. В Арежнтина няма нападател, като Суарес, който да дебне на ръба на засадата и от флангова позиция, за извеждащия пас на Меси. Нито Ракитич, с когото да играе в центъра. Няма и Дани Алвеш, който играеше халфбек по цялата дължина на десния фланг, а Меси да си влиза навътре колкото иска.
Последна промяна от Serafim на 11 юли 2018 14:12, променено общо 1 път.
- metodito
- Контакти:
Serafim написа:А защо си мислиш, че като Меси е на фланга, при това десния, неговата работа е да тича по тъч линията до аута и да центрира в наказателното?
На теб как ти се стори това решение?
-
- Контакти:
metodito написа:Serafim написа:А защо си мислиш, че като Меси е на фланга, при това десния, неговата работа е да тича по тъч линията до аута и да центрира в наказателното?
На теб как ти се стори това решение?
Редактирал съм си мнението в отговор. Като го бяха забили зад нападателя или на върха на атакат, щяхте да кажете "това е най-тъпото решение, което някога съм виждал! Да сложат Меси там, където има най-много противникови защитници и да го задушат, вместо да използват скоростта и креативността му на фланга".
Нека обсъждаме мача довечера, вместо дежурните дъвкания кой къде играел, поне в тази тема. Щото след малко ще ми заговориш за Вутов и за Прохазка. Найденов вече го спомена.
Последна промяна от Serafim на 11 юли 2018 14:15, променено общо 1 път.