Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Re: /анкета/Всекидневната около Левски

Мнениеот JackPackage » 10 юли 2018 10:40

Току що Барса си уредиха нещата ала Киро Д. за мача им за Суперкупата и федерацията реши вместо 2 мача, да се играе 1 на 12 август, за да може Барса да си цъка приятелския мач с Милан на 5-и август.... :?

Така че датата 5-и и съперникът Милан за нея за момента отпадат, да видим нова дата или нов съперник ще имаме :roll: :?
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 10 юли 2018 11:26

Любопитна находка. Разглеждах на какво да сложа некой лев, че да ми е интересно и помните ли онзи Путинчанин, който искаше Йока и стана част от причините да напусне? Станал шампион с Олимпия Любляна и ще играе утре клатификации в ШЛ.
http://www.nkolimpija.si/marko-putincanin-igr

А по времето, когато Йока говореше за него играеше в нещо забутано сръбско... - Долни Срем

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 10 юли 2018 13:56

Доста истини има тук...
https://www.blitz.bg/sport/komentar/nay ... 05847.html
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: realno

Мнениеот Странджата » 10 юли 2018 14:05

Да, бе, губи идентичност - като че ли някой я е съхранил. Бъркат си в носа и пишат. Идентичност - този, който е написал, знае ли какво означава? И какво означава у нас- например, напук на всички определения, оказва се, че идентичността у нас се определя само от общия топос и брандирането . То и затова нас ни наричат територия, а не народ ...
Последна промяна от Странджата на 10 юли 2018 14:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 10 юли 2018 14:05

realno написа:Доста истини има тук...

Ами, има, да, но има и някои неща, дето не ми се нравят. Споменава Митов, но не спомена Пелето, Букарев, Топчо, какво се случи с Майстора, присъствието на Боримиров.

За критиците споменава Кокала и другия, не знам кой е, може би Гонзо, но забравя да спомене Мъри. Защото Кокала, Курдов, Борката, Илиян Стоянов - поне аз на тези не им обръщам внимание, но на Гочето, на Мъри, е друго.

Иначе, това все едно аз съм го писал:
Лошото е, че "сините" губят идентичност с раздялата с истински левскари и българи като Васил Панайотов и Антонио Вутов. И няма логично обяснение за цялата лъжа с договора на сърцатия халф, както няма логично обяснение защо той вече не е на "Герена", а там остана Антони Белмонт. Няма логично обяснение защо Аймен Белаид все още е в Левски и дори е предпочитан като първа резерва за сметка на Деян Иванов.

Разбира се бих добавил и името на Роман. :lol:

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: realno

Мнениеот metodito » 10 юли 2018 14:09

Странджата написа:Да, бе, губи идентичност - като че ли някой я е съхранил. Бъркат си в носа и пишат. Идентичност - този, който е написал, знае ли какво означава? И какво означава у нас- например, напук на всички определения, оказва се, че идентичността у нас се определя само от общия топос и брандирането . То и затова нас ни наричат територия, а не народ ...

Идентичността на "Левски" е зададена през 1914 с името, на което е кръстен отбора! Виждали сме тази идентичност много пъти - в срещи с превъзхождащ ни - като пари, база, футболисти, отбори и клубове! С Галатасарай, с Динамо (Киев), с Удинезе, с Лил, а в миналото с Щутгарт, с Глазгоу, с Барса и Милан. Но не я виждахме с Иртиш, с Хайдук и въобще последните няколко години я няма. Даже на домашната сцена вече се губи. Особено, когато играем с Лудогорец.

Потребителски аватар
specter
Контакти:

Мнениеот specter » 10 юли 2018 14:15

realno написа:Доста истини има тук...

Като изключим баналната част с Васко (особено) и Вутов и как Левски губил "идентичността" си, както и накрая доста аматьорски и досадно поднесеното сравнение с Лудогорец, в общи линии всичко си е така и то изобщо не е нещо ново. Би трябвало всеки един човек, който следи задълбочено клуба и се интересува да е наясно с всички тези проблеми, които съществуват. Факт е - има още мноого проблеми в клуба за решаване, но е хубаво все да се почне отнякъде, а вече има наченки. Напълно естествено е да се започне с представителния отбор и треньорския щаб. Все пак те са хората, с чиито действия трябва да постъпят приходи в клуба. Не вярвам обаче Спас да се засили да оправя другите проблеми (ако има такива амбиции, разбира се), докато не започне и да има поне частична възвръщаемост на вложените средства. Абсолютно логично. Затова ни е изключително важно класирането поне до 3-ти кръг сега, защото има отлични предпоставки с оглед жребия. С красива, грозна, каквото и да е игра, трябва да го стигнем поне него.
И ЗАВИНАГИ С ТЕБ, И НАВСЯКЪДЕ С ТЕБ!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 11 юли 2018 10:15

Методий, идентичността не се създава с именуването – иначе защо се присмиваме на македонци и по-близки до нас – на Армията.
Идентичността е нещо въобразено, но битуващо днес във всеки дискурс почти. Но не забравяй и че е динамична, което поставя един голям въпрос – покрай споделената не история, а наратив за Левски, с кой Левски се идентифицираш? Ако е с този от миналото, твоето чувство за идентичност покрай това, че е носталгично, е много вероятно да е травмирано, защото миналото повелява, но не определя, а изборът на образ от миналото е отричане от сегашното. А в сегашното за емоции няма по една проста причина – не те, а печалбата е значимата. Така че обясни ми, като си мислиш за Левски, какъвто е бил, с много тъга навярно като и много от нас, как да заиграем така, че всички да са на стадиона с бивши юноши, за които изразът идентичност нищо не значи – техният хоризонт е заплата, която могат да си докарат. Онзи Левски, по който въздишаме , е не по-малко мъртъв, отколкото „убиецът на шампиони“ от Армията. Можехме ли да го възкресим с Митов и онези, които едва не загубиха баража с Верея? Колко слависти се радват на "идентичната" Славия и колко прославят "възродителя" Венци и колко въздишат по пенсионерските кафенета по Величков, Мишев, Григоров, Шаламанов? Колко от нас, които славим някогашния Левски, ще пеем песни и ще скандираме за днешния като онези млади хора, срещу които всички ние мърморим. Тяхна ли е вината, че са такива, каквито са, или наша - ако продължим нататък ...
Изборът е тежък - или Левски от миналото и ние там с вечното мрънкате на стареца, че нищо не е вече като едно време, или приемането на реалността като сегашна и вярност на историята и името, както и да изглежда отборът днес. Това разбира се, не отрича несъгласие и отричане на грешки, но колкото и ретроградно да изглежда, верността е като онази на поета:„ аз знам, аз вярвам, че си права, когато съгрешиш дори!" Трагичното е, че осъзнал грешката си, поетът се самоуби …
Ако ще връщаме идентичността на Левски, грижата ни е за тези, които я съхраняват - младите, а не толкова отбор и клуб. Затова мисля, че мястото ни тука, в този форум, да бъдем образ, към който те да се стремят, и за тях да мислим - за другото клубът си има управа.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 11 юли 2018 10:35

Е, няма как да не гледам миналото. Но това за идентичността, за профила на един клуб, ако искаш не е имагинерно понятие. Разбира се, че има и идеалистична нотка. Но, както и видя от споменатите от мен мачове - половината от тях бяха загубени - с Галатасарай, с Динамо (Киев), с Бешикташ - но в тях имаше нещо, което днес го няма. Не ми давай пример с онова умрЕлото, човек. Онова не е клуб, като клуб, а комунистически проект. Нямат нищо общо.

Ако кажеш, примерно, на един фен на Барселона, да речем, "това с идентичността са врели-некипели", най-малкото ще го обидиш.
Що се отнася до името на Апостола и доколко го свързвам с клуба, не бъркам нещата. Забележи, че за разлика от мнозинството, изписвам името на клуба с КАВИЧКИ, и това не е защото съм пунктуален по отношение на спазването на правилата на езика, единствено. ;) Пък и аз не се имам за супер грамотен по отношение на книжовния български (особено с пунктуацията си имам проблем).

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 11 юли 2018 11:20

ЦСКА 1948 предложи на Левски вечно дерби по повод юбилея на Гунди
https://www.sportal.bg/news.php?news=734867
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Върни се в “Левски”