шивача написа:Умният човек отсява се учи(научил) да отсява плявата. Моето мнение за Делио е по средата на двамата специалисти и съм ви го казвал, но ще се повторя. Делио е добър треньор, но не е за България. За тук стават само сърби или македонци. Хора говорещи близък език и запознати с местният манталитет. Давам един прост пример: Делио надъхва играчите в някъв мач, товори неща, от които да настръхнеш, с необходимата тоналност и жар. Преводачът, с педераско гласче го превежда на Български все едно им чете Червената шапчица. Другото, което искам да ти кажа за "специалистите", че не всеки, който е играл футбол е специалист. По мои впечатления не повече от 10% от футболните хора в Бг имат вроден талант да четат футбола и нещата им се получават. Останалите се показват по тв-то, някой говорят доста прилично(Букарев, Вълчинов), други не могат да обелят две думи на кръст без да сгрешат(Пената, Гриша Ганчев), но резултатите казват всичко. А и 85% от "специалистите" са специалисти в плюенето.
Аз съм съгласен с твоето мнение, даже и аз щях да пиша, че истината може би е по средата на двете мнения, но щях да съм нечестен. С една идея съм за Роси. А преводачът е уникален-самият Гатузо го похвали за италианския, но това са подробности...
Двамата, които визирам, не са публични личности. Четат го футбола, всеки по свой начин. Единият от тях има страхотно бъдеще като треньор, според мен, но и това са подробности.
Да, както казва единият: не може да ти дойдат 30 000 човека и да ти трябва един гол. Само един. И да не можеш да го вкараш. Не е сериозно да разковеш противника по всички параграфи и да не вкараш гол. Единствената грешка на Роси в този финал беше, че в продълженията не вкара Станислав.