Muaddib написа:Категорично не споделям мнението на @blue avalanche за Роман Прохазка.
Прохазка е сърцат футболист, който показа уважение към привърженици, клуб и традиции. Беше с нас в тежки периоди, през които преминахме заедно. Никога не се е крил, напротив.
Чисто футболно не се беше изчерпал, да не говорим, че е поливалентен. Имам чувството, че и централен нападател или вратар да го сложат, ще се справи.

Много ще липсва на отбора, а на нас феновете още повече. Все пак беше и Капитана, макар и без лентата
Защо е отрицателното ти отношение към Вутов, не се заяждам , просто питам

1. Ако си избършете сълзите, свалите "сините" очила и спрете да прекалявате с термина "поливалентен" ще забележите, че Прохазка игра деф.халф, десен защитник и в мнооого малко мачове - десен външен халф. И толкоз.
2. "Поливалентен" не значи, че навсякъде се е справил. Защото, чисто и просто, не е вярно.
3. Не знам защо имаш чувството, че ще се справи като ЦН, при положение, че в нак.поле и пред голлинията беше тотална щета. А центриранията му от статични положения последните няколко мача бяха пълен провал.
4. През "тежките периоди" в отбора имаше и други футболисти. Да не е бил сам??? И те също не се криха. Този рев по Прохазка не омаловажава ли ТЕХНИЯ труд? Той Месията ли беше?
Само да попитам: според теб с всеки изминат сезон Прохазка все по-силно ли щеше да играе или все по-слабо? Преди да отговориш имай предвид, че той искаше договор за 2 години.
Що се отнася до Вутов:
1. Не само, че с нищо не беше полезен за отбора, а направо беше вреден. В офанзивен план обърка всичко, което можеше да обърка. Дефанзивна игра за него е "тера инкогнита". Това дрибъл, извеждащ пас, двойно подаване, игра с глава, плътен удар във вратата, чисто отнемане на топката - за него са китайски йероглифи.
2. От 33 мача през сезона има 3(ТРИ) мижави гола. Нали не искаш да ти казвам, че Костов има 3 гола в 11 мача, Паулиньо 8(18), Мапуку 9(26), Буш 11(37), Яблонски 9(37) и т.н.
Сега и аз да попитам: на КОЕ отгоре Вутов трябва да остане в отбора и през следващия сезон?
А...и ако можеш да ми подскажеш на КОЯ позиция ТОЧНО Вутов е кадърен, че се затруднявам да определя?