Elliah написа:Функцията на спортен директор е доста спорна позиция.
Специално за Левски, това ни е първия полусезон без спортен директор и не виждам особена разлика от преди.
В Левски има вече заложени няколко мини, които ще го взривят в бъдеще без спортен директор. Най-очевадната е дисбаланса в състава като постове. Привличат се играчи, които СА ПРЕДЛАГАНИ, А НЕ ТЪРСЕНИ, СЕЛЕКТИРАНИ И ГЛЕДАНИ.
За да бъдат търсени, селектирани и гледани трябва да има качествено скаутско звено от няколко човека на различни континенти. Да живеят там, а не да ходят за една, две седмици до Португалия да гледат 3 мача от втора дивизия.
Да гледат за 8-9 месеца по 50-70 мача. И да идват в България два пъти за по един месец в годината с доклад от по 300 страници за над 20 предложения по постове. Това всичко се организира от спортния директор и зависи от неговите организаторски качества, ум, находчивост, дисциплина и прочие.
Много ми е забавно като чуя: Ама в Англия как треньорът бил и мениджър и всичко. При нас защо не можело така. На тези ще кажа- Арсен Венгер има 10 човека, които му се отчитат за свършената работа на още 50 човека, които търсят по цял свят играчи.
А при нас какво?! Делио давал параметри и те му ги водели. Това ми звучи толкова аматьорски, ще извинявате. Айде купете си кола от дивана в хола като зададете параметри по телефона на някой си автоджамбазин. Сещате се каква кола ще ви докарат?!
Мениджърите и без това са такива тарикати и крадци, а ние просто им постиламе килимче от рози до "сейфа". Не знам как да го нарека- наивност, малоумщина или какво???
Роси взима това което му водят, за да се застрахова от случка като тази на Стойчо Стоев, когато трябваше да взима една камара юноши да попълни групата. Затова чувахме "Роси държеше да бъде привлечен", а след това играчът е скъп декор извън групата. Това красночречиво говори, че няма дългосрочна стратегия и визия при привличането на играчи. Все неща от компетенцията на спортния директор.