Most Points in a season - Check
100 points - Check
Most goals in a season - Check
Largest ever GD - Check
Most wins in a row - Check
Most wins in a season - Check
Most away wins in a season - Check
Most away points in a season - Check
Largest ever winning margin - Check
Premier League Top Assists this season:
1st - KDB 16
2nd - Sane 15
J3rd - David Silva 11
J3rd - Raheem Sterling 11
Висша лига - сезон (2017-18)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Висша лига - сезон (2017-18)
Зa двете си години като мениджър в Англия Гуардиола сътвори два доста контрастни сезона - след най-слабия си сезон като треньор, Гуардиола направи един от най-добрите си:
Последна промяна от CSKA69 на 13 май 2018 19:14, променено общо 1 път.

Тоя наркоман няма ли си фен тема?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Thsmith написа:Тоя наркоман няма ли си фен тема?
Темата за Висшата лига образно казано той я превърна в своя фен тема

Еми ок. Ти ще говориш глупости за него, аз ще напомням, че е наркоман, че реферите го подпират и играе най скучния възможен футбол. Ще напомням, че харчи като Крес и пак дори Пул му пляска голия задник и така.
Щом не ти е скучно да се върти през две седмици, няма проблем. Знаеш, че аз нямам никакъв проблем и всеки ден да почвам със звучен поздрав за плешивия наркоман.
--
пп и освен фенове на барселона и ти (който не е ясно какъв си), други фенове няма. Следователно няма как да я превърне във фен тема, а по скоро в хейт тема.
Щом не ти е скучно да се върти през две седмици, няма проблем. Знаеш, че аз нямам никакъв проблем и всеки ден да почвам със звучен поздрав за плешивия наркоман.

--
пп и освен фенове на барселона и ти (който не е ясно какъв си), други фенове няма. Следователно няма как да я превърне във фен тема, а по скоро в хейт тема.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
-
- Контакти:
Не че нещо, ама когато си направил рекорд за най-много точки е логично да имаш и най-много победи в един сезон или поне така си мисля

Един света, един света и черно-бяла е любовта...
- bilyaletdinov
- Контакти:
Гуардиола ги изкърти тая година в първенството факт. Не знам защо Салах обра индивидуалните награди. Достатъчно беше да вземе приза за голмайстор. Де Бройне и Силва заслужаваха да са играч на сезона. А след като Клоп загуби 10 ия си финал, тоя по-голям лузър дори от нас
, ще е абсол'тно капо.
Конте успя да се изпокара отново с всички и ще си ходи.
Моу пръсна 300 млн. паунда, за да е на 15 точки от Сити.
Венгер си тръгна, а Тотнъм си останаха същите безтитленици.
Похвали за Бърнли и всички новаци, които останаха.
Най-сетне тия помии Стоук изпаднаха, дано скоро не се върнат.

Конте успя да се изпокара отново с всички и ще си ходи.
Моу пръсна 300 млн. паунда, за да е на 15 точки от Сити.
Венгер си тръгна, а Тотнъм си останаха същите безтитленици.
Похвали за Бърнли и всички новаци, които останаха.
Най-сетне тия помии Стоук изпаднаха, дано скоро не се върнат.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]
И този път ще победиш шампионе!
И този път ще победиш шампионе!
Халфът на Манчестър Сити Кевин де Бройне спечели наградата за Плеймейкър на сезона в Премиър лийг, след като завърши кампанията с най-много асистенции. Белгиецът подаде на Габриел Жезус за победното попадение на бразилеца срещу Саутхамптън. За Де Бройне това бе 16-а асистенция във Висшата лига през кампанията.
Показателен е фактът, че първите четирима в подреждането по този показател са играчи на Манчестър Сити. Подгласник на Де Бройне е Льорой Сане с 15 голови подавания. Следват Давид Силва и Рахим Стърлинг с по 11.
Деле Али, Кристиан Ериксен, Пол Погба, Мохамед Салах и Риад Марез завършват сезона с по 10 асистенции.
Сравнение ТОП 6 - 2017 vs 2018
Точки - 477 vs 466
Голове - 460 vs 468
Допуснати - 213 vs 218
Сити: 78-100 +22 точки
Юнайтед: 69-81 +12 точки
Тотнъм: 86-77 -9 точки
Ливърпул: 76-75 -1 точка
Челси: 93-70 -23 точки
Арсенал: 75-63 -12 точки
Вкарани/Допуснати
Сити: 80-106 +26, 39-27 -12
Юнайтед: 54-68 +14, 29-28 -1
Тотнъм: 86-74 -12, 26-36 +10
Ливърпул: 78-84 +6, 42-38 -4
Челси: 85-62 -23, 33-38 +5
Арсенал: 77-74 -3, 44-51 +7
Извод:
1. Забележителен двустранен прогрес от страна на Сити! Хем вкараните головете им се увеличиха, хем и допуснатите намаляха.
2. При Юнайтед също има известен прогрес при вкараните голове, но кардинално 68 гола не са кой знае какво.
При допуснатите положението остава същото, сиреч, отлично.
И на фона на цялата работа, това ни струва +12 точки, което се дължи главно на прогреса в атака, но според мен, липсата на едно 10-15 гола(напълно постижими) ни лиши от това да бъдем и пряка конкуренция на Сити, а не фиктивен вицешампион.
Не че нещо би се променило или видиш ли сме заслужавали титлата, но вместо 19 точки разлика, можеха да бъдат поне 7-8 точки, което хем е по-достойно, хем и лакмус за пълен цялостен прогрес.
За 2018-2019 задължително трябва да ги постигнем тези + 10-15 гола, които респективно биха ни донесли и около +10 точки прогрес!
А с 90 точки, мисля че най-малкото ще бъдем в борбата до последния кръг. Освен, ако Сити не претърпят някакъв сериозен спад.
То че ще имат спад в точките е ясно, въпросът е колко ще бъдат?
3. Тотнъм търпят известен спад и при двете направления, което се отразява и на точките им, които търпят регрес, но не и на бронзовата им позиция, въпреки че губят 9 точки в сравнение с 2016-2017.
4. Ливърпул с лек прогрес, но като цяло точково/позиционно им носи същото като през 2016-2017 - 4-то място.
Като цифра головете са им т.нар. шампионски, но защитата е палавичка, но и друго - роят често победи с 3+ гола, но когато се закучи положението в атака(1-2 гола) и защитата изпъкне на преден план - става така, че резултатът е или 1-1 или 2-2.
Учудващо е, че имат и 4 пъти 0-0, направо не мога да повярвам.
5. Челси с тотален регрес в атаката и лек спад в защитата, но реално спадът при вкараните голове им изяде и много точки.
Кардинално това може да се обясни с продажбата на Коща и НЕкомпенсирането му от страна на новите нападатели.
Продажбата на Матич също играе важна роля.
6. Арсенал си е горе долу константа при вкараните голове, но проблемът при тях е, че всяка година допуснатите се увеличават.
Защитата им е пропусклива, това е всеизвестен факт, но в последните години го и моментът на т.нар. вратарски проблеми, които доста често започнаха да се случват на иначе утвърдените имена Чех и Оспина.
Чех определено е класа, но за съжаление не остарява като виното, сиреч, с годините да става все по-добър, дори напротив.
Като цяло закономерно класиране, може би единствено Ливърпул заслужаваха да са пред Тотнъм и Тотнъм зад Ливърпул, всичко друго си е абсолютно пропорционално на свършената работа през сезона.
От останалите отбори:
- И трите новака за 2017-2018 запазват елитния си статус, което не се случва всеки път.
За Нюкасъл да, те са отбор с традиции във Висшата лига, но Хъд и Брайтън са ми едни такива...никакви, да, сърбахме им попарата на два пъти, но при положение, че Суонси и Стоук отпадат(за Суонси си го мечтая от няколко години грубо казано), но мисля че в случая Висшата лига губи от тяхното присъствие, "за сметка" на Хъд и Брайтън.
Ето, Кардиф пък сега влязоха, щеше да има Уелско дерби, но...
А Стоук колкото и да са били критикувани през годините заради дърварския стил, за мен лично отпадането им е загуба за Висшата лига, успяха да създадат някаква харизма малко или много.
- Бърнли е т.нар. Отбор на сезона от ОСТАНАЛИЯ СВЯТ във Висшата лига.
- Очакваше се повече от Евертън, предвид замаха с който действаха през лятото на 2017-та и в този ред на мисли сезонът им е огромен провал.
61 точки през 2017, 49 точки през 2018 - изводите са ясни.
- Помня, че Уотфорд тръгнаха устремно, дори се заговори за ТОП 10, но...в крайна сметка завършиха в долната половина, без никакъв помен от доброто начало.
- Забележителен финален спринт(под диктовката на Уилфи Заха) за Кристъл Палас и дядо Рой, чийто огромен опит се оказа и ключът към оцеляването.
Откакто сър Алекс се пенсионира - само сини титли - Сити, Челси, Лестър, Челси, Сити
Стига им толкова, време е за червена титла!
След известно отсъствие, старото правило се завърна отново - шампион става отбор завършил в ТОП 3 от предходната година, което е стимулираща новина, че догодина е крайно време да атакуваме до последно/спечелим титлата.
5 години преход и лутане предвид стандартите и финансовите мащаби на Манчестър Юнайтед, мисля че са таванът на всичко!
Сити ще имат по-трудната задача - да защитят титлата си, което малко или много ще ги направи по-уазвими, а на всичко отгоре никой друг освен Манчестър Юнайтед на 3 пъти(+Челси 2005 и 2006) не е успявал да го направи за последните 25+ години.
Едно на ръка, че според мен(и не само), основната ментална-амбиция пред Сити за 2018-2019 ще е атаката на Шампионската лига, което малко или много ще им измести фокуса.
Остана само да разберем кой ще спечели ФА Къп 2017-2018 - Юнайтед или Челси?
Точки - 477 vs 466
Голове - 460 vs 468
Допуснати - 213 vs 218
Сити: 78-100 +22 точки
Юнайтед: 69-81 +12 точки
Тотнъм: 86-77 -9 точки
Ливърпул: 76-75 -1 точка
Челси: 93-70 -23 точки
Арсенал: 75-63 -12 точки
Вкарани/Допуснати
Сити: 80-106 +26, 39-27 -12
Юнайтед: 54-68 +14, 29-28 -1
Тотнъм: 86-74 -12, 26-36 +10
Ливърпул: 78-84 +6, 42-38 -4
Челси: 85-62 -23, 33-38 +5
Арсенал: 77-74 -3, 44-51 +7
Извод:
1. Забележителен двустранен прогрес от страна на Сити! Хем вкараните головете им се увеличиха, хем и допуснатите намаляха.
2. При Юнайтед също има известен прогрес при вкараните голове, но кардинално 68 гола не са кой знае какво.
При допуснатите положението остава същото, сиреч, отлично.
И на фона на цялата работа, това ни струва +12 точки, което се дължи главно на прогреса в атака, но според мен, липсата на едно 10-15 гола(напълно постижими) ни лиши от това да бъдем и пряка конкуренция на Сити, а не фиктивен вицешампион.
Не че нещо би се променило или видиш ли сме заслужавали титлата, но вместо 19 точки разлика, можеха да бъдат поне 7-8 точки, което хем е по-достойно, хем и лакмус за пълен цялостен прогрес.
За 2018-2019 задължително трябва да ги постигнем тези + 10-15 гола, които респективно биха ни донесли и около +10 точки прогрес!
А с 90 точки, мисля че най-малкото ще бъдем в борбата до последния кръг. Освен, ако Сити не претърпят някакъв сериозен спад.
То че ще имат спад в точките е ясно, въпросът е колко ще бъдат?
3. Тотнъм търпят известен спад и при двете направления, което се отразява и на точките им, които търпят регрес, но не и на бронзовата им позиция, въпреки че губят 9 точки в сравнение с 2016-2017.
4. Ливърпул с лек прогрес, но като цяло точково/позиционно им носи същото като през 2016-2017 - 4-то място.
Като цифра головете са им т.нар. шампионски, но защитата е палавичка, но и друго - роят често победи с 3+ гола, но когато се закучи положението в атака(1-2 гола) и защитата изпъкне на преден план - става така, че резултатът е или 1-1 или 2-2.
Учудващо е, че имат и 4 пъти 0-0, направо не мога да повярвам.
5. Челси с тотален регрес в атаката и лек спад в защитата, но реално спадът при вкараните голове им изяде и много точки.
Кардинално това може да се обясни с продажбата на Коща и НЕкомпенсирането му от страна на новите нападатели.
Продажбата на Матич също играе важна роля.
6. Арсенал си е горе долу константа при вкараните голове, но проблемът при тях е, че всяка година допуснатите се увеличават.
Защитата им е пропусклива, това е всеизвестен факт, но в последните години го и моментът на т.нар. вратарски проблеми, които доста често започнаха да се случват на иначе утвърдените имена Чех и Оспина.
Чех определено е класа, но за съжаление не остарява като виното, сиреч, с годините да става все по-добър, дори напротив.
Като цяло закономерно класиране, може би единствено Ливърпул заслужаваха да са пред Тотнъм и Тотнъм зад Ливърпул, всичко друго си е абсолютно пропорционално на свършената работа през сезона.
От останалите отбори:
- И трите новака за 2017-2018 запазват елитния си статус, което не се случва всеки път.
За Нюкасъл да, те са отбор с традиции във Висшата лига, но Хъд и Брайтън са ми едни такива...никакви, да, сърбахме им попарата на два пъти, но при положение, че Суонси и Стоук отпадат(за Суонси си го мечтая от няколко години грубо казано), но мисля че в случая Висшата лига губи от тяхното присъствие, "за сметка" на Хъд и Брайтън.
Ето, Кардиф пък сега влязоха, щеше да има Уелско дерби, но...
А Стоук колкото и да са били критикувани през годините заради дърварския стил, за мен лично отпадането им е загуба за Висшата лига, успяха да създадат някаква харизма малко или много.
- Бърнли е т.нар. Отбор на сезона от ОСТАНАЛИЯ СВЯТ във Висшата лига.
- Очакваше се повече от Евертън, предвид замаха с който действаха през лятото на 2017-та и в този ред на мисли сезонът им е огромен провал.
61 точки през 2017, 49 точки през 2018 - изводите са ясни.
- Помня, че Уотфорд тръгнаха устремно, дори се заговори за ТОП 10, но...в крайна сметка завършиха в долната половина, без никакъв помен от доброто начало.
- Забележителен финален спринт(под диктовката на Уилфи Заха) за Кристъл Палас и дядо Рой, чийто огромен опит се оказа и ключът към оцеляването.
Откакто сър Алекс се пенсионира - само сини титли - Сити, Челси, Лестър, Челси, Сити
Стига им толкова, време е за червена титла!
След известно отсъствие, старото правило се завърна отново - шампион става отбор завършил в ТОП 3 от предходната година, което е стимулираща новина, че догодина е крайно време да атакуваме до последно/спечелим титлата.
5 години преход и лутане предвид стандартите и финансовите мащаби на Манчестър Юнайтед, мисля че са таванът на всичко!
Сити ще имат по-трудната задача - да защитят титлата си, което малко или много ще ги направи по-уазвими, а на всичко отгоре никой друг освен Манчестър Юнайтед на 3 пъти(+Челси 2005 и 2006) не е успявал да го направи за последните 25+ години.
Едно на ръка, че според мен(и не само), основната ментална-амбиция пред Сити за 2018-2019 ще е атаката на Шампионската лига, което малко или много ще им измести фокуса.
Остана само да разберем кой ще спечели ФА Къп 2017-2018 - Юнайтед или Челси?
-
- Контакти:
Сити вече са ментално на финала през 2019 май в Мадрид беше
Те и до Киев щяха да стигат, ама парите не играят в тоя турнир.

Един света, един света и черно-бяла е любовта...
И кога последно този турнир беше спечелен от отбор без мултимилионни трансфери, та парите да не играят? Май беше от Порто, а от тогава доста време мина.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага