/анкета/Делио Роси - Пророка от Римини

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Трябва ли Делио Роси да си подаде оставката

Да
15
19%
Веднага
10
13%
Още вчера
21
27%
Да пита ръководството
31
40%

Общо гласове: 77

THE G.A.M.E

Re: /анкета/ Делио Роси

Мнениеот THE G.A.M.E » 03 апр 2018 03:17

Ей царе сме да изпадаме в крайности.
1-во: Роси не е лош треньор. Даже бих казал, че е на едно средно ЕВРОПЕЙСКО равнище.
Готов съм да се обзаложа с всеки критик на Роси, на хилядарка, че измежду него и всеки българин, именно Бай Дельо ще работи в "Серия А", в следващите 5 години. :lol:
Интересно, след като според някои, има по-добри родни треньори от Роси, те дали ще се вредят да бачкат в Италия ? :roll:

Сега... Съвсем друг е въпросът, че у нас футболът... Не е съвсем спортът, който се практикува в нормалните страни.
Но това не означава, че Роси е некадърник.
Така или иначе, смяна преди краят на Първенството би било абсолютна авантюра.
Може да се прибегне до такава, само ако е застрашено сериозно участието ни в Евротурнирите.

Приказки от типа на... "Който и да е, ще е по-добре от Роси", не почиват на никакви факти.
Според мен пророците са еднинствено в Библията.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 03 апр 2018 05:01

Аз се колебая, за анкетата...

Иначе, големият майтап ще е, ако Септември някак си се добере до плейофа за УЕФА, ние сме също там, и Митов ни отстрани :) :)

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 03 апр 2018 08:27

vvessel написа:
metodito написа:
Значи... не разбрах дали Костов не е получил контузия. Само в този случай го извинявам, но да държиш Тиам при 2-0 (негрото играе като пети защитник)... нямам думи. Въобще, за мен състава на Роси му го редят предварително. Другият вариант не го приемам. Той е просто чичака да е изкуфял/ Или да се ебаwа такъв, да ни смята за некви аборигени.

Смени Костов на полувремето с Нашименто, а Тиам го смени след втория гол и пусна С. Иванов. Смените бяха сравнително адекватни, но късмета просто бяга от него. Първия гол на Берое беше абсолютно случаен, сигурен съм. При втория гол мисля, че Тиам не покри защитника. Дузпа изпуснахме, 12 корнера и нищо,уникални пропуски на Гомез и Паулиньо. 17 !!! удара към вратата имахме и на няколко епизода от по 5-10 мин бяхме навряли заралии в наказателното им поле, но няма кой да я бутне. Изобщо не съм съгласен, че сме играли по-слабо от Берое и заслужено сме загубили, но те показаха 100% ефективност. 2 удара - 2 гола.

Ами футболът е игра на голове. Но! да, за пръв път от онзи мач с Лудогорец в София видях агресия.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 03 апр 2018 08:35

THE G.A.M.E написа:Ей царе сме да изпадаме в крайности.
1-во: Роси не е лош треньор. Даже бих казал, че е на едно средно ЕВРОПЕЙСКО равнище.
Готов съм да се обзаложа с всеки критик на Роси, на хилядарка, че измежду него и всеки българин, именно Бай Дельо ще работи в "Серия А", в следващите 5 години. :lol:
Интересно, след като според някои, има по-добри родни треньори от Роси, те дали ще се вредят да бачкат в Италия ? :roll:

Сега... Съвсем друг е въпросът, че у нас футболът... Не е съвсем спортът, който се практикува в нормалните страни.
Но това не означава, че Роси е некадърник.
Така или иначе, смяна преди краят на Първенството би било абсолютна авантюра.
Може да се прибегне до такава, само ако е застрашено сериозно участието ни в Евротурнирите.

Приказки от типа на... "Който и да е, ще е по-добре от Роси", не почиват на никакви факти.
Според мен пророците са еднинствено в Библията.

Абсурдно е да се мисли преди края на първенството за смяна. Иначе и аз го повтарям това, което казваш: в Италия е специфичен футбола - не е като в Германия, Испания, Франция, да не говорим Англия. Но и не виждам с тази селекция как ще се получи. За италиански стил игра трябва да имаме тактически и технически много подготвени футболисти. И физически, разбира се. Но най-вече тактически. В това отношение бих отличил май-май само двама - Гомес и Костов. Бих казал Панайот, ама той не участва. Абе, продължаваме напред.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 03 апр 2018 09:00

rane написа:
koisa написа:
rane написа:Покажи очевадните грешки на тогавашните футболисти и ще се сългася с теб! Аз на първо време ще ти помогна с 2 - тази на Пиргов срещу Хайдук там, и тази на Митрев срещу Верея в баража миналата година. Дай да видим сега подобни грешки довели до загуба на толкова много точки?

Без грешки не се допускат голове... Дали са очевадни, случайни или предизвикани, все са си грешки. Следвайки твоята логика не бива да обвиняваме никога треньорите, а само играчите. С тази цел са измислени всекидневните тренировки и зимните/летните подготовки - да се чистят грешките. Вместо да ми вадиш удобно скалъпени статистики, по-добре се замисли над тази, че имаме само ДВЕ случайни победи срещу отборите в топ 6 за цели 8+ месеца. А именно без тези фрапантни грешки на Пламен Димов и съдията срещу Верея все още щяхме да сме капо.
Значи, като опре до това да се изкарат факти, веднага започвате с плямпането и празните приказки! Давай с факти бе, човек! Нали Топчо, Митов и ко също е можело да се оневинят, заради такива грешки!? Ами дай да ги видим.Посочи с примери, а не само тра-ла-ла-ла-ла-ла!

Значи или си глупав, или нарочно се правиш на такъв. :lol: Това, което коментирам аз е твоята измислена и жалка логика! Не съм седнал да адвокатствам на Митов, Топчо и ко, че да се връщам назад и да оправдавам нечия некадърност с индивидуалните грешки на някои играчи, както правиш ти в момента. Мисля, че по-горе съм написал мнението си относно грешките.
Това, че на теб ти е удобно да вадиш някакви сухи статистики без да отчиташ много фактори и ситуации през тези периоди от време е лично твой проблем. Само се надявам добре да ти плащат за тази работа. :lol: Щото така и не разбрах къде беше през останалото време и изведнъж се пръкна когато "трябва" Роси да се брани... :oops:
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 03 апр 2018 09:21

Аз например може и да не съм прав, но май все повече си проличава грешката от продажбата на Мапуко, като сливи за смет. На мен лично ми омръзнаха оправдания от типа - Играхме добре, изпуснахме много положения, но няма кой да вкарва! То няма и дузпи кой да бие вече. Както е тръгнало, може да се разминем и с ЕКТ тая година. Колкото до смяна на Роси - Ами с кой? Просто няма алтернатива.
Не знам, дали метода на ГГ, след две-три поредни равенства да поставя ултиматум на Ст. Белчев, колко точки да спечели в следващите кръгове е правилен, но дава резултат.
Последна промяна от damyanov1963 на 03 апр 2018 09:22, променено общо 1 път.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

WPWW
Контакти:

Мнениеот WPWW » 03 апр 2018 09:22

rane написа:
WPWW написа:
Уефа? С футбола, който играе този отбор не само вчера, а от началото на полусезона, мястото в ЛЕ изобщо не е сигурно, даже по-скоро е непостижимо.

Елементарна логика е - когато един отбор съвсем не върви, смяната на треньора е единственият му коз да получи "допинг" и да постигне нещо - в случая победа на полуфинал. А може да се обзаложим, че с този треньор играта няма да се подобри - това са 8 месеца.

"Левски" няма добър мач за тези 8 месеца! Нито един. Още на равния с Лудогорец беше удивително как някои превъзносоха ужасяващата игра на "Левски" само защото устиска 0-0 с 10 на терена срещу слабо мотивирания в този мач Лудогорец. Това бе показателно в каква посока тръгват фенове и ръководители - поредна самозаблуда и прехласване по набедени авторитети, само защото са от западна страна.
Може ли да покажеш с тази елементарна логика, докъде го докарахме в последните години? Давай и вади да видим колко титли и купи спечелихме, дай класиране в шампионска лига, класиране в лига Европа. Нека видим, блестящяте умове, като теб, докъде са го докарали с непрекъсната смяна на треньорите :arrow:

Досега няма треньор, който да е получил такъв кредит на доверие и след 8 месеца играта е едно голямо нищо.

И голямата разлика - сега има футболисти с име в европейския футбол - Обертан, Гомес, Паулиньо, Холмар и още няколко със сериозен потенциал. Къде отиваш изобщо да сравняваш с отбора, който имаше Стойчо Стоев, в който най-стабилният футболист беше лимитираният Белаид и ръководството една година не можеше да му намери и един нападател?!

В последните 5 години не бяха вадени толкова пари за футболисти, така че сравненията ти са меко казано неуместни. Да не говорим , че няма бг треньор, при който "Левски" щеше да се мъчи срещу Гълъбово, Монтана и Витоша. С такава игра, ако на пейката беше бг треньор щяхте да сте вдигнали бунт направо, явно опира до някакво чуждопоклонничество.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 03 апр 2018 09:36

WPWW написа:Да не говорим , че няма бг треньор, при който "Левски" щеше да се мъчи срещу Гълъбово, Монтана и Витоша.

Поморие - Левски 0-0(тр.Ст.Стоев)
Банско - Левски 0-1(тр.Н.Костов)
Левски - Сливен 2-1 след пр. и автогол(тр.Ем.Велев)
Пирин - Левски 1-0(тр.Ем.Велев)
Локо Мз - Левски 1-2 след пр.(тр. - внимавай сега...СТАНИМИР СТОИЛОВ)
Пирин - Левски 0-0(тр.Ст.Стоилов)
и т.н., и т.н.
ПП. Мачове за Купата и кански мъки. :mrgreen:

Потребителски аватар
OGI1914RZ
Контакти:

Мнениеот OGI1914RZ » 03 апр 2018 09:40

Балкански Орел написа:Ако Митрев е некадърник, то Прохазка е куц кон с капаци.Значи тука има едно чуждопоклонничество май.Не може да викаш името на играч, който пропуска дузпа и не играе нищо от години, а да обвиняваш един вратар за 2-3 грешки през последните 10 мача, при положение, че отбора му играе 80% защитно и постоянно бива подлаган на изпитания.

Това, че е научил български и е симпатичен човек, не променя факта, че като футболист си е пълен дървар.

Колега, и аз съм на същото мнение за Роман, и мога да ти кажа че винаги съм бил нападан заради това.Бях наричан розов трол,платен писач и какво ли още не,само защото винаги съм бил на мнение че Прохазка е посредствен играч с крайно ограничени футболни качества. Всеки един добър играч трябва да има поне три силни футболни качества.Ако някой ми изреди три такива, които Роман притежава..... В процеса на подготовката писах тук че е добре да привлечем и вратар! Всички тук сме левскари и обичаме отбора.Всички имаме спомени и от едни други времена, когато Левски беше сериозен отбор,фактор в първенството и диктуваше модата във българския футбол. Хайде сега тези които помнят тези времена, да се сетят в тогавашния отбор,колко дълбоки резерви бяха настоящия капитан и най големия любимец на публиката... Самите ние сме занижили изключително много изискването спрямо качеството на играчите.Допуснали сме вече 16 гола.Ако някой се ангажира да сметне колко от тези 16 са "вратарски" ще лъсне че имаме проблем под рамката на вратата.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 03 апр 2018 09:40

PFC Litex написа:В Левски има човек, който е над Роси и вероятно му "спуска" директиви, но от Гонг просто непожелаха да му кажат името.

Я дай малко повече инфо, какви директиви? Не виждам как Роси ще търпи някой да му реди състава и тактиката, освен ако не е отчаян за тия 50 хил или колкото получава на месец, та да се е примирил, че ще мишкува. Ако пък иска успехи и да възроди кариерата си, най-малкото ще рачзита на някой да върши точно това вместо него. По-скоро си мисля, че италианеца е един дон Кихот във футбола. Излиза за надлъгване и много напрегната партия шах, със сигурност "поставя капани" и има тактически трикове, като това Цветкович да играе халф-бек пактически, а Роман да влиза навътре със свободна роля. Мисля си, че срещу Берое идеята бе дълги топки към Буш, който да се връща назад и да увлича един защитник, а това да освобождава пространства за Костов. Е да, ама една грешка на Митрев прати шаха в кофата. Тука 70-80% от отборите играят директен футбол на контри. Изритва се топката я към таран, я към бързо крило и тактическите капани не щракват, защото няма кой да ги активира. Роси е сам враг на себе си, защото показва, че не е адаптивен и не променя нагласата си. Освен това изглежда все по-дистанциран и не в състояние да изгради колектив от играчи, готови да изорат терена. Ей това са му грешките и кусурите. Имаше изгледи покрай лагера в Малта, че е преживял някакъв катарзис и преосмислил нещата. Че отбора ще играе бързо и ще свали топката на земята. Дойде първия мач с Ботев и пак същото, което гледахме още в първия му мач.

Върни се в “Левски”