Шампионска лига - сезон (2017/18)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот rhaegar » 16 мар 2018 01:07

Не мисля че Тафарел и Сезар бяха чак световна класа. Добри вратари с проблясъци, но нищо феноменално.

Алисон е във феноменална форма, но ще видим дали е само форма, или ще се превърне в класа.

За мен най-добрият си остава Чех от времето му в Челси и донякъде първия сезон в Арсенал, но тук съм пристрастен. Канисарез също беше много добър вратар, но с никакъв късмет.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 16 мар 2018 01:36

rhaegar написа:Не мисля че Тафарел и Сезар бяха чак световна класа. Добри вратари с проблясъци, но нищо феноменално.

Алисон е във феноменална форма, но ще видим дали е само форма, или ще се превърне в класа.

За мен най-добрият си остава Чех от времето му в Челси и донякъде първия сезон в Арсенал, но тук съм пристрастен. Канисарез също беше много добър вратар, но с никакъв късмет.

интересното е, че Чех в момента е най-голямата дупка в Арсенал, буквално ги закопава почти винаги, когато играе :mrgreen: :mrgreen:

а преди беше класа определено
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 16 мар 2018 01:36

При времева разлика, нещата вече изглеждат твърде размити и фантастични. Някак си, май все още не ни е познат начин по който да прецакаме времевата линия, като смесим няколко епохи в една. Такива химици, вероятно биха довели до епохален взрив сред цялата вселена...

Доктора ще се превърне в погребален агент.

[wrapimg=]http://2.bp.blogspot.com/-3JiQuIEtu5w/UPRHEaq2S8I/AAAAAAAACU8/4ObNOp45D2Y/s1600/Exhibition-to-Send-More-Fright.jpg[/wrapimg]
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 мар 2018 01:44

SilentKiller написа:Тафарел ? И той ли не беше световна класа вратар ? Бразилските вратари като цяло са производно на италианските и там имат големи имена - Жулио Сезар (легендата на Интер) ? Мога да продължа списъка, но няма смисъл...който след отблизо футбола ще знае. Разбира се силата на бразилците е в неизчерпаемия ресурс от играчи в халфовата линия и атака с талант несравним с всички други държави в света на футбола, то затова и имат 5 световни титли, а гледайки и стабилността на сегашния национален отбор при Тите, спокойно прогнозирам 6та световна титла за Бразилия в Русия това лято. При това ще я спечелят без кой знае какви фойерверки и с много балансиран футбол ;)

Той заради това е стигнал най-много до Парма, Реджина и Галатасарай. :lol:
Ще излъжа ако кажа, че съм следял кариерата му освен в епизодични мачове, но само клубовете му говорят достатъчно за това колко постоянен е бил.

Сезар да го сложиш на една везна с такива като Кан е меко казано несериозно.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 16 мар 2018 02:05

Моят идол и образец за класа сред вратарите винаги е бил Петер Шмайхел.
Когато категоризирам/сравнявам даден вратар - си отбелязвам по колко спортно-технически и психологически показатели прилича на датчанина.
За мен лично винаги е било от изключителна важност вратарят да бъде лидер(да контролира защитата пред себе си, дори и с цената на по-остри полемики със съотборник, все пак най-важното е общото благо), смелчага(да не се страхува от сблъсъци) и да използва по най-добрия начин предимството си в наказателното поле, визирайки най-вече излизанията за първа топка.
Рефлексът принципно е даденост за всеки вратар, неизменен реквизит от спортно-техническата част на този пост, но само с него не става, просто защото няма цялостен завършек на вратарската фигура.
Играта с крака придоби по-мащабни измерения в последните години, но той по-скоро е вторичен реквизит.

Вратарите са по-различна порода играчи и метафорично казано трябва отдалеч да си личи, че човек Х е вратарят на отбора(без да броим различния цвят екип).
[wrapimg=]https://i.actualno.com/actualno_2013/upload/news/2015/10/05/0167320001444047318_527574_673x372.jpg[/wrapimg]
Вижте например, какво животно( в добрия смисъл) е Боян Йоргачевич, как да не адмирираш подобен тип, който подсъзнателно внушава хъс, смелост и пълна бойна готовност!
Отлично се вписва в критериите ми за вратар, който играе с душа и сърце за благото на отбора, просто отдалеч се надушва респекта/мотивацията, които вдъхва осанката му.
Това означава, че той може да бъде устойчив фундамент и буквално 50% от отбора, дори и рефлексът му да не е на най-високо ниво.
Този човек със сигурност може да те спаси по два начина - вратарски и нападателски - чрез включване в наказателното поле в последните минути, без му дават знак треньорите да хуква напред(както се случва нерядко).
Ако знаете как мразя вратари, които в критични моменти не се включват напред, ако като знам, че и титулярният ни такъв е от този тип...
И после някои ме питат - как можеш да харесваш повече Ромеро? Ами защото е по-експанзивен и безстрашен тип, екстровертен тип, а не интроверт като Де Хеа. Да не говорим, че и рефлексът(най-силното оръжие на Де Хеа) му не отстъпва с кой знае колко от този на испанеца.

Може да звучи странно, но за мен перфектният вратар трябва да бъде експанзивна фигура, с лидерски качества и безстрашен в единоборствата. Рефлексът? Ясно че го притежава щом е станал вратар, но ако липсват горните, а има само един гол релфлекс, то никога, ама никога няма да имаме завършена вратарска фигура.

Между другото, мисля че(поне за мен) към този момент Манчестър Юнайтед и Уест Хем имат съвкупно най-добрите вратари във Висшата лига.
Джо Харт и Адриан - ***** якото комбо!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 мар 2018 03:13

smoothc написа:Този човек със сигурност може да те спаси по два начина - вратарски и нападателски - чрез включване в наказателното поле в последните минути, без му дават знак треньорите да хуква напред(както се случва нерядко).

Това го четох 3-4 пъти. Направо ме разби с това "нападателски" :lol:

--
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Pragmatichen

Мнениеот Pragmatichen » 16 мар 2018 03:26

За мен велики вратари бяха Дино Дзоф и Ринат Дасаев.
Хора - институции в своята професия! ;)
А такива клоуни като Рене Игита ги презирам....
От българските вратари, откакто отиде в Румъния, голямо израстване се забелязва в Пламен Илиев, това момче има потенциал.
В Левски беше комичен, но сега е друг човек, съвсем друга игра показва и спасявания.
В националния отбор - също.
Държава, в която пациентите бият лекарите, не е държава.

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 16 мар 2018 10:44

Вратарският пост наистина е страшно сложен и изисква много широк обхват от качества и умения, та е трудно да се дават оценки. Аз обаче винаги съм се чудел защо се подценяват вратарите на по-скромните отбори? За мен един Пичу Куеяр например прави по-силен сезон от да кажем Тер Стеген, защото е много по-лесно 50-60 от 90-те минути да почиваш, да наблюдаваш играта спокойно и да се готвиш за решителните си намеси, а съвсем друго е постоянно да си нащрек, да се нуждаеш от бърза мисъл и преценка и въпреки това да се справяш повече от прилично.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 16 мар 2018 12:26

мисля си че пак ще се паднем с Пеп и съответно Сити
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 16 мар 2018 12:32

Реал М - Барселона време е!
:)

Върни се в “Архив”