Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Всекидневната около Левски

Мнениеот metodito » 05 мар 2018 07:27

W84me написа: Не виждате ли, че никой не иска да влиза в Топ 6, за да е боксовата круша там? Локо, Славия и Черно Море с всички сили се опитват да останат "под чертата", за да гонят 7 място, което е по-ценно от 5-то и 4-то. Тоя формат е за кофата веднага!

Хм, това е едната страна. От друга страна, кой бяга от хубавото? Домуза ще кихне някой лев, Ганчо ще кихне... тук да се напънеш, там да клекнеш/....

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 05 мар 2018 09:02

Левски развали празничното настроение на феновете си навръх 3 март с равенството 0:0. „Сините" обаче влязоха в историята с този мач, въпреки горчилката от резултата, който позволи на Лудогорец да се откъсне на 11 точки от столичани. Двубоят срещу „зелените" от Стара Загора беше 11-и пореден на „Георги Аспарухов" без допуснат гол в първенството, пише "Меридиан мач".

Досегашното върхово постижение беше от периода 1970-1971 година. Тогава левскарите стигат до 10 поредни срещи без да инкасират попадение в своята врата у дома. Любопитното е, че и тогава последният мач преди серията да почне е реми - 2:2. През 1970 година срещу Етър, а през 2017 г. срещу Черно море - в последния шампионатен мач за миналия сезон. През 1971 година поредицата е прекъсната в домакинството срещу Янтра (тогава под името Чардафон-Орловец). Левски побеждава измъчено гостите с 3:2. Габровци дори на два пъти повеждат в резултата, но „сините" все пак успяват да победят с решителен гол на Янко Кирилов в 75-ата минута.

Това, което отличава серията от началото на 70-те от сегашната е, че в по-старата има само победи - 10 от 10 мача. В сегашните 11 сухи мрежи има и две нулеви ремита - срещу Лудогорец през есента и в събота срещу Берое. Общата голова разлика също е далеч по-внушителна по времето на Георги Аспарухов - Гунди - 29:0, а сегашната 17:0. Другото съществено е, че част от успешната поредица в миналия век спомага за спечелването на титла - тази през 1970 година, докато сега почти никой не вярва, че златните медали са възможна цел пред Левски. Оставам да видим колко дълго ще продължи серията от сухи мрежи.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 05 мар 2018 09:24

Дали ръководството на Левски осъзнава грешката си с "отърваването" от Мапуко?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 мар 2018 10:18

damyanov1963 написа:Дали ръководството на Левски осъзнава грешката си с "отърваването" от Мапуко?

А дали Костов не е по-добрият нападател? Ако приемем тезата, че трансферирането му е за сметка на новите. Инак... колкото повече варианти в атака, толкова по-добре. Костов е много по-комплексен нападател. По-ефективен е в защита - не бяга като муха без глава без да върши нещо полезно. Не играе в 90% с груб към вратата и се движи без топка. И въобще е по-отборен играч, отколкото Мапуку, който е силен най-вече в едно - да седи на ръба на засадата, някой да му хвърли напред топката и той да я гони. Мапуку е идеален за отбор, който контраатакува. Но не и с постепенно нападение.

Един милион лева едва ли може да се нарече "отърваване".

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 05 мар 2018 10:28

metodito написа:
damyanov1963 написа:Дали ръководството на Левски осъзнава грешката си с "отърваването" от Мапуко?

А дали Костов не е по-добрият нападател? Ако приемем тезата, че трансферирането му е за сметка на новите. Инак... колкото повече варианти в атака, толкова по-добре. Костов е много по-комплексен нападател. По-ефективен е в защита - не бяга като муха без глава без да върши нещо полезно. Не играе в 90% с груб към вратата и се движи без топка. И въобще е по-отборен играч, отколкото Мапуку, който е силен най-вече в едно - да седи на ръба на засадата, някой да му хвърли напред топката и той да я гони. Мапуку е идеален за отбор, който контраатакува. Но не и с постепенно нападение.

Един милион лева едва ли може да се нарече "отърваване".

Не знам...
Виждам само, че с/у средняците в нашето първенство сме ялови в нападение.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 мар 2018 10:36

damyanov1963 написа:Не знам...

Ми, чакай и ще видим... "Ботев" и Берое не бих ги нарекъл средняци... Верея, Черно море, Славия, ок, но Берое...

Не мисли, че на мен ми харесва това, което видях срещу споменатите два отбора. И да, осъзнавам, че ако Митев беше треньор и беше забъркал един хубав бетон, резултата със Септември можеше да е много различен.

Иначе с Черно море бих искал да видя Габи пак на пейката и Кабрал в средата. Габи на смяна е много опасно оръжие - когато противникът малко или много е окапал. А срещу... ЦСКА-СОФИЯ (София) ли беше в средата Кабрал и много ми се понрави. Отправи и няколко удара отдалеч. Неприятно впечатление ми прави, че Давид вече не вкарва, както и това, че Роман не пробва фирмените си шутове... :| В това отношение наистина хич не се кефя.

И още нещо. Не виждам нищо лошо, когато бъркат срещу нас бетон. Трябва да се справяме с това - удари отдалеч, търсене на контакт с чуждите защитници и статични положения.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 05 мар 2018 10:55

metodito написа:

Ми, чакай и ще видим... "Ботев" и Берое не бих ги нарекъл средняци... Верея, Черно море, Славия, ок, но Берое...

Не мисли, че на мен ми харесва това, което видях срещу споменатите два отбора. И да, осъзнавам, че ако Митев беше треньор и беше забъркал един хубав бетон, резултата със Септември можеше да е много различен.

Иначе с Черно море бих искал да видя Габи пак на пейката и Кабрал в средата. Габи на смяна е много опасно оръжие - когато противникът малко или много е окапал. А срещу... ЦСКА-СОФИЯ (София) ли беше в средата Кабрал и много ми се понрави. Отправи и няколко удара отдалеч. Неприятно впечатление ми прави, че Давид вече не вкарва, както и това, че Роман не пробва фирмените си шутове... :| В това отношение наистина хич не се кефя.

То и аз и всички чакаме, но щом не можем да бием Ботев и Берое на Герена за каква купа мечтаем. Аз разбирам, че на Роси му трябва време за един бавен напредък, но дори и такъв не се вижда. Ако пък го сменят, нещата ще се забатачат още повече, така че полжението ни е доста деликатно.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 мар 2018 11:02

И в тази връзка, мачовете за Купата са с огромно значение - за целия ни сезон, за Роси, за този отбор, за Митрев, Роман, Панайот и другите, ако щеш и за Европа. Огромен залог имат тези два мача. Ние, ако отстраним съперника, шампиони няма да станем, но просто много неща очаквам да се променят за добро. И обратното - при отпадане - очаквам апокалипсис в клуба.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 05 мар 2018 11:11

С тази игра и най вече с това нападение не виждам как ще ги отстраним. Освен, ако тактиката на Роси не е да пази отбора за тези мачове и там да избухне, като динамит...
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Jordan1914
Контакти:

Мнениеот Jordan1914 » 05 мар 2018 11:25

damyanov1963 написа:
metodito написа:

То и аз и всички чакаме, но щом не можем да бием Ботев и Берое на Герена за каква купа мечтаем. Аз разбирам, че на Роси му трябва време за един бавен напредък, но дори и такъв не се вижда. Ако пък го сменят, нещата ще се забатачат още повече, така че полжението ни е доста деликатно.

Ботев Пл ги бием редовно на Герена и пак ги бихме!За мача с Берое не разбирам какъв е тоя рев,при положение,че само им вижте отбора-най-добрият нападател в България-Камбуров,халф,който е национал-Райнов,халф наша юноша,който беше надъхан - Цонев,защитници- Ив.Иванов+Ив.Бандаловски + някоя премийка от ГГ!Стига с тоя негативизъм!Търпение,братя,търпение!

Върни се в “Левски”