След като националния отбор на няколко пъти разчиташе на футболисти, които са натурализирани, сега това може да се случи и с младежите ни до 21 години, ако процедурата по изваждане на български паспорти на двама от тях приключи успешно. Въпросните двама футболисти са защитникът Виктор Дениран от Славия и халфът на Литекс Диего Фераресо, съобщи новият селекционер на младежите ни до 21 години Михаил Мадански.
"Провел съм разговори с ръководствата на двата отбора за идеята те да бъдат натурализирани и да играят за младежкия национален отбор. Поискал съм от БФС да провери процедурата. Знам, че те не са играли за други държави и така България може да бъде техния първи избор, обясни Мадански, който потвърди, че Аян Садъков ще бъде негов помощник в младежкия национален тим. Мадански беше предпочетен в понеделник на заседанието на изпълкома пред Илиян Илиев и Емил Велев.
Младежкият национален отбор ще участва на турнира в Албена от 5-и до 13-и февруари, който тази година за първи път се организира от БФС. В него ще участват осем отбора, един от които младежкият национален тим на Либерия. Останалите седем отбора са Берое, Черно море, Монтана, Локомотив (Мездра), Спартак (Варна), нашата младежка селекция и клуб от Молдова. Мадански и Садъков ще продължат да водят и юношеския национален отбор (родени 1992 година) поне до юни, след което ще бъде търсен нов треньор на този тим.
"Реално родените през 1992-а, Георги Миланов и Момчил Цветанов (Литекс), Георги Терзиев (Черноморец), и през 1993-а година се очертават като два надеждни набора и най-добрите от тях могат да попаднат в отбора. Ние ще изграждаме отбора около 1990-и набор. Тези от 1988-а и от 1989-а година имат право да играят, но само в следващите два мача, които за нас са без значение. Така ние почваме да правим за Европейското първенство през 2013-а година, обясни новият треньор на младежите.
http://sportal.bg/news.php?id=217019
И Виктор Дениран и Диего могат да помогнат на младежите ни