Елементарен въпрос към всички, гледали вчера контролата срещу Флориана. Кое полувреме ви хареса повече- първото или второто?
Подтема за разсъждение като част от темата за трансферната политика. Отговорът е нож с две остриета.
Левски: Трансферна зима (Спекулации, слухове и реалност)
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Левски: Трансферна зима (Спекулации, слухове и реалност)
THE G.A.M.E написа:Абсолютно не съм съгласен.koisa написа:Днес Рошу отново беше един от най-добрите на терена, а Гомез точно обратното! Не знам какво точно не му харесва Роси, но според мен ще е голяма грешка, ако го махнем.
Бавеше страшно много топката и атаките, отиграваше нервно.
Единственото му предимство пред Гомес на този етап е, че не бърка в пасовете на къса и средна дистанция.
Но това не е достатъчно за позицията, на която играе.
Аз се надявам на новият португалец ...
Твое право е да не си съгласен. Но моето мнение е точно такова, каквото съм го написал.

Бавенето на топката е при 90% от играчите ни, не е само при Рошу. Въпреки това неговото "бавене" не може да се сравнява с бавенето на Гомез.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)
Дай на глупака власт и му гледай сеира!
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)
Дай на глупака власт и му гледай сеира!
Дано до мача за купата новите да са влезнали във форма!
България има природни богатства,
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
- metodito
- Контакти:
csimoen2 написа:
Пич, я ми кажи от последните 5 години, по-добър нападател от Мапуко?
Обясни ми кое точно не му харесваш (чисто спортно-технически), обоснови се... После помисли с какъв футболист го заместващ (Станислав Костов от Пирин), в най-добрия случай едно пълно менте, разочароващо навсякъде, без никакъв опит тук (Ривалдиньо).
Това ни беше най-важното да направим зимата - да го задържим. Ако искаме да се конкурираме с Литекс, за Лудогорец няма смисъл да говоря...
Мапуко щеше да изкара качествена подготовка, да влезе със супер желание в мачовете и да изоре терена...
Но тук има коментиращи, дето си мислят, че Вутов става за футболист, че на Обертан му се играе в БГ, че от Гомез става нещо...
1. Аниете?
2. Няма нападател, който в 80% от случаите да поема топката с гръб към вратата.
3. "Мапуку щеше"... Звездите ли ти го нашепнаха това?
4. "Едно менте, разочароващо навсякъде"... Няма да бъда зъл и да ти го натяквам след три месеца. Както много хора тук, проявяваш самочувствие за ППЛ спрямо други първенства, като румънското, абсолютно безпочвено. Слезте на земята! Ако го нямаше Лудогорец, в европейски план щяхме да сме футболни джуджета. Неприятно, но факт!
Последна промяна от metodito на 30 яну 2018 10:12, променено общо 1 път.
- metodito
- Контакти:
olfix написа:Ако е вярно ,че наистина вземаме Нашименту,то в нашия отбор отново ще замирише на футбол!
Абсолютно. Според мен това е един от най-силните ни трансферни прозорци от Ясен насам, а тогава помним какво се получи: играхме в ЛЕ.
Какво досега ми харесва? Взехме двама силни атакуващи футболисти. Но особено съм впечатлен за този Нашименто. Ако вземем и тоя пич от Рен, селекцията е бомба! Костов, според мен ще е човекът от пейката, който ще решава мачовете. Имам големи резерви към Белаид обаче. Там е и единственото за мен слабо място в селекцията - че махнахме Пиргов и взехме Аймен. Според мен привличането на Аймен не е дело на Роси, но няма как да знам... Есента имахме добър вратар, много силна централна защитна двойка и чудесна халфова линия. Единствената ни слабост беше атаката. И креативността в предни позиции. Лична прогноза: очаква ни силна есен. Очакванията ми, генералните: трето място (второ?) и добро представяне в Европа! Хоуг! За по-нантатък... зависи от Срас и Букарев. Отбор не се прави за един сезон.
Последна промяна от metodito на 30 яну 2018 10:14, променено общо 1 път.
metodito написа:csimoen2 написа:
Пич, я ми кажи от последните 5 години, по-добър нападател от Мапуко?
Обясни ми кое точно не му харесваш (чисто спортно-технически), обоснови се... После помисли с какъв футболист го заместващ (Станислав Костов от Пирин), в най-добрия случай едно пълно менте, разочароващо навсякъде, без никакъв опит тук (Ривалдиньо).
Това ни беше най-важното да направим зимата - да го задържим. Ако искаме да се конкурираме с Литекс, за Лудогорец няма смисъл да говоря...
Мапуко щеше да изкара качествена подготовка, да влезе със супер желание в мачовете и да изоре терена...
Но тук има коментиращи, дето си мислят, че Вутов става за футболист, че на Обертан му се играе в БГ, че от Гомез става нещо...
1. Аниете?
2. Няма нападател, който в 80% от случаите да поема топката с гръб към вратата.
3. "Мапуку щеше"... Звездите ли ти го нашепнаха това?
4. "Едно менте, разочароващо навсякъде"... Няма да бъда зъл и да ти го натяквам след три месеца.
1. Аниенте имаше късмета да играе с Бедоя, но не забравяй, че Левски игра въ втората шестица, провери с кои отбори и на кой вкара голове.
Да, вкара на Лудогорец и Черно море (финал), но той изкара цял сезон, много бързо забравяш. Ако помниш атскуващия стил на игра на Левски тогава и сега - сам може да си направиш изводите.
2. Поемане на топка с гръб към вратата - виждам, че често използваш този израз, но съм сигурен, че не знаеш какво точно означава, какво се иска от нападателя и т.н. При положение, че Роси иска от Мапуко да не е консуматор, а да влиза в комбинации е нормално. Когато на 10-12 метра от теб няма съотборник е нормално да се връщаш и да искаш топката...
3. Нали всички (даже и ти) говорят, че даваме време на нови треньор да си направи подготовката и да видим след нея как е подготвен отбора...
самият Мапуко си признава, че изостава физически...
А я провери с какво желание влезе в контролата с австрийците и как отпразнува головете си - това е достатъчно да се отбележи за желани, хъс и амбиция.
И не е нужно да питам звездите...
4. За Ривалдиньо - да не стане така, че след 3 месеца ти да рониш сълзи за нов нападател...
metodito написа:olfix написа:Ако е вярно ,че наистина вземаме Нашименту,то в нашия отбор отново ще замирише на футбол!
Абсолютно. Според мен това е един от най-силните ни трансферни прозорци от Ясен насам, а тогава помним какво се получи: играхме в ЛЕ.
Какво досега ми харесва? Взехме двама силни атакуващи футболисти. Но особено съм впечатлен за този Нашименто. Ако вземем и тоя пич от Рен, селекцията е бомба! Костов, според мен ще е човекът от пейката, който ще решава мачовете. Имам големи резерви към Белаид обаче. Там е и единственото за мен слабо място в селекцията - че махнахме Пиргов и взехме Аймен. Според мен привличането на Аймен не е дело на Роси, но няма как да знам... Есента имахме добър вратар, много силна централна защитна двойка и чудесна халфова линия. Единствената ни слабост беше атаката. И креативността в предни позиции. Лична прогноза: очаква ни силна есен. Очакванията ми, генералните: трето място (второ?) и добро представяне в Европа! Хоуг! За по-нантатък... зависи от Срас и Букарев. Отбор не се прави за един сезон
Колега, според мен тотално бъркаш нещата...
Не знам как реши, че сме имали “чудесна халфова линия”, като ние играем най-бавния футбол в ППЛ.
Работата на халфовата линия е да създава острота, да изнася бързо топката, да комбинира помежду си и създава положения за нападателите...
Главна вина за тази безумно бавна игра е на един от твойте любимци Гомез...
Да, защитата е бетон, но срещу отбори като Славия, Верея, Дунав, Витоша трябва креативност в средата на терена и пред наказателното поле...
Мисли малко, моля те...
- metodito
- Контакти:
1. Много силен аргумент за Аниете, браво. Верно ли сравни МапукУ с Аниете. Мисля, че дотук беше диалога ни за нападатели. Във Волос пак ли Бедоя беше виновен за головете му. Че хората го носеха на ръце там.
2. Не искам да обиждам Мапуку. Каквото има съм казал за него. Дано успее момчето.
4. Времето ще покаже. Може Роси да избере да го слага не център-нападател, а крило или зад нападателя. Не знам.
2. Не искам да обиждам Мапуку. Каквото има съм казал за него. Дано успее момчето.
4. Времето ще покаже. Може Роси да избере да го слага не център-нападател, а крило или зад нападателя. Не знам.
Последна промяна от metodito на 30 яну 2018 10:29, променено общо 1 път.
metodito написа:olfix написа:Ако е вярно ,че наистина вземаме Нашименту,то в нашия отбор отново ще замирише на футбол!
Какво досега ми харесва? Взехме двама силни атакуващи футболисти. Но особено съм впечатлен за този Нашименто. Ако вземем и тоя пич от Рен, селекцията е бомба! Костов, според мен ще е човекът от пейката, който ще решава мачовете. Имам големи резерви към Белаид обаче. Там е и единственото за мен слабо място в селекцията - че махнахме Пиргов и взехме Аймен. Според мен привличането на Аймен не е дело на Роси, но няма как да знам... Есента имахме добър вратар, много силна централна защитна двойка и чудесна халфова линия. Единствената ни слабост беше атаката. И креативността в предни позиции. Лична прогноза: очаква ни силна есен. Очакванията ми, генералните: трето място (второ?) и добро представяне в Европа! Хоуг! За по-нантатък... зависи от Срас и Букарев. Отбор не се прави за един сезон.
Колега, според мен тотално бъркаш нещата...
Не знам как реши, че сме имали “чудесна халфова линия”, като ние играем най-бавния футбол в ППЛ.
Работата на халфовата линия е да създава острота, да изнася бързо топката, да комбинира помежду си и създава положения за нападателите...
Да, защитата е бетон, но срещу отбори като Славия, Верея, Дунав, Витоша трябва креативност в средата на терена и пред наказателното поле...
Мисли малко, моля те...
- metodito
- Контакти:
csimoen2 написа:...
Мисли малко, моля те...
Мисля, човек, и мисля, че знам какво искаше и Роси: халфовата линия да участва дейно в дефанзивен план. И тя се справяше. В един мач не успя - с Лудогорец в Разград. Гомес няма креативни функции на терена, той е свързващото звено на халфове и защита. Ролята му е изключително важна. Е... в някои случаи може малко по-бързо да работи с топката, но се справя с много трудна задача.
П.С. Пропуснал си, но на няколко пъти писах, че искам Мапуку да остане!
Последна промяна от metodito на 30 яну 2018 10:37, променено общо 1 път.