Забраниха протестите пред основните държавни институции

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Забраниха протестите пред основните държавни институции

Мнениеот slavia_forever » 21 яну 2010 23:39

Това не е просто политически коментар на един дясно мислещ човек, но вече започвам наистина да се съмнявам, в качествата на днешното управление! Вижте на каква статия за "свободата" на протестите се натъкнах, след като вече бях изумен, за отношението на Б.Борисов към Миглена Плугчиева! :shock:

ГЕРБ изпълни повелята на тройната коалиция - забраниха протестите пред основните дъражвни институции!
Имам чувството, че се случват неща, които даже не бяхме виждали и в ЛЕВИ-те ни досегашни управления!

Пиша това, тъй като не смятам, че нямам право да протестирам, съобразно закона на места, където са институциите на моята държава!

Днес в Народното събрание се прие и на второ четене законопроект за изменения на закона за събранията митингите и манифестациите.

Покрай този законопроект освен че нямаше никакво обществено обсъждане, освен че медиите подмазвачески го подминаваха, предпочитайки да обсъждат мода и светски събития, но на всичкото отгоре самите правни текстове вече трети месец НЕ ПРИСЪСТВАТ на сайта на Народното събрание (законопроектът е с входна дата - 10 октомври 2009).

За сравнение ще спомена, че на сайта на българския Парламент има качени текстове на законопроекти от декември и януари, но не и конкретно промените в ЗСММ.

Откъде произтича тази избирателност по отношение на това кои законопроекти да бъдат качени и кои не?

В миналото правителство се наблюдаваше тази тенденция неудобните и непопулярните законопроекти да минават по тънката лайсна - тихо и скришом.

Нека ми говори г-н Борисов сега за прозрачност на управлението. Прозрачност - друг път!

По неофициална информация настоящият законопроект не е много по-различен от текстовете, които БСП така и не се престрашиха да внесат по време на мандата си.

Тоест на гражданите на Република България се забранява да провеждат митинги и събрания в района на основните държавни институции - Народно Събрание, Министерски Съвет, Президентсво, МВР, Съдилищата, републиканските пътища, болници и др.

Ако неофициалната информация се потвърди, когато настоящето правителство благоволи да качи законопроекта na публичния сайт или го публикува в Държавен вестник, то това ще значи, че "Гражданите за европейско развитие на България" явно казват на българските граждани:

Бегайте да протестирате в гората!

http://www.politichesko.info/4644/GERB- ... ucii-.html
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Re: Забраниха протестите пред основните дъражвни институции

Мнениеот Бижутера » 21 яну 2010 23:40

Бойко нещо почна да действа параноично...интересно до какво ли ще доведе това...
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 21 яну 2010 23:54

Скандално решение -определено!!! :evil: :evil: :evil:
Друг е въпросът,че ако има желание никой не може да ни забрани да протестиаме-където и когато си искаме-но това е друга тема!!!
Ами незнам ама май много станаха издънките вече на Бат Бойко-незнам но и аз започвам да се съмнявам в неговите и в тези на екипа му възможности!!! :? :?
Изображение

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 22 яну 2010 00:03

Абсолютно съм съгласен с вас! Най-напред се забранява правото на протест пред Парламента или Президентството. Защо? Аз не искам да протестирам пред стадиона. Разбирам да забранят паленето на Парламента или Президентството, въпреки че терористът Константин Тренчев вече два пъти го предизвика. Защо цяла година Атака имаха палатка пред президентството,а сега на мен ми забраняват това? А защо се забранява протестът след залез слънце? Ама че идиотско е обяснението на тиквите и не искам даже да го споменавам. Не е хубаво хората да бъдат нарочно провокирани да правят митинги, защото може да стане сериозна играчка-плачка. Този капацитет дето е голям и умен като бик, тряба да го знае като бил ченге. А аз ще допълня и едно старо правило на полицая - никога не противопоствяй ченге с много власт или с много пари.

[*Протести не може да се организират около сградите на Народното събрание, президентството и Министерския съвет, както и в непосредствена близост до военни обекти. Това решиха вчера депутатите, като приеха окончателно промените в Закона за събранията, митингите и манифестациите. По време на обсъжданията в парламента отпаднаха приетите по време на първото четене промени, предлагани от независимия депутат Яне Янев, според които митинги могат да се правят по всяко време на денонощието. В ремонтирания закон в сила остават старите текстове, според които подобни прояви са забранени в часовия интервал между 22 ч. и 6 ч. сутринта. По време на обсъждането на законопроекта беше направено предложение зони за сигурност да има и около сградите на Върховния касационен и Върховния административен съд. Тази идея обаче отпадна с мотива, че след тях и останалите съдилища в страната могат да поискат същата законова възможност. 72 часа преди началото на събрание или митинг организаторите му ще трябва да уведомят писмено кмета на общината. Досега срокът за подаване на уведомлението беше 48 часа. В него трябва да се посочват организаторът, целта, мястото и времето на събранието или митинга. Кметът трябва да е наясно и за пътя на шествието - не както досега - пет дни преди събитието, а 72 часа. Въведен е тридневен срок, в който организаторът може да обжалва получена от кмета забрана за осъществяването на проявата. Обжалването се прави в съответния административен съд. Магистратите ще се произнасят по жалбата в 24-часов срок, като обжалването не спира действието на издадената забранителна заповед, се посочва в закона. ]
Последна промяна от unist_gp на 22 яну 2010 01:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 22 яну 2010 00:26

Който е гласувал за Бойко да си му сърба попарата,че му се е вързал на приказките ;)
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

difeza
Контакти:

Мнениеот difeza » 22 яну 2010 00:28

ще може да се протестира само пред басейните.А ние като сме тръгнали да протестираме.за съжаление сме най малодушната нация в европейския съюз,но по принцип съм възмутен от това решение.

plamen.p.tanev
Контакти:

Мнениеот plamen.p.tanev » 22 яну 2010 00:49

Нещо не разбрах.Кой етръгнал да протестира и къде?

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 22 яну 2010 00:50

Бойко, Бойко... и на теб ти прозря полицейщината накрая, а всички такива надежди ти възлагаха...

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 22 яну 2010 01:18

'We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness. That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed, That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government, laying its foundation on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness. Prudence, indeed, will dictate that Governments long established should not be changed for light and transient causes; and accordingly all experience hath shewn, that mankind are more disposed to suffer, while evils are sufferable, than to right themselves by abolishing the forms to which they are accustomed. But when a long train of abuses and usurpations, pursuing invariably the same Object evinces a design to reduce them under absolute Despotism, it is their right, it is their duty, to throw off such Government, and to provide new Guards for their future security.'United States Declaration of Independence, July 4 1776.
Най-големият принос на САЩ към развитието на човечеството. А ние се мислим за европейци - почти 2 века и половина по-късно на нас ни отнемат именно тези права.

Конституция на Република България, чл1. ал.2 - Цялата държавна власт произтича от народа - време е да разберем, че силата на управляващите е само и единствено използваема, ако управляваните им позволят да я упражняват.
По-надолу четем:
Конституция на Република България, чл. 43, ал.1 - Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации.
ал. 2 - Редът за организация и провеждане на събрания и манифестации се определя със закон.
Не съм сигурен дали протестите се водят 'събрания и манифестации', но малко по-надолу четем:
чл. 45 - Гражданите имат право на жалби, предложения и петиции до държавните органи.
чл. 2 и чл 45 недвусмислено показват, че има законов път за критика на този закон.Но само при всенародна решимост може да се постигне премахването му.

Потребителски аватар
Gonzo0009
Контакти:

Мнениеот Gonzo0009 » 22 яну 2010 01:23

Бойко не Бойо все едно всички са цървули от класа.Аз не съм се и надявал на нещо,но пак казвам според мен всичко трябва да се нареди до някакви години...От моята клавиатура в божийте уши дано.
moje suze prema tebi padaju... moje suze padaju nagore

Върни се в “Свободна зона”