Великите книги!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

цска60-31
Контакти:

Re: Великите книги!!!

Мнениеот цска60-31 » 21 яну 2010 23:10

msm написа:
Модератор ЛокоПД написа: :lol: Човече,върна ме 30 години назад...Тази книга е част от трилогия.Другите две са "Топ и Хари" и "Харка - синът на вожда".Страхотия,беше ми "настолно четиво" в тинейджърските години.Трудно се намираха по книжарниците,а в библиотеката ставаха търкали :lol: Любимите ми книги по онова време бяха романите на Майн Рийд,,Карл Май,Джек Лондон,Джеймс Фенимор Купър....

И леко продължение "Последния мохикан" , "Ловецът на елени", "Следотърсачът" и "Прерията" ....

Синовете на великата мечка си е класика а и на мен ми е любима а за да продължа Винету и всичко с вързано с него Съкровището в сребърното езеро Призракът от Ляно Естакадо и др.

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 21 яну 2010 23:12

cska_90 написа:
ZinedineZidane написа:За съжаление, малко хора четат вече заради наличието на интернет и заради липсата на време. Аз самия се засрамих кто видях темата, защото не съм отварял книга от 7-8 месеца! Хубавата книга не може да бъде заместена и от най-добрия филм!

Така е за съжаление!!Проблема обаче не е в лиспата на време............... а е много по-дълбок за съжаление!!! :? :?

Почва се от налагането на безумни книги в училището ,където 90% са .............изключително повърхностни и за мене направо са си тъпички-а много по-добри неща липсват!!! :evil:
От там идва и нежаланието на много да четат!!!

Разбира се, че причините са много и сложни. Относно липсата на време е по-скоро от моята камбанария.
Според мен са много прави колегите, които споменаха "Тримата мускетари" на Дюма, от българските - "Под игото" и "Тютюн".

П.С: отивам да почета малко Джаки Колинс, за което "вина" има автора на темата!
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 21 яну 2010 23:14

За мене велика книга е и "Малкият принц"-просто става за четене и на 10 год -като приказка, и много по-дълбокото и философско възприемане на тази книга след около 15 год!!! ;)
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 яну 2010 23:18

Напоследък се "нахвърлям" на научна литература.....квантова физика, материя-антиматерия, вселената....кво съм се запалил незнам.....но когато имам време и мина през някоя библиотека, търся нещо на подобна тематика.....ама що ли си губя времето, след като съм.....изключително слаб математик ! :lol:
Иначе се сещам за доста страхотни книги които съм чел.....например ' Тътени ' и продължението и - ' Бурята ' на Цончо Радев.....на историческа тематика са.....засягат доста серизозно историята и хората които са живели през 18-19 век в моя роден Сливен......и като цяло, събитията в югоизточна България..... великолепна поредица !
Горещо я препоръчвам !
Ето още една книга на историческа тематика.....' Дъщерята на Калояна ' роман на Фани-Попова Мутафова ако не се лъжа.....страхотна книга.....събитията се развиват по време на Второто българско царство....и по конкретно - след убийството на Калоян.,....засягат се, и събития около Латинската империя.
Страхотни книги са още:
Ангел Войвода, Вълчан Войвода и ' Митарства ' .......общо взето "поглъщам" като черна дупка свтлината............ всичко що е на историческа тематика...... :lol: ...... ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
edmon_dantes
Контакти:

Мнениеот edmon_dantes » 21 яну 2010 23:19

cska_90 написа:
edmon_dantes написа: Да добавя и аз нещо от този жанр...
На Карл Май - "Винету" 1,2,3 том; "Краля на петрола"; "Олд Шуърхенд" 1,2 том; "Преследване в Ориента" 1,2,3,4,5,6,7 тома... Ей това са книги.

Тези съм ги чел и ми бяха определено любимите-но са за определено в период от живота около 15-16 години!!!

Абсолютно си прав. Когато бях в гимназията четях като луд :mrgreen: През ръцете ми са минали само на Карл Май около 50 книги, другите автори няма смисъл да ги споменавам. Сега чета по-рядко, но никога не се отказвам от книгата. Винаги при първа възможност сядам и чета. Чувам напоследък било модерно да се чете на компютъра... Не е същото. Компютъра не може да замести книгата.
ЛЕВСКАР ДО ГРОБ
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 21 яну 2010 23:23

edmon_dantes написа:
cska_90 написа:
edmon_dantes написа: Да добавя и аз нещо от този жанр...
На Карл Май - "Винету" 1,2,3 том; "Краля на петрола"; "Олд Шуърхенд" 1,2 том; "Преследване в Ориента" 1,2,3,4,5,6,7 тома... Ей това са книги.

Тези съм ги чел и ми бяха определено любимите-но са за определено в период от живота около 15-16 години!!!

Абсолютно си прав. Когато бях в гимназията четях като луд :mrgreen: През ръцете ми са минали само на Карл Май около 50 книги, другите автори няма смисъл да ги споменавам. Сега чета по-рядко, но никога не се отказвам от книгата. Винаги при първа възможност сядам и чета. Чувам напоследък било модерно да се чете на компютъра... Не е същото. Компютъра не може да замести книгата.

За съжаление си прав.И аз чета само събота и неделя,по няколко часа. :( А да четеш книги на компютър си е пълен ташак.Не съм пробвал,ама съм сигурен,че е така.Книгата си е книга.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

slavia1913
Контакти:

Мнениеот slavia1913 » 21 яну 2010 23:23

Бижутера написа:Търговецът на оръжие!

Колкото и аз да харесвам Хю просот останах адски отекчен от тази книга. А много харесвам този жанр.
За мен лично велики книги са:
1. Тютюн на Димитър Димов(имах рядкото щастие да се запозная и с дъщеря му, която ми разказа доста неща за живото му и установих, че е наистина велик човек)
2.Тримата мускетари на Дюма(много любима моя книга, която с 3те си продължения съм прочел сигурно поне по 50 пъти)
3.Разказите на Йовков, не точно книга, но... този човек и просто велик, това че вярва, че всичик хора са добри и даже и най-лошите могат да станат добри, но с цената на смъртта.
4.Всички книги на Крайтън, тоя човек винаги успява да пише супер увлекателни техно-трилъри, които поне мен ме карат да се замисля върху проблемите на нашето общество. Мир на праха му!
5.Шерлок Холмс - най-великият детектив, плюя на Поаро и другите, само Шерлок :)
И толкова други че просто няма да ми стигне 2 дена да ги изброя.
Книгите са нещо уникалон и всички трябва да четем, може да се научат толкова много неща от тях. Жалко е, че много хора не го правят.

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 21 яну 2010 23:31

Quo vadis на Сенкевич - силата на вярата и обръщането

ранния Куелю - Алхимикът, Петата планина, Войнът на светлината
Велик писател и майстор на думите / с какъв акъл някои го смятат за "автор на манекенките", си е техна работа /

и за жанра съспенс - Гришам - Фирмата, Клиентът, Партньори
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 21 яну 2010 23:37

Pro-European написа:Quo vadis на Сенкевич - силата на вярата и обръщането

ранния Куелю - Алхимикът, Петата планина, Войнът на светлината
Велик писател и майстор на думите / с какъв акъл някои го смятат за "автор на манекенките", си е техна работа /

и за жанра съспенс - Гришам - Фирмата, Клиентът, Партньори

Ами причината е че всяка манекенка -като я питат коя й е любимата книга -Пауло Коелъо-това е причината според мене , а не че е повърхностен!!А те дали са чели - ред -съмнително е :lol: :lol: :lol: -нали трябва да опровергят твърдението че са малко простички!!
Изображение

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 21 яну 2010 23:48

представям си как няква клющава манекенка чете "Алхимика" и се опитва да разбере идеята на автора :lol:
иначе любима ми е "Пътеводител на галактическия стопаджия" на Артър Кларк
а от времето което ни караха да четем книги в училище харесвам "Дон Кихот" на Сервантес
Христо Смиренски,Никола Вапцаров,Атанас Далчев
Image

Върни се в “Свободна зона”