Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 22 дек 2017 21:21

Въпреки заплахите от страна на САЩ, нито една сериозна страна не гласува заедно с тях и Израел, макар че някои като Канада, Австралия, Аржентина, Мексико, Румъния, Унгария, Полша и Филипините се въздържаха, някои пък се покриха и не гласуваха изобщо, но резултатите са красноречиви.
128 страни отхвърлиха решението на САЩ да преместят посолството си в Йерусалим, против бяха само 9, зверска изолация за щатите.
Поздравления за страни като Франция, Германия, Италия, Австрия, Испания, Южна Корея, Норвегия, Япония и разбира се Великобритания, които не се поддадоха на шантажа от страна на американците и гласуваха ЗА
Както писах по-назад, не мисля, че на Израел и САЩ им пука кой-какво смята, и дали ги подкрепя.
Историята ни учи, че и двете страни, правят каквото, когато и както си поискат. Без значение дали някой ги подкрепя.
обикновенно светът е поставен пред свършен факт. :lol:
Последна промяна от THE G.A.M.E на 22 дек 2017 21:32, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 22 дек 2017 21:30

Soulen написа:Европейските държави да не са нещо длъжни на САЩ, че да гласуват като тях. По принцип, аз подкрепям Тръмп, но всеки е свободен да си каже мнението. Хубаво е малко да им сритат кокалчетата де, да свикват че вече не са едноличния господар 8-)
Мечтата ми е задокеанските да бъдат тотално изолирани от политиката и Европа да прекъсне всякакви споразумения освен търговските. Обща европейска армия и край на Нато.
За Европейската Армия категорично подкрепям. Не винаги интересите на САЩ и ЕС си съвпадат. Да не говорим за ЕС и Русия.
ЕС има страхотен технически, икономически и кадрови потенциал, за Велика Армия. И въпросът трябва да се постави ребром на Щатите. "Или сте с нас, или ще имате солидна конкуренция".
В НАТО е Турция, а към момента Турция е всичко друго, но не и лоялен партньор на НАТО.
Няма как да закупуваш оръжия и да си политически партньор на най-солидният НАТО-вски съперник ( Русия ) ... И да минаваш за баш НАТО-вец.
Това, което САЩ трябва да направят на първо време е, да изтеглят всички свои войски и въоражение от Турция.
След това - изхвърляне на Турция от НАТО.
След това вече можем да си говорим за единство на НАТО.

Инак без логистичната, материална и финансова подкрепа на САЩ, СССР щяха да капитулират пред Вермахта още след първите 2 години от войната. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 22 дек 2017 23:04

THE G.A.M.E написа:ЕС има страхотен технически, икономически и кадрови потенциал, за Велика Армия. И въпросът трябва да се постави ребром на Щатите. "Или сте с нас, или ще имате солидна конкуренция".
В НАТО е Турция, а към момента Турция е всичко друго, но не и лоялен партньор на НАТО.
Няма как да закупуваш оръжия и да си политически партньор на най-солидният НАТО-вски съперник ( Русия ) ... И да минаваш за баш НАТО-вец.
Това, което САЩ трябва да направят на първо време е, да изтеглят всички свои войски и въоражение от Турция.
След това - изхвърляне на Турция от НАТО.
След това вече можем да си говорим за единство на НАТО.

Инак без логистичната, материална и финансова подкрепа на САЩ, СССР щяха да капитулират пред Вермахта още след първите 2 години от войната. ;)

Да бе, страшен ;) Немците изпитват трудности да съберат дори професионална армия, една кокошка се опитва да изгони последните остатъци от боеспособните и решителни части от армията под някаква форма на денацификация, Франция разчита само на чуждестранния легион и дори Либия щеше да се опре на Саркози без помощ, но щели да правя армия.
Нали ти е ясно, че тези организации работят само при съгласие на всички членове. До постигането на това съгласие, кой точно ще реагира без янките и бритишите?

--
пп Иначе въпросът ти звучи като "аре да си разменяме шамари и да видим кой ще падне първи" :lol: Нз за теб, но това е въпрос на които винаги отговарям отрицателно. Ако някой ми каже или това или, винаги избирам негативната възможност свързана с прекарване и на мен и на този, които пита. Това е личен опит, замисли се ти как би отговорил на какъвто и да е въпрос поставен по такъв начин :lol:

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 23 дек 2017 00:09

Thsmith написа:Ами не са длъжни естествено. То и САЩ не са длъжни да им помагат с нещо или да гласуавт/налагат вето при нужда. То си е реципрочно и ако съдя от биографията на Тръмп, определено ще го върне каквото и да му струва. Направо чудесно е да се вкарваш в ядове и то заради някакви смрадливи хлебарки, които са ти основен неприятел и проблем. Чудничко...

Тази европейска армия пък е толкова куха идея, че няма на къде. Особено без ЮК е просто абсурдна и освен да създаде проблеми, друго няма да направи. Иначе тази твоя мечта се е случвала вече два пъти, само дето трети път едва ли ще дойдат да разчистват последствията, както последните два...

fcb_bg написа:Чакай малко, Тръмп дискутира ли решението си с някого от партньорите си или щом е рекъл презокеанския батюшюа, знчи всички требва да коленичат и целунат ръката? :lol: То това да не е някакъв маловажен за Ес въпрос, едно съгласие с Вашингтон за Украйна стига.

Нещо ми убягва връзката. Къде ще е посолството на САЩ и какво признава си е лично тяхна работа. Той не поставя въпроса "или местите посолствата или сте срещу мен". Не е тръгнал обаче да гласува срещу партньорите си и да си играе в ООН спрямо техните решения да вземат страната на Али Баба и 40 те разбойници. Без изобщо да стигаме до това кой е младши партньора в този съюз. Аналогията е абсурдна.

Чакай малко бе, решения от такъв мащаб, който може да разпали пореден конфликт(пак далече от САЩ) не се ли вземат след съгласуване с партньорите? Или минаваме на обиколка за оръжейна разпродажба, обявяваме Йерусалим за столица на Израел, караме си Ханука и квото стане.
Общо зето малко на баир започнаха да идват едноличните решения на Тия за тва ко ше става около ЕС.
Кой зае страната на Али, Австралия и Канада ли? Айде обичайните заподозрени ги разбираме...
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 23 дек 2017 00:23

Какъв нов конфликт ще разпали? Палестинците ще хвърлят камъни по израелските танкове ли? Кво значи да обсъдиш с партньорите къде да ти е посолството? Французите ако искат да си направят посолството и на луната, тяхна си работа.
Абсурдно е някой да разглежда къде ще е чуждо посолство в чужда държава.

Трюдо какво решение да вземе? Иначе много точен въпрос. Същите, които искат да напълнят цивилизования свят с Али Баба и са за мултикултурализъм или такива, които просто по навик гласуват срещу САЩ или Израел.

Иначе въпроса е принципен. Не ми се преписва цитати, но в общи линии ще преразкажа един от Тачър. Тя казваше нещо от рода, че ЮК може да се обади на САЩ и да помоли за помощ във всеки един момент и без много въпроси един самолетоносач ще се насочи в указаната посока веднага. От друга страна получаваш обсъждане и порицаване на вътрешните решения. Страшна сделка.
Знаеш, че аз не съм фен на Тръмп, даже си ме драни с детинското поведение. Това решение обаче трябваше да бъде взето отдавна. Стига компромиси и отстъпки пред мюсюлманските нахалници. Ако Европа иска да оцелее в дългосрочен план, точно такъв пример трябва да последва, а не да ми прави вътрешни армии и да се населва с мюсюлмански паразити лежащи на социалните с-ми и налагащи ни техните първобитни разбирания за живота.

A.Pinochet

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 23 дек 2017 13:17

Thsmith написа:Да бе, страшен ;) Немците изпитват трудности да съберат дори професионална армия, една кокошка се опитва да изгони последните остатъци от боеспособните и решителни части от армията под някаква форма на денацификация, Франция разчита само на чуждестранния легион и дори Либия щеше да се опре на Саркози без помощ, но щели да правя армия.
Нали ти е ясно, че тези организации работят само при съгласие на всички членове. До постигането на това съгласие, кой точно ще реагира без янките и бритишите?
Да се направят въоражени сили от типа на тези, които имат САЩ и Великобритания, както Русия и Китай, наистина ще е трудно. Най-вече в кратко-срочен план.
Това което аз виждам като идея е, че Армията на ЕС, ще се състои от наличните въоражени сили на страните-членки, но ще се засили координацията, сътрудничеството и партньорството, най-вече в техническо отношение.
Можеби ще се създадът някви нови неща... Да речем общ командващ щаб и отдел, в който да работят в пряко сътрудничество военно-промишлените комплекси на Държавите от ЕС.
Представям си го нещо като ЦЕРН, където учени от много страни работят заедно, като единен мозъчен тръст.

Така или иначе в началото на месеца се даде ход на проекта, ще видим какво ще излезе.
Ние и да гадаем, файда няма.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 23 дек 2017 18:05

Thsmith написа:Какъв нов конфликт ще разпали? Палестинците ще хвърлят камъни по израелските танкове ли? Кво значи да обсъдиш с партньорите къде да ти е посолството? Французите ако искат да си направят посолството и на луната, тяхна си работа.

Преди посола, имаме едностранно признаване на град за собственост на една държава. На съюзниците ченетата виснаха и последваха заплахи за тия, които не са съгласни. Тъй ли ше я караме - на заплахи?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 23 дек 2017 18:48

fcb_bg написа:
Thsmith написа:Какъв нов конфликт ще разпали? Палестинците ще хвърлят камъни по израелските танкове ли? Кво значи да обсъдиш с партньорите къде да ти е посолството? Французите ако искат да си направят посолството и на луната, тяхна си работа.

Преди посола, имаме едностранно признаване на град за собственост на една държава. На съюзниците ченетата виснаха и последваха заплахи за тия, които не са съгласни. Тъй ли ше я караме - на заплахи?

Кво значи едностранно? Няма да иде да пита съседа къде да си слага посолството бре. Значение има желанието на страната домакин и на страната гост. Толкова... няма други страни в това действие. И не са последвали заплахи, а предупреждение, че ако гласуваш против САЩ, ще дойде момент в, които ще искаш нещо от тях и няма да го получиш. Не виждам какво по нормално нещо има от това да не съдействаш на тези, които работят срещу теб. Все едно някой съсед да си хвърля боклука по теб и ти после да му услужиш с нещо. Как да стане и как да я караме?

THE G.A.M.E написа:Да се направят въоражени сили от типа на тези, които имат САЩ и Великобритания, както Русия и Китай, наистина ще е трудно. Най-вече в кратко-срочен план.
Това което аз виждам като идея е, че Армията на ЕС, ще се състои от наличните въоражени сили на страните-членки, но ще се засили координацията, сътрудничеството и партньорството, най-вече в техническо отношение.
Можеби ще се създадът някви нови неща... Да речем общ командващ щаб и отдел, в който да работят в пряко сътрудничество военно-промишлените комплекси на Държавите от ЕС.
Представям си го нещо като ЦЕРН, където учени от много страни работят заедно, като единен мозъчен тръст.

Така или иначе в началото на месеца се даде ход на проекта, ще видим какво ще излезе.
Ние и да гадаем, файда няма.

САЩ, ЮК, Русия и ко са една държава. Не 30 държави с 30 различни правителства, политики, интереси и желания. Всичко това разтяга бюрокрацията до огромни размери. Как смяташ, че една такава армия може да е ефективна? Колко време би минало преди да се постигне някакво единодушно решение за дадено действие? Как изобщо действа една обща армия от 10-20 различни езици, различни единици техника? Особено без някой силно изпъкващ, които да насочва кораба и да води останалите. Принципно Французите винаги имат мерака да водят тези организации, но какво доверие има в тях от останалите държави? Немците е изключено да се нагърбят поради исторически сантименти.

A.Pinochet

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 23 дек 2017 21:58

pampi написа:Пак не си си пил хапчетата! Всички във форума знаем какъв ти е проблема, няма смисъл във всяко "включване" да "втъкаваш" фобията си - кремълофил, руски-комунист и тем подобни. Защо използваш думи, които не разбираш и са над твоето интелектуално ниво? Можеш ли да обясниш на "аудиторията" що е това "кремълофил"? Ами "руски комунист-манипулатор"? Не можеш! Ти не можеш да обясниш разликата между "ляво" и "дясно" в политическия спектър, а ние тука говорим за глобализъм, комунизъм, фашизъм, либерализъм. Що се ръгаш в А-група, след като нямаш ни акъл ни интелект да си там? Това твоето е чист мазохизъм. 8-)

Нещо бягаш пак от темата, пишейки някакви общи глупости ...... разкажи как черкезкият геноцид е измислица или пак стана за смях, както с глупостите ти за договора за Гуантанамо ??! :lol: :lol: :lol: Мен ме остави, еле па за неща, които въобще не съм коментирал, малко ме е пообърка с други личности, но карай, вие - комунистите, сте такива. :lol: :lol:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 24 дек 2017 20:10

THE G.A.M.E написа:Хамас продължават да обстрелват Израел от ивицата Газа.
Не знам що си мисля, че скоро евреите пак ще ги нагазят с танковете и булдозерите, и онези пак ще ревнат пред ООН. :lol:

Смешното е, че защитата на Израел почти никога няма проблем с тоя обстрел и това превръща атаката в упражнение за луди. Че то повече щети ще нанесат на Израел ако гръмнат 1 бомба в някой театър. Намирисва ми, че Хамас си прави реклама пред арабите и всъщност организацията хич и не очаква да успее да умери нещо в Израел.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Върни се в “Свободна зона”