Висша лига - сезон (2017-18)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Висша лига - сезон (2017-18)

Мнениеот smoothc » 22 дек 2017 21:43

И ако балансиран значи посредствен, съгласен съм.

Не знам, ти го твърдиш, аз коментирах по-назад какво имам предвид, пък вече как ти си го разбрал...

Що се отнася до поливалентността, това не означава, че могат да играят на повече от една позиция, а че не могат да играят никъде достатъчно добре и заради това ги местят нагоре-надолу.

Напротив, точно това означава, че имат качествата да дублират някои позиции.

не могат да играят никъде достатъчно добре

Да, те повечето за първи път влизат в професионалния футбол.
Сигурен ли си, че осъзнаваш какво пишеш?

Колкото и да го повтаряш, няма да го приема

Нямам и намерение да те убеждавам, както искаш го възприемай.

Текущия състав има нужда само и единствено от качество на играчи.

Има, съгласен съм, но в крайна сметка темата на дискусията не е това, а нецелесъобразното управление на офанзивните футболисти от страна на Моуриньо.

Иначе да, с лекота може да вкарат 2-3 пъти повече голове. Е ще допуснат едно х2 отгоре, но какво значение имат резултатите и защитата?

Не се и съмнявам, но просто е нужна кардинална промяна във фаза атака и тактическите указания.
Направо х3 отгоре ще допускат...
Между другото, по твоята логика(понеже имаме изразителни победи) в мачовете, в които сме вкарвали 3+ гола, би следвало да сме допускали поне 2 гола, нали така?
Ами погледни статистиката при Моуриньо и извади резултатите в които сме вкарали 3+ гола и ще анализираме после.
На прима виста си спомням само 4-2 срещу Уотфорд, а ние имаме немалко победи с подобен резултат, което е доста лоша новина за логиката ти.
Та в този ред на мисли, знаеш ли как искам всеки път да правим 4-2, дори 4-3, вместо да се чудя дали ще вкараме +1 гол отгоре, за да спечелим с 1-0 или 2-1 или пък да се спасим с 1-1 или 2-2.
Може да звучи еретично, но искам да сме по маниера на Ливърпул, но преди някой да каже, че то добре, но ще ви пълнят кошарата при такъв тип подход. Хайде не! Защото първо, имаме в пъти по-класни вратари от техните и второ, имаме много по-голямо качество в защитата и като колективизъм, и като индивидуалности.
И в този ред на мисли, ако ръководството и мениджърът им се сетят, че трябва да стабилизират тези невралгични постове, то Скаузърите определено ще имат силите да се борят за нещо повече от ТОП 4.

Колко играчи на Ютд виждаш в топ 5 на постовете си?

Това няма нищо общо със същността на темата.
Реал Мадрид като обираше каймака на Европа години наред, да не би да ринеха трофеи?

Мислиш ли, че някой от останалите играчи би могъл да играе в Реал, Байерн и тн?

И да мисля и да не мисля, това какво значение има?

Поне според мен, повечето са повече за Марк Хюз

Има и такива, но по-важното е да се направи опит да се извлече положителното в техните качества.
Раниери да не би да имаше свръх качество в Лестър? Не, но им намери цаката с подходящата схема и указания на игра, ръководи ги балансирано и някои от тях направиха фурор, просто изглеждаха като топ футболисти, макар че по натура да са над средното ниво.
По-лошият вариант е от топ ниво или над средното, да направиш така че играчите(в случая акцентираме върху халфовете и нападателите) да изглеждат като средняци или слабаци.
За справка - Ван Гаал в огромна степен и Моуриньо в по-малка, но все пак е налице.

Анализатора е прав, затова че Моу има един дефанзивен подход, който ограничава офанзивните му играчи.

Точно така! Добре казано!
Последна промяна от smoothc на 22 дек 2017 21:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 22 дек 2017 21:47

Врякащото изчадие пак коментира английски мач.

Bernaleo
Контакти:

Мнениеот Bernaleo » 22 дек 2017 21:56

Хендерсън май се умори :mrgreen: :mrgreen: .

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 22 дек 2017 22:32

Салах това полувреме се връща към обичайната си форма :lol:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 22 дек 2017 22:53

smoothc написа:Напротив, точно това означава, че имат качествата да дублират някои позиции.

Да, качества на дубльори може да имат. Или на трети избор. Нещо като Джон Ошей и до там. Точно заради това са поливалентни. Не могат да играят на нито едно място достатъчно добре за да са непоклатими там.

smoothc написа:Сигурен ли си, че осъзнаваш какво пишеш?

Напълно! И ти би го осъзнал, но само ако свалиш цветните очила.

smoothc написа:Нямам и намерение да те убеждавам, както искаш го възприемай.

Супер! Значи спираш да повтаряш глупостите за указанията и аз спирам да те питам за указания как да надбягам Болт и да сваля Мейуедър. Най накрая! : )

smoothc написа:Има, съгласен съм, но в крайна сметка темата на дискусията не е това, а нецелесъобразното управление на офанзивните футболисти от страна на Моуриньо.

Точно това е. Особено след като Моуриньо изстисква играчите на 120% едва ли не. Колкото и да стиска обаче, няма как да пусне повече сок от един изстискан лимон. Единствената възможност е да вземе нови, свежи и хубави лимони. Тогава може да направи лимонада... или да се примирите с подножието и липсата на конкурентоспособност срещу водещите международни отбори.

smoothc написа:Не се и съмнявам, но просто е нужна кардинална промяна във фаза атака и тактическите указания.
Направо х3 отгоре ще допускат...
Между другото, по твоята логика(понеже имаме изразителни победи) в мачовете, в които сме вкарвали 3+ гола, би следвало да сме допускали поне 2 гола, нали така?

Сега вече имам чувството, че гледаш други мачове или друг спорт.
В началото играехте по абсолютно същия начин. Абсолютно! Точно това даже дискутирахме с sunscres92. Той се чудеше какво се прехласвате толкова и стана дискусия на темата.
Подхода към мачовете и играта беше абсолютно еднаква. Просто в заключителните 10 минути успявахте да оползотворите контрите при тръгване ва банк на съперника и го качвахте на резултат.

Ти може да предпочиташ много по 4:3, но тези резултати са гаранция за провал на всички фронтове. Титли и купи се печелят с 1:0, а не с 3 пуснати гола. Именно това е причината Арсенал толкова години да се дъни тотално.
Между другото, имаше много интересни коментари на Моуриньо преди 10-12 години или повече по тази тема. Бяха по случай един мач на Арсенал и Спърс (5:4). Прочети ги : )

smoothc написа:Може да звучи еретично, но искам да сме по маниера на Ливърпул, но преди някой да каже, че то добре, но ще ви пълнят кошарата при такъв тип подход. Хайде не! Защото първо, имаме в пъти по-класни вратари от техните и второ, имаме много по-голямо качество в защитата и като колективизъм, и като индивидуалности.

Имате само един по-добър вратар и до там. Защитата ви е еднакво некадърна като индивидуалности. Просто Моуриньо играе много по-подреден и разумен футбол и заради това пускате по малко голове. Естествено ако пуснете шведския идиот, вече си ги биете дори по некадърност, а не сте паритет : )

smoothc написа:

Напротив! Точно по темата е. Питай Сър Алекс : ) Ако си чел биографията му ще знаеш какво имам предвид и въпроса, които си е задавал след всеки сезон.
Реал започнаха да намират баланс от 2010 нататък. В последно време имат 3 шл. Преди това разчитаха на Зидан и Раул Браво. Горе долу като Анри и Сендерос.

smoothc написа:Раниери да не би да имаше свръх качество в Лестър? Не, но им намери цаката с подходящата схема и указания на игра, ръководи ги балансирано и някои от тях направиха фурор, просто изглеждаха като топ футболисти, макар че по натура да са над средното ниво.

И след това щеше да изпадне със същата схема и играчи и със същата цака. : ) Всеки сезон има някой, които прави фурор, намира формата на живота си. Това е еднократно надскачане в кратък период от време, а не константа за добро представяне. Нещо като онзи пъпеш, които свали Майк Тайсън в силните му години. След това Тайсън го смъкна още първия рунд ако не бъркам. Едното беше моментно избухване и възползване от невероятно стечение на обстоятелствата, а другото беше просто невероятно превъзходство на всяко едно ниво.
smoothc написа:

пп Ако мислиш, че ще ме откажеш да ти отговарям на измишльотините чрез обем на поста, няма да се получи. :|
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 22 дек 2017 22:56

JackPackage написа:Салах това полувреме се връща към обичайната си форма :lol:

Гол и асистенция.Това му е обичайната форма 8-)
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 22 дек 2017 23:01

Ливърпул и те се връщат в обичайната си форма. 2:0, 2:2.. :?
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 22 дек 2017 23:05

Thsmith написа:Ок, нека да поставим въпроса така. Колко играчи на Ютд виждаш в топ 5 на постовете си? Или в топ 10 дори? Изваждаме Де Хеа, Погба и Матич. Това са 3 ма играчи в този уж завършен отбор. След това кой следва? Мислиш ли, че някой от останалите играчи би могъл да играе в Реал, Байерн и тн? Поне според мен, повечето са повече за Марк Хюз, а не за Байерн и Реал. :lol:

Аз това ти казвам, на Моуриньо не му трябват повечето играчи да са сред най-добрите, а такива които да слушат и да работят здраво на терена. Просто тези играчи, които му трябваха да са световна класа, не са на пазара.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 22 дек 2017 23:06

Ами ако можеше да направим един микс от дефанзивната тактика на Моуриньо и офанзивната на Клоп щеше да се получи идеалният вариант за бърз и директен контраатакуващ футбол, който да съперничи на доминиращия на Пеп ;) За радост на Гуардиола стиловете на португалеца и германеца са несъвместими..
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 22 дек 2017 23:06

Furious_Monk написа:Ливърпул и те се връщат в обичайната си форма. 2:0, 2:2.. :?

дееба тия указания! Ама виж сега, важното е Салах да вкара 40 гола и да трупа индивидуален статс, а не да биеш в мачовете. Все пак е по хубаво едно3:0 - 3:3 или 2:0 - 2:3, а не "тъпи" победи с по 1:0 :lol: :lol: :lol: :lol:

Указания! Това е сичко :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Архив”