Yanev написа:Еми как да ти го обясня.Манчестър Юнайтед е един от най-високобюджетните отбори в света и не е проблем да си позволи класни играчи .. Друг стой въпросът за финансите в Бундеслигата.Да не говорим и за разликата в нивото на двете първенства .. А и Хитцфелд докара най-качествените чужденци на Олимпащадион,взимайки се впредвид,че рядко някоя световна звезда се появява на терените в Германия и там главно се залага на местни играчи .. Това ми е обяснението.Фъргюсън е постигнал много,но с голяма доза късмет и голямо количество на вложени пари.
Не искам да споря за финансите, но когато споменаваш Байерн ги разделяй от Бундеслигата.Защото Байерн пръскат пари!Ще ти направя паралел :
Марио Гомес - 26 000 000 Димитър Бербатов - 35 000 000
Ариен Робен - 22 000 000 Антонио Валенсия - 15 000 000
(данните са от transfermarkt.de, който се води за осведомен и правдоподобен сайт)
Не се различават много като цена според мен.
Да не споменаваме, че парите на Юнайтед са акомулирани от самият клуб, също като при Байерн, не е дошъл някой да налее пари (като шейх, руски олигарх) и да изкупи всичко читаво.
В класацията на ФИФА за отбор на столетието Манчестър Юнайтед заема 2ро място, след Реал Мадрид, но тъй като Реал нямат треньор легенда, мисля че е заслужено един човек, който е работил 20 години в един клуб и заедно с ръководството го е издигнал до най-високото ниво, е заслужил да бъде удостоен с този приз.