"Светът е голям..." крачка напред към "Оскарите"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
modor
Контакти:

"Светът е голям..." крачка напред към "Оскарите"

Мнениеот modor » 20 яну 2010 23:58

Българският филм "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", предложен за номинация за награда "Оскар" за чуждоезичен филм, бе избран като едно от деветте заглавия, които ще продължат във втория етап от съревнованието, съобщиха от Академията за филмово изкуство в Бевърли хилс.

Общо 65 творби от цял свят бяха изпратени и одобрени от академията за представяне пред комисиите.

Номинациите за категорията "Чуждоезичен филм" за 2009 г. са разделени на две фази. Преминаването на първата фаза се определя от неколкостотин членове на академията, които са базирани в Лос Анджелис, и взимат решение от средата на октомври миналата година до 15 февруари т.г.

Групата от шестте топ филма е допълнена с още три заглавия, които специално са гласувани и одобрени от Изпълнителния комитет за наградата за чуждоезичен филм на академията.

Окончателният списък на петте номинирани филма ще бъде изработен от двете специални комисии в Ню Йорк и Лос Анджелис.
Членовете им ще гледат поне още веднъж всичките девет филма в пакети по три на ден в периода 29-31 януари 2010 г. и ще определят победителите.

Официално номинациите ще бъдат обявени на 2 февруари 2010 г.

Наградите "Оскар" за 2009 г. ще бъдат раздадени на 7 март 2010 г. в Кодак тиатър и ще бъдат предавани от повече от 200 телевизии от цял свят.
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Re: "Светът е голям..." крачка напред към "Оскарите"

Мнениеот Siegfried » 21 яну 2010 00:35

Чудесна новина . Нека светът разбере - че българското кино има още какво да ни даде .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 21 яну 2010 00:52

Тъй като съм в Берлин и имам удоволствието да се познавам с Карло Любек (Сашко от филма) който е актьор в един берлински театър. С него сме хванали бас още октомври месец за един самолетен билет до ЕлЕй, след вземат Оскара. Браво на Стефан Командарев за старанието и усилията, не беше никак лесно да се направи този филм! Браво и на Илия Троянов,че е написал таква смислена книга на такъв книжовен немски език. Малко съм афектиран от добрата новина, но мога само да ви препоръчам да гледате филма,ако сте го изпуснали до сега. :mrgreen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C8r-oQJPF_0[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LAGJ8EuivOY&feature=related[/youtube]

Потребителски аватар
jembajemba
Контакти:

Мнениеот jembajemba » 21 яну 2010 02:54

Супер, просто да не повярваш.
Само заглавието ми се струва малко дълго - как ще го изчетат като го обявят за победител не знам. :)

Rodn1

Мнениеот Rodn1 » 21 яну 2010 15:53

А филма някъде по тракерите или по кината има ли го ?

Върни се в “Свободна зона”