Аз съм тези дето се появяват само когато Григор играе някой финал и затова ще ви кажа какво мисля

Не съм му най-големия фен нито пък на тениса като спорт. През годините ако съм гледал е било ГШ някой от финалните мачове и като повечето фенове на спорта имам някаква представа достатъчно да знам, че РЕМИ в тениса няма

.
Казвам горното, защото искам да ви обясня и защо обръщам внимание само, когато Григор вземе да стигне до някой финал. Ако отпадне в 1ви или 2ри кръг това или не стига до вниманието ми или просто не може да ме трогне. Симпатизирам му, но ако загуби няма да си разваля деня и да се тръшкам заради него.

Когато се разиграе пък се радвам за него. Това е то в края на краищата взимам положителните емоции, докато когато губи не ме трогва особено.
Предния път като дойдох в тази част на форума беше за да питам какво е реалното му ниво и потенциал, защото от нашите медии е трудно да се прецени как реално стоят нещата. И тогава както и сега разбирам, че е сред елита на спорта, не еедин от най-най големите 2,3 или 4 но малко след тях. Гледам спорите дали би стигнал до топ 8, ако всички бяха здрави, но явно така или иначе не е Надал или Фед, но си е около 10ката. това за мен е достатъчно, желая му да става по-добър и да постига повече успехи. Тенисът е може би най-популярния индивидуален спорт. Ако бе сред най-добрите 8 или дори 15 футболисти на планетата, вероятно щеше да играе или в Реал М или Барса или някой Манчестерски отбор. Това като сравнение ме кара да съм щастлив че имаме тенисист на такова ниво.
Между другото за мен Федерер и Надал са най-големите в историята на тениса. Такива звезди не мога да не харесвам. Отдавна беше времето , когато предпочитах единия и му стисках палци, но истината е че те са толкова големи, че не може да не ги харесвам и двамата. Те са същите като Майкъл Джордън за баскетбола и Шумахер за Ф1. Трудно към непосилно е простосмъртни да се сравняват с такива имена, а Григор го прави по един или друг начин. За това и се радвам за него. Да пътя му бе разчистен в края на този сезон да вземе Мастърс 1000 и ФМ, но направи ли го? Да и за което браво. Нагледал съм се на български спортисти и отбори, които не се възползват от шансовете си, е сега той се справи и това е важното.
Искам да се спра и на нещо друго. Тук се обсъждаха личните му качества и това знае ли български добре, защо не играл за Дейвис и тн. Първо неучастието за КД за мен изобщо не може да се сравни с отказа от Нац. отбор на Бербатов или Казайски. "Отборните" национални надпревари в тениса са второстепенни. Ако той спечели голям турнир на сингъл състезавайки се за България е много по-добре от колкото участие в мач от Нта Евро(незнам касква си) група за КД. Футболът и Волейболът са отборни спортове там ти е нужен отбор и най-добрите играчи, които да са лидери и пример за останалите. В тениса си сам излизаш и от теб си зависи. Може би той би помогнал на наши таланти с присъствието си, но изобщо не мога да го сравнявам със случаите на Казийски или Бербатов.
Между другото българския му не е толкова лош и английският му не е чак толкова добър. Както говори единия така се справя и с другия. Личи му, че е човек който в голямата част от времето не общува на български и това е. В същото време той има много силна връзка с българите. Връзка не само в Бълрария , но и в чужбина. Навсякъде където играе: САЩ, Австралия, Канада, Англия, Испания Германия и тн има големи групи българи , за които всичко свързано с България е много силно и важно. Тези няколко знамена, които ще намерите на всеки негов мач са връзката, която той има с България и с българите къде то и да отиде. А това е по целия свят.
В 21ви век вероятно има толкова българи в чужбина, колкото и в България. Затова ролята му за всички българи е по-голяма отколкото много хора си представят. Той изгради връзка и с феновете в България на турнира в София. Тогава при всеки негов удар залата бе плътно със него. Тези неща се усещат от един спортист, но и от феновете му.
Не го познавам лично, и за лични и морални качерства не мога да говоря. Все пак не прави впечатление на някое просто или нагло парче, каквито има много във футбола. На възрастта, на която е характеръв все още се изгражда и той като всеки има още да учи.
С казаното мисля обясних защо , го харесвам и му симпатизирам, нищо че гледам само финалите му.

За мен това което е и което прави ми е достатъчно и мисля обясних защо.
С този пост не целяда влизам в споровете ви. Мисля че и двете страни си поизкривявате взаимно мненията, малко за да има за какво а се спори. Исках обаче да ви разкажа как мисля и виждам нещата, като някой малко по-встрани от тениса изобщо.