Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот pampi » 08 окт 2017 20:12

pomiqr272 написа:

Каквото и да си драскате животът днес е далеч по-добър от преди 1989 г. Ако не ти харесва в България си свободен да си стегнеш куфарите и да отидеш да живееш там където мислиш, че е твоето място. Билетче и ей ти Северна Корея, ей ти Русия, ей ти Румъния. Никой не те държи на прицел на границата с автомат, за да не можеш да излезеш от Райските градини и да се озовеш в Ада.

Я пак, че не схванах с какво животът в София е по-добър от животът в Букурещ или в Москва? Спри да слушаш на Бойко глупостите, извади си главата от пясъка и се огледай! Само един пример ще дам, за 27 години един стадион не можахме да построим, бе! Срамота! Македонците, дето ги бъзикаме, суперкупа посрещнаха...

Изображение

Изображение

Изображение
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 окт 2017 20:16

NOMER14 написа:Игра,
Стига с тоя равен старт на соц. страните! Колко пъти да повтарям, че нашата 1956, 1968, 1981 год. се случи чак 1997 год. и това са 25-40 години, повече от едно поколение. А сърболята нито са били в СИВ, нито във Варшавския договор - те си шетаха свободно на Запад и заради облагите от тая по-голяма свобода изкуствената им държавица просъществува толкова дълго.
На мен думата ми е за икономиката.
А че ментално бяхме зле, е факт.
Ама, то можеше ли да е инак, при репресивен апарат от над 1 млн. души ? :roll:
Тука не слагам войската и милицията.
Сигурно от целият соц, бяхме #1 по агенти и доносници на глава от населението ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 08 окт 2017 20:23

Стига с тоя равен старт на соц. страните! Колко пъти да повтарям, че нашата 1956, 1968, 1981 год. се случи чак 1997 год. и това са 25-40 години, повече от едно поколение. А сърболята нито са били в СИВ, нито във Варшавския договор - те си шетаха свободно на Запад и заради облагите от тая по-голяма свобода изкуствената им държавица просъществува толкова дълго.

93-та година в Бургас направо са се гласели за гражданска война старите комунисти, които още са окупирали всички властови постове. Млади хора, противопоставящи се на пуча и опоненти на комунистическия режим като цяло, като баща ми, са били заплашвани, че ще ги мачкат и бесят на площадите, и щели да предават на живо по телевизията... В България за 45 години са се навъдили маса изроди, пълни с комплекси и злоба в душата си - още не можем да се спасим от тях и поколенията им.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 08 окт 2017 20:33

THE G.A.M.E написа:
На мен думата ми е за икономиката.
А че ментално бяхме зле, е факт.
Ама, то можеше ли да е инак, при репресивен апарат от над 1 млн. души ? :roll:
Тука не слагам войската и милицията.
Сигурно от целият соц, бяхме #1 по агенти и доносници на глава от населението ...

Такова промиване на мозъци и мачкане са направили, за да може българския народ да бъде доведен до това унизително положение.

После да ми говорят колко е било зле при Османците. 500 години език и писменост сме оцелели, а за 45 години успяват да ни пречупят и чисти българи да превърнат в македонци.

Имам една теория, че каквото можеш да причиниш на собствения си народ, чужд такъв никога не би го сторил. Например руснаците са били най-брутални към своите си хора.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 окт 2017 20:41

Soulen написа:Имам една теория, че каквото можеш да причиниш на собствения си народ, чужд такъв никога не би го сторил. Например руснаците са били най-брутални към своите си хора.
Ами нали знаеш - ако искаш да владееш някого, унищожи го ментално, не физически.
Менталните щети нанесени през социализма наистина са много сериозни.
Онзи ден една дама във фейса се опитваше да ме убеди, че "пра-българите" били ниски, слаби и кривокраки. :lol:
Не признаваше нито археология, нито източници, твърдеше, че така са учили по-соца, значи това била истината. :shock: :|
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 08 окт 2017 20:45

Пишете,че говорите за живота през комунизма,че някой ще вземе да се обърка.То сега в България българите ставаме все по-малко и малцинствата ни заливат от всички страни."Хубавото" в момента е,че живота в страната ни е толкова зле,че пришълците гледат да се разкарат от тук колкото се може по-бързо.Пътя за просперитета на българите е само един - работа и адекватна цена на труда.Другото са празни приказки.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 08 окт 2017 23:19

Много просто - сега е много по-лесно да избягаш, докато навремето ни държаха в кафез. Не демагогствай.

Стената в Берлин кой я построи и защо ??! Защото хората масово бяха от "социалистическия рай" към "прогнилия" капитализъм .......
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 08 окт 2017 23:31

1982 написа:Много просто - сега е много по-лесно да избягаш, докато навремето ни държаха в кафез. Не демагогствай.

Стената в Берлин кой я построи и защо ??! Защото хората масово бяха от "социалистическия рай" към "прогнилия" капитализъм .......

Ми нали това разправям,аз не искам хората да бягат (било то лесно или трудно) от България.Не демагогствай.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 08 окт 2017 23:50

Тоест, ти искаш да бъдат държани в кафез и насила ??!
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 09 окт 2017 00:04

1982 написа:Тоест, ти искаш да бъдат държани в кафез и насила ??!

Ако насила е да има работа в страната и труда да е адекватно заплатен - значи си разбрал какво искам.Разбира се тогава ще ме критикуваш защото шофьора в автобуса ти може да е грък,румънец да е кондуктор,а самият рейс да е пълен със завръщащи се масово от чужбина българи. ;)

Върни се в “Свободна зона”