Мнениеот mahamadu » 04 окт 2017 12:37
Това с отцепването е велика глупост за мен. Любопитно е, че ако се случва в Англия (област Чешир примерно), във Франция (Ломбардия да речем), в Италия (остров Сардиния) няма да имам против и само ще гледам сеир. В случая обаче, понеже харесвам Барселона, мисля, че това не е ок за тях. Същото е, като Кърждали да реши да се отцепва. Няма да ми е безразлично.
Барселона да играе в Англия и да е шампион там или в Италия ми се струва нелепо. После - чия квота ще заемат в ШЛ? За кого ще играят? За Италия (ако ритат там) или за Франция например? Ако Барселона се състезава в Премиершип и вземе ШЛ това ще е 6та ШЛ за клуба, но точките от нея къде ще идат? В Англия или в Испания или пък в новосформираната федерация Каталуня? Всичко това е нелепо и ми се струва странно и нереализуемо. Добре е да не се случи. Да се цепят държави през 21ви век на кралства и монархии е дебилно. Да, Барселона е най-богатата част на Испания и те не искат да издържат едва ли не останалите региони, но това не е основание за отцепване.
Утре на този принцип наистина може да се отцепи Кърджали, Сардиния, Прованса и какво ли не.
Иначе що се отнася до това къде ще играе Барселона... на база на последните години, в които дори не може да срещне Английски клуб защото те отпадат бързо в ШЛ, а ако срещне го пердаши, мисля, че няма да е проблем Барселона да стане шампион на Англия или Италия. Но не възприемам идеята Барселона от шампион на Испания да започне да се титулува, като шампион на Англия или Франция например. И да носи точки за Франция или Англия да речем в ранглистата на УЕФА. За мен трябва да пуснат молба за да участват в Примера и за в бъдеще ако се отцепят наистина. Освен това смятам, че ако се започва в друго първенство дори и то да е испанското, то ще трябва Жирона, Еспаньол и Барселона да започнат от 3та дивизия, което е удар по амбицийте на клуба. Как ще се купят звезди или задържат младежи, които ще играят в трета, а после във втора дивизия и няма да играят в ШЛ 3 години...