Проблема според мен е граденето на атаките. Тоест пред противниковото наказателно. Обертан и Вутов добре комбинират заедно и вече е видно, че се намират "със затворени очи", макар понякога пасовете да не се получават. Това означава, че вече и самите футболисти се нагаждат един към друг. Гомес също заема ролята на барометър, но до там. Вероятно с Рошу и/или Беломнт до него ще е по-добре. Дано.
Друго впечатление - Митрев най-често изртива топката с 40 метров пас. По-рядко я хвърля на крака на съотборник. В модерния футбол това рядко го има (дългите пасове от вратаря). И Яблонски и Цветкович могат да изнасят топката хладнокръвно. Освен това често един от опорните халфове се връща до наказателното да се "предложи" на защитника или вратаря. За момента това го няма и честно казано на моменти ми е странно. Особено срещу по-слаби отбори, които не ни пресират.
За хората, дето започват да се надигат против Роси - миналата година с Петрович късмета в някои мачове ни покри. Къде дузпа, къде гол в последните минути. И това го има в играта. С Роси злощастно загубихме мача с Ботев, където една персонална грешка срина отбора. От друга страна до почивката можеше да водим с 2 гола. Освен това Мапуку направи мисля пропуск, както и Обертан май че удари греда.
Мача с Берое бе троен от всякъде. Имаха положения и двамата отбора, вратарите спасиха всичко. Мисля, че равенството е резонно.
Лудогорец играха 60 мин с човек повече (и то бе изгонен вратаря, което знаете оказва много по-голямо влияние, отколкото полеви играч), а нямаха едно чисто положение. Карамболи и няколко далечни удара. Не че ние се скъсахме да пропускаме, но онова положение на Вутов в края на мача бе класа. Ренан обаче също направи спасяване от световна класа.
Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- metodito
- Контакти:
Re: Всекидневната около Левски
Значи, не може централният ти нападател, като получи топката и да се оглежда на кого да я подаде. Не може централният нападател да играе все с гръб към вратата. Просто не е сериозно. Трябва ни хищник. И да е перде. Един Гонзо ще бъде просто последния щрих в картината, която иска да нарисува сеньор Роси. Неслучайно споменах Ел Пипита. Гледайте Игуаин какво прави пред вратата на противника. Е, ние не можем го вземем, но нещо такова ни трябва.
-
Serafim
- Контакти:
Ами за това и казах, че ми е странно да играем с 40 метрови пасове от вратаря. Това принуждава нападателя да играе за първа топка, после някой около него трябва да се бори за втора и от там на сетне да се гради атака. И Буш и Мапуку го могат, но се губи енергия за овладяване на топката и след това да се стартира атака. В известен смисъл Мапуку сякаш се чувства комфортно в тази роля и умее да гардира добре топката с гръб към вратата, но според мен трябва да се избягват такива опити изцяло.
Много страдаме от липсата на крила. Такива, които са научени и са играли по фланговете с години, а не преквалифицирани такива. Видяхме, че Кабрал се включи добре. Вярвам, че с едно крило за титуляр, освен него, ще изглеждаме по-добре.
Много страдаме от липсата на крила. Такива, които са научени и са играли по фланговете с години, а не преквалифицирани такива. Видяхме, че Кабрал се включи добре. Вярвам, че с едно крило за титуляр, освен него, ще изглеждаме по-добре.
Последна промяна от Serafim на 30 сеп 2017 12:11, променено общо 1 път.
- metodito
- Контакти:
Serafim написа:Лудогорец играха 60 мин с човек повече (и то бе изгонен вратаря, което знаете оказва много по-голямо влияние, отколкото полеви играч), а нямаха едно чисто положение. Карамболи и няколко далечни удара. Не че ние се скъсахме да пропускаме, но онова положение на Вутов в края на мача бе класа. Ренан обаче също направи спасяване от световна класа.
Още в началото съдията "спести" дузпа и червен картон срещу онова негро. Тея, ако не беше съдията отиваха на разлика. Тоя хомосекшуъл разби инерцията на отбора.
умее да гардира добре топката с гръб към вратата
Ма не може все с гръб към вратата да играе. За това казах, че мисля, че тактически не е ок тоя пич. Физически и технически е машина. Тактически не ми харесва.
Последна промяна от metodito на 30 сеп 2017 12:14, променено общо 1 път.
-
Serafim
- Контакти:
Между другото не виждам проблем в някой мач, от графата "сигурни/задължителни" Мапуку да играе на левия фланг. Не толкова като крило, а като нападател. Има скорост, умее да пробива, здрав е и редовно си отваря позиция за шутиране, като влиза на вътре. Дори и за 20-30 мин. да е, ще е по-полезен от Роман, който просто е опорен полузащитник, сложен в ляво.
На няколко пъти вече обсъждаме, че Роси трябва да експериментира, защото на всички им е ясно как ще играем и с какъв състав ще излезем. От една страна няма много избор, но от друга се вижда, че в атака и халфовата линия (по цялата ширина) има опции за ротации.
На няколко пъти вече обсъждаме, че Роси трябва да експериментира, защото на всички им е ясно как ще играем и с какъв състав ще излезем. От една страна няма много избор, но от друга се вижда, че в атака и халфовата линия (по цялата ширина) има опции за ротации.
- metodito
- Контакти:
Ако си забелязал в Италия няма толкова много деветки от типа "голямо лошо негро" и са комплексни футболисти. Може би Роси търси такъв. В Италия и не разчитат толкова на футболисти като Гари Родригес/Нар - да търчат само по тъча и да не навлизат навътре. Това с обърнатите крила там верно доста май го играят. Мисля, че много очакват да продължим играта с две крила и колче между тях, но това е спряла тактика. И заради това казват: "трябва ни едно крило". Не. В схемата на Дельо, това не са нападатели. Това са халфове. Прохазка трябва да почне да показва подобряване. А нападателите да се вземат в ръце. Не може за последните 3 мача да имат сумарно 0 гола.
Почвам да си мисля, че от офанзивните футболисти само Габриел разбира Роси. [strike]И донякъде Антонио.[/strike]
Почвам да си мисля, че от офанзивните футболисти само Габриел разбира Роси. [strike]И донякъде Антонио.[/strike]
Нападателите играят с гръб към вратата, защото не се създават достатъчно положения в атака. В повечето случаи са принудени да се връщат и предлагат. При положение, че топката от Митрев отива директно към Буш/Мапуку (в повечето случаи неточно) то двамата имат пред себе си два варианта.
1. Тръгват сами да се надиграват с халфовете и защитниците губейки безсмислено топката.
2. Задържат я и търсят подаване към Обертан, Прохазка, Вутов или назад.
На Методи му се иска играч тип Меси, който играе все с лице към противника, минава по трима-четирима играчи и подава голов пас или вкарва.
Аз пак ще се повторя... Нападателите ни освен да атакуват, вършат и много друга работа. Пресират когато трябва, включват се в отнемането на топката и често се връщат да помагат на халфовете в защита.
Единственото, което трябва да се промени е свързано с крилата и халфовете. Трябва ни скорост и техника. Да захранват нападателите с топки. Чак тогава може да съдим Мапуку и Буш защо не вкарвали. С 2 положения в 4 мача как да стане?
1. Тръгват сами да се надиграват с халфовете и защитниците губейки безсмислено топката.
2. Задържат я и търсят подаване към Обертан, Прохазка, Вутов или назад.
На Методи му се иска играч тип Меси, който играе все с лице към противника, минава по трима-четирима играчи и подава голов пас или вкарва.
Аз пак ще се повторя... Нападателите ни освен да атакуват, вършат и много друга работа. Пресират когато трябва, включват се в отнемането на топката и често се връщат да помагат на халфовете в защита.
Единственото, което трябва да се промени е свързано с крилата и халфовете. Трябва ни скорост и техника. Да захранват нападателите с топки. Чак тогава може да съдим Мапуку и Буш защо не вкарвали. С 2 положения в 4 мача как да стане?
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)
Дай на глупака власт и му гледай сеира!
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)
Дай на глупака власт и му гледай сеира!
-
Serafim
- Контакти:
Буш видяхте ли какъв ЖК си изкара срещу Берое? Фаулира Еуженио пред нашето наказателно. Това говори достатъчно много за това каква работа вършат нападателите ни. Наистина няма топки към тях. Роси може да иска да играе с обърнати крила, но според мен не трябва да упорства и настоява. Или схемата и тактиката ти е според играчите, или научаваш сегашните да играят по нея. Или пък намираш нови. Работата не се получава с крилата към момента. Кабрал номинално е ляво крило, но явно може да се справя и на десния фланг, заради техническите си качества (и физическите - скорост и тн).
Робен на времето бе ляво крило, но в Реал игра малко в дяно. В последствие "изригна" именно на десния фланг при ван Гаал. Макар да има един финт, трудно го спират, макар и на 33. Рибери също винаги е бил ляво крило. Мюлер, обаче винаги е бил атакуващ играч в дясно. По-рядко е играл на върха или зад нападателя. И КПД-то му винаги е най-високо в дясно на атаката. Много рядко сме го виждали в ляво, основно някаква ротация по време на срещата и то за много кратко. И всичко треньори в Байерн са осъзнавали, че Мюлер е излишно да бъде пробван в ляво. Коман, примерно се чувства еднакво добре и на двата фланга. Коща (Дъглас) също се справяше и в двете позиции, но бе по-полезен в ляво.
Робен на времето бе ляво крило, но в Реал игра малко в дяно. В последствие "изригна" именно на десния фланг при ван Гаал. Макар да има един финт, трудно го спират, макар и на 33. Рибери също винаги е бил ляво крило. Мюлер, обаче винаги е бил атакуващ играч в дясно. По-рядко е играл на върха или зад нападателя. И КПД-то му винаги е най-високо в дясно на атаката. Много рядко сме го виждали в ляво, основно някаква ротация по време на срещата и то за много кратко. И всичко треньори в Байерн са осъзнавали, че Мюлер е излишно да бъде пробван в ляво. Коман, примерно се чувства еднакво добре и на двата фланга. Коща (Дъглас) също се справяше и в двете позиции, но бе по-полезен в ляво.
-
THE G.A.M.E
Според мен, Роси вижда в Роман и Вутов футболен интелект, за това ги мъчи на специфични за тях позиции. И това не е лошо... Дори и за играчите. Ще поразнообразят играта си.
Друг е въпросът, че не е нужно цял мач да играят на тези позиции, може за 10-на - 15 минутки да си сменят местата, което със сигурност ще даде нови опции за атака.
Но, италианецът явно си държи на неговото, и според мен, и Прохазка и Антонио имат съвсем малко време да убедят тренера, че ще ги бъде на новите позиции.
Инак, зимата ще напуснат, или ще им се намерят заместници, а те ще станат пейка.
Друг е въпросът, че не е нужно цял мач да играят на тези позиции, може за 10-на - 15 минутки да си сменят местата, което със сигурност ще даде нови опции за атака.
Но, италианецът явно си държи на неговото, и според мен, и Прохазка и Антонио имат съвсем малко време да убедят тренера, че ще ги бъде на новите позиции.
Инак, зимата ще напуснат, или ще им се намерят заместници, а те ще станат пейка.
- blue avalanche
- Контакти:
Тук се отплеснахте в някакви "мокри анализи(сънища)" по еврограндове...
Робен може и да е "изригнал" при Ван Гаал, обаче Ривалдо, например - не!
И на всеки пример има поне един контрапример. Тъй, че...
Неймар също е с по-силен десен крак, но играе вляво. И не мърка!!
Робен може и да е "изригнал" при Ван Гаал, обаче Ривалдо, например - не!
И на всеки пример има поне един контрапример. Тъй, че...
Неймар също е с по-силен десен крак, но играе вляво. И не мърка!!