Редно е да се направи законово така, че ПФК и СК да заплащат тези годишни такси.
Проблемът е много стар, но всекиму е ясно защо изплува именно сега. Ако търгът за базите беше май месец, щеше да изплува на 10 април. Евтини ловешки пинизи...

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Г-н Софиянски, предполагам, че сте запознат с изказаното от г-н Пехливанов вчера мнение, съгласно което Левски ползва стадион "Георги Аспарухов" в разрез със закона. Коментарът Ви по темата, превърнала се за кратък период от време в скандал, чийто пропорции нарастват с изключително високи темпове и днес.
- Няма скандал. Няма никакво напрежение и не би следвало да има такова.
Аргументите Ви?
- Всичко, касаещо стадиона, е уредено в тристранно споразумение - между клуба, държавата и общината. В това можете да бъдете сигурни, тъй като съм запознат в детайли с темата. Имаме налична тристранна съсобственост.
Както по-паметливите фенове на Левски вероятно знаят, преди години държавата предоставя "Герена" за безвъзмездно ползване на клуба, тъй като взима употребявания от отбора до онзи момент стадион.
- Точно така. Забележете - за безвъзмездно ползване. Наистина не виждам как може нещо да не е било проблем цели 27 години изведнъж някой да реши, че нещата са се променили. Няма такова нещо. Дори трябва да Ви уверя, че ситуацията е още по-солидна, тъй като стадионът и базата му бяха предоставени и въпросът бе уреден не само на ниво "футболен клуб - община - държава", а и що се касае до Левски като спортно дружество.
Ако може да разясните последното, което казвате.
- Лично с покойния господин Хранов тогава водехме необходимите преговори, тъй като искахме ОСК Левски да ползва без проблем базата. Не просто ФК Левски. И всичко беше направено според закона. Има документи, на база които можете да се убедите с очите си, че това е така.
А що се касае до становището на г-н Пехливанов, според което Левски не си плаща данъците за стадиона?
- Данъци? За безвъзмездно ползване? Аз може би нещо съм в грешка. Или пък господинът има проблем за разрешаване. Може да го попитате от кой отбор е, тъй като ми се струва, че започва да се изяснява. Не е реално всичко това. Няма причина за ескалация на напрежението, а и не мисля, че това се случва на практика. Всичко е изяснено и казус със стадион "Георги Аспарухов" не съществува. Как мислите, че бяха убедени всички управници на клуба и спонсори през последните години да влагат средства в подобрението на съоръжението и всичко останало? Нима те биха го направили, ако знаеха, че има някакви съмнения за несъответствие със закона?
vaskonti написа:popokutepetel написа:Гледам, че поръковото протеже на Сидеров - лицето Пехливанов, номинален Областен управител на София решил, че стадиона бил негов.
Не знам подобна провокирана новина да ме радва ли или да ме забавлява. Щял да давал стадиона на дългосрочен наем.
Браво Пехливанино, обаче щом твърдиш, че този спортен комплекс е твой (т.е. на Столична община) значи преди да правите каквото и да е ще е необходимо да заплатите на Левски направените разходи за поддръжка и подобрения на вашата собственост - т.е. за направените две реконструкции на стадиона от 1992 - 1998 г. и новия сектор А. Съберете парите, върнете ги и може да го наемем стадиона като ваша собственост. Стига да докажете, че е такава
Няма такива наглеци като вас, просто няма.
koisa написа:Г-н Софиянски, предполагам, че сте запознат с изказаното от г-н Пехливанов вчера мнение, съгласно което Левски ползва стадион "Георги Аспарухов" в разрез със закона. Коментарът Ви по темата, превърнала се за кратък период от време в скандал, чийто пропорции нарастват с изключително високи темпове и днес.
- Няма скандал. Няма никакво напрежение и не би следвало да има такова.
Аргументите Ви?
- Всичко, касаещо стадиона, е уредено в тристранно споразумение - между клуба, държавата и общината. В това можете да бъдете сигурни, тъй като съм запознат в детайли с темата. Имаме налична тристранна съсобственост.
Както по-паметливите фенове на Левски вероятно знаят, преди години държавата предоставя "Герена" за безвъзмездно ползване на клуба, тъй като взима употребявания от отбора до онзи момент стадион.
- Точно така. Забележете - за безвъзмездно ползване. Наистина не виждам как може нещо да не е било проблем цели 27 години изведнъж някой да реши, че нещата са се променили. Няма такова нещо. Дори трябва да Ви уверя, че ситуацията е още по-солидна, тъй като стадионът и базата му бяха предоставени и въпросът бе уреден не само на ниво "футболен клуб - община - държава", а и що се касае до Левски като спортно дружество.
Ако може да разясните последното, което казвате.
- Лично с покойния господин Хранов тогава водехме необходимите преговори, тъй като искахме ОСК Левски да ползва без проблем базата. Не просто ФК Левски. И всичко беше направено според закона. Има документи, на база които можете да се убедите с очите си, че това е така.
А що се касае до становището на г-н Пехливанов, според което Левски не си плаща данъците за стадиона?
- Данъци? За безвъзмездно ползване? Аз може би нещо съм в грешка. Или пък господинът има проблем за разрешаване. Може да го попитате от кой отбор е, тъй като ми се струва, че започва да се изяснява. Не е реално всичко това. Няма причина за ескалация на напрежението, а и не мисля, че това се случва на практика. Всичко е изяснено и казус със стадион "Георги Аспарухов" не съществува. Как мислите, че бяха убедени всички управници на клуба и спонсори през последните години да влагат средства в подобрението на съоръжението и всичко останало? Нима те биха го направили, ако знаеха, че има някакви съмнения за несъответствие със закона?
sin4ec написа:Парадоксът тук е, че областната управа е собственик на имота и като такъв плаща данъците му. ПФК Левски не е собственик, а има правото на дългосрочно и безвъзмездно ползване. Актът, с който това е станало, многократно е атакуван в съда, но без успех.
Редно е да се направи законово така, че ПФК и СК да заплащат тези годишни такси.
Проблемът е много стар, но всекиму е ясно защо изплува именно сега. Ако търгът за базите беше май месец, щеше да изплува на 10 април. Евтини ловешки пинизи...
шивача написа:В крайна сметка ясно ли е колко пари е краднал Пелето? 20000+-?
Soulen написа:Кой още се съмнява, че така наречените легенди са боклуци. След оня плужек Ангелов, няма ли да изкарат нещо и за НСПП, зетя на Таки и т.н. Казвал съм го и преди, отбора ще върви когато в ръководството няма нито един левскар, а професионалисти като Делио Роси
Гонзо написа:Абе хич да не е ПФК Левски не е бил толкова жив от години. С Люпко всичко беше благодарение на треньора, но сега определено се работи в клуба на дост нива. Качествен треньор, добри трансфери - Обертан, Гомез, тоя Белмонт също казват, че ще е доста класен.
И съответно атаките започнаха. Покрай Левски не е имало скандали от години, не съм конспиративен човек, но скандалите с Герена, Левски-Раковски, съдийските грешки от БФС не са случайност.
Потребители, разглеждащи този форум: DoSomethingDifferent, ikar, Plamen_i00 и 115 госта