Шампионска лига - сезон (2017/18)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот rhaegar » 15 авг 2017 13:36

sapio0o написа:Не става въпрос само за име от миналото, а че Хофе трудно биха оставили каквато и да била следа в турнира. Много малко вероятно е въобще да спечелят точки в груповата фаза. Шампионска лига заслужава най-добрите отбори, поне това е моето виждане.

Кажи честно, вярваш ли, че Ливърпул би оставил следа в турнира?

В случая, жребият ги е събрал, двата мача ще определят, кой е по-добрият отбор. Ако Хофе се класира, елиминирайки Ливърпул, защо да не направи добри мачове и в групите?
Говориш много определително за отбори, които не си гледал дори веднъж, или не повече от 2-3 пъти, визирам и двата съперника в случая.

Добре, нека си представим, че четвърти в Испания беше станал пак Малага. Щеше ли да си за тях, срещу Ливърпул?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
matador
Контакти:

Мнениеот matador » 15 авг 2017 14:02

Ливърпул си има напълно реални шансове да мине групите на ШЛ след това много зависи от съперниците .Но нека първо се класираме,че Хофе е много кофти съперник.Жалко ,че точно Хофе се падна исках да ги видя в ШЛ ама дано не е този сезон :mrgreen: Трябваше със Севиля да се паднат щеше да е добре Испанците да са само с 3 отбора :lol:

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 15 авг 2017 15:53

rhaegar написа:Кажи честно, вярваш ли, че Ливърпул би оставил следа в турнира?

Ливърпул е способен на това да се надскочи и да преодолее груповата фаза. За Хофе от друга страна дори спечелване на точка или 2-3 би бил някакъв страхотен подвиг. Това си мисля към този момент. Според мен е важно в Шампионска лига да присъстват най-големите клубове. В случая, Ливърпул е по-голям от своя опонент. Вече дали ще се възползват от това и дали могат да сътворят нещо специално в хода на турнира, не знам. Това е съвсем отделен въпрос и няма значение към днешна дата.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 15 авг 2017 16:02

Значи по тази логика на Евро 2016 си бил за АНГЛИЯ срещу Исландия, защото все пак англичаните са някакво име, а исландците чак в последните години проходиха във футбола по- сериозно. :mrgreen:
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 15 авг 2017 16:10

Не виждам общо в случая. Исландия-Англия представляват футбол на национално ниво, по време на европейско. Ливърпул и Хофе представляват клубен футбол, при това на плейоф за влизане в турнир. Избирам да застана зад по-големият отбор, тъй като виждам някакъв потенциал за по-напред. Какво не разбра? :lol:
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 15 авг 2017 16:10

sapio0o написа:Ливърпул е способен на това да се надскочи и да преодолее груповата фаза. За Хофе от друга страна дори спечелване на точка или 2-3 би бил някакъв страхотен подвиг. Това си мисля към този момент. Според мен е важно в Шампионска лига да присъстват най-големите клубове. В случая, Ливърпул е по-голям от своя опонент. Вече дали ще се възползват от това и дали могат да сътворят нещо специално в хода на турнира, не знам. Това е съвсем отделен въпрос и няма значение към днешна дата.

Значи отбор, който може да отстрани Ливърпул, няма как да вземе точки в ШЛ? Dafuq по-точно имаш предвид? Представи си, че изтеглят една група от рода на Спартак Москва, Севиля, Андерлехт и Хофе, която е напълно възможна. Че те може и да я спечелят, ей Богу.

Не ми отговори за Малага.

Изображение

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 15 авг 2017 16:23

rhaegar написа:Значи отбор, който може да отстрани Ливърпул, няма как да вземе точки в ШЛ? Dafuq по-точно имаш предвид?

Да вземем Реал Мадрид срещу Алкоркон за пример. Вторите може да направят мача на живота си в първи кръг и да продължат напред. Дали обаче ще стигнат достатъчно далеч в турнира? Дали имат потенциал, равносилен на този на Реал? Дали някой ще им проследи следващата среща? Та и тук същата работа. Говорим за плейоф. Ако Хофе спре Ливърпул на полуфинал в ШЛ, то да, биха спечелили и турнира. Плейофът обаче е съвсем различен и понякога силните отпадат от по-слаби. И впрочем, за стотен път, не избирам да подкрепя Ливърпул само защото са по-силни или се очаква да са по-силни. Просто ги намирам за по-интересни и вероятно 9/10 души са на същото мнение. Ливърпул като петкратен шампион е по-важен за Шампионска лига от Хофенхайм.

Не е важно дали ще застана зад Малага, а дали турнирът се нуждае от тях, когато алтернативата му е Ливърпул. В случая, както и в този на немците горе, разсъждавам от гледната точка на ШЛ и тази на неутралните зрители като цяло. Ливърпул е по-интересен и от Малага, и от Хофенхайм.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 15 авг 2017 16:38

sapio0o написа:Да вземем Реал Мадрид срещу Алкоркон за пример. Вторите може да направят мача на живота си в първи кръг и да продължат напред. Дали обаче ще стигнат достатъчно далеч в турнира? Дали имат потенциал, равносилен на този на Реал? Дали някой ще им проследи следващата среща? Та и тук същата работа.

Голям пример, отбори с 2-3 дивизии разлика. Тук става въпрос за толкова различни измерения, че не е реално да се коментира. Но все пак-Алкорон, дори и да отстрани Реал, в следващия кръг би се изправил срещу друг отбор, който пак е с 2 дивизии над него и на светлинни години по отношение на играчи, заплати, условия, въобще всичко футболно. От друга страна, както видяхме, на Хофе е напълно възможно да им се паднат съперници, които най-малко са на едно ниво с тях, да не кажа, че са по-слаби.
Във всяка фаза може по-силен да отпадне от по-слаб, дори в групите. Това е едно от нещата, които придават чар на спорта като цяло. Ако Хофе покаже тази игра, която го изведе до участие в ШЛ, съвсем възможно е да се представят добре. Е, винаги има вариант да им се падне някоя изродска група с Реал, БДЖ и Наполи, но може и да е обратното.

Изображение

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 15 авг 2017 16:42

Въпросът в случая е дали успя да разбереш защо АЗ ги виждам така нещата. :lol: Всеизвестно е, че ако искаш ще го извъртиш от триста ъгъла да ми покажеш как не съм прав, после аз на теб и така до утре.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 15 авг 2017 16:44

Аз те разбирам, но не съм съгласен с тезата. Сигурно съм този десети, на когото Хофе в групите, ще са му по-интересни от Ливърпул.

Изображение

Върни се в “Архив”