Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Game of Thrones / Игра на тронове

Мнениеот rhaegar » 31 юли 2017 15:00

tmanolov написа:Същата работа като с "Бягство от затвора" - страхотен първи сезон и след това уникална помия и боза - лично мнение.

Мислех, че само аз съм на това мнение. :lol:

Ще видим, някой ден може и да събера сили и да издържа Кейтлин. В кой сезон я убиват, че да знам дали имам шанс? :lol:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 31 юли 2017 15:07

В трети сезон накрая, но щом четеш книгите и я траеш като лейди Стоунхарт, значи нямаш проблеми - в шоуто поне я няма след това, което си е бонус отвсякъде :lol: Трябва да има и подобни персонажи, за да може всеки да се асоциира по някакъв начин с някой от главните герои. Аз книгите съм ги прочел по 3 пъти, а шоуто съм го гледал 5 или 6 - като летя на дълги разстояния се забавлявам основно с ГоТ - докато изгледаш един сезон, и полетът свършил ;)

А Бягство от затвора наистина беше страхотен като първи сезон - половината колежки бяха Флюбени в Уентууд Милър, пък той се оказа педерчиняц след това - голям смях :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 31 юли 2017 15:15

tmanolov написа:В трети сезон накрая, но щом четеш книгите и я траеш като лейди Стоунхарт, значи нямаш проблеми - в шоуто поне я няма след това, което си е бонус отвсякъде :lol: Трябва да има и подобни персонажи, за да може всеки да се асоциира по някакъв начин с някой от главните герои. Аз книгите съм ги прочел по 3 пъти, а шоуто съм го гледал 5 или 6 - като летя на дълги разстояния се забавлявам основно с ГоТ - докато изгледаш един сезон, и полетът свършил ;)

А Бягство от затвора наистина беше страхотен като първи сезон - половината колежки бяха Флюбени в Уентууд Милър, пък той се оказа педерчиняц след това - голям смях :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Че тя в книгите, освен като обесиха едни Фрей, мярка ли се? И там дето хванаха Бриен, май.

Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 31 юли 2017 15:16

Хах и аз харесвам първи сезон на бягство от затвора, дори и втори ставаше. Трети се ядваше, а четвърти беше уникална помия.
Време ми е и на мен за маратонче от 1-6 сезон, ама 5-тия първите 7 епизода са почти негледаеми. То в целия ГоТ се събират горе долу 10-тина ужасни епизода. Останалите са си класа 8-)

Само като се присетя колко много обрати имаше със Нед, Роб, Дрого, Станис и Оберин.... наистина уникална история :)
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 31 юли 2017 15:19

rhaegar написа:
tmanolov написа:В трети сезон накрая, но щом четеш книгите и я траеш като лейди Стоунхарт, значи нямаш проблеми - в шоуто поне я няма след това, което си е бонус отвсякъде :lol: Трябва да има и подобни персонажи, за да може всеки да се асоциира по някакъв начин с някой от главните герои. Аз книгите съм ги прочел по 3 пъти, а шоуто съм го гледал 5 или 6 - като летя на дълги разстояния се забавлявам основно с ГоТ - докато изгледаш един сезон, и полетът свършил ;)

Че тя в книгите, освен като обесиха едни Фрей, мярка ли се? И там дето хванаха Бриен, май.

E, Има я и ще я има и занапред, тя май го играе нещо като Хрътката в шоуто, така че няма да се загуби и ще я споменават, а и 5-та книга свършваше с нея и Бриен, като една от неразгаданите истории. Та не е като съвсем да я няма :lol:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 31 юли 2017 15:35

tmanolov написа:
rhaegar написа:

E, Има я и ще я има и занапред, тя май го играе нещо като Хрътката в шоуто, така че няма да се загуби и ще я споменават, а и 5-та книга свършваше с нея и Бриен, като една от неразгаданите истории. Та не е като съвсем да я няма :lol:

Тя е чудесен пример за ужасен герой, както жива, така и умряла.

Отделно, че и самата актриса ми е нещо антипатична. Та тя изглежда с 10 години по-стара от Шон Бийн, а уж трябва да е на около 40 и все още хващаща окото.

Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 31 юли 2017 15:55

rhaegar написа:
tmanolov написа:
rhaegar написа:

Тя е чудесен пример за ужасен герой, както жива, така и умряла.

Отделно, че и самата актриса ми е нещо антипатична. Та тя изглежда с 10 години по-стара от Шон Бийн, а уж трябва да е на около 40 и все още хващаща окото.

Тук няма как да не се съглся с теб - типичен персонаж, който шоуто е убил още с избора на актриса. Но все пак това е западно шоу, а там повечето им актьори са бритиш хомосекшуъли, които броукват дъ гейм :lol: Е, има и изключения като Дормер, но те умират бързо :o Определено можеха да се постараят повечко откъм разпоретини, но явно са решили да асоциират Вестерос с Англия и да ни покажат бруталната действителност :mrgreen:
Непринуден написа:

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 31 юли 2017 22:01

rhaegar написа:Може да се пробвам пак, като го довършат догодина. Че той Мартин я е пуснал една книга до тогава, я не.

Няма да пуснат книгите преди края на сериала според мен. Телевизията качва интерес към книжнината. Този интерес ще е в пика си след последния епизод. Ако пуснат печатното издание сега, хем ще разкрият финала на историята и ще прецакат рейтингите на HBO, хем няма да се възползват от нарастващата инерция на сериала. Маркетингов трик, какво да се прави :lol:

Иначе, много посредствено представяне на епизода, като изключим сцената с чичо Юри, който паркира коня си току пред стола на Церсей и попита брат й дали царкинята обича да я пипат отзад, когато прави любов :lol: :lol: :lol: :lol: Слаба среща между Денерис и Джон, битка на ниво Hallmark за ранчото на ланистърови. Очаквах повече. Ще се получи едно голямо нищо в последните два сезона, защото претупват нещата.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 01 авг 2017 01:51

Groucho написа:
rhaegar написа:Може да се пробвам пак, като го довършат догодина. Че той Мартин я е пуснал една книга до тогава, я не.

Няма да пуснат книгите преди края на сериала според мен. Телевизията качва интерес към книжнината. Този интерес ще е в пика си след последния епизод. Ако пуснат печатното издание сега, хем ще разкрият финала на историята и ще прецакат рейтингите на HBO, хем няма да се възползват от нарастващата инерция на сериала. Маркетингов трик, какво да се прави :lol:

До кога ще го качва? Дори и да приемем, че умишлено бавят шестата книга, то след още 6-7 години, когато седмата е готова, всички ще са забравили, че е имало такъв сериал. Ако издадат шестата след края на този сезон, тя с нищо няма да навреди на следващия, но честно казано, се съмнявам. Просто Мартин не е готов и/или има твърде много неща, които иска да включи, та затова се получава вече досадното забавяне.
Отделно, че те могат доста неща да направят по различен начин, а не както ще са в книгата.

Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 01 авг 2017 09:01

Хайде пак аз
Книгата (6-та по ред) ще бъде готова догодина - дали преди, или след края на сериала, не се наемам да кажа, зависи от самия край на шоуто, според мен, все пак съм експерт в областта на маркетинга и комуникациите :lol: Но със сигурност ще е догодина. След това ше има спин-офс, както им викат на ингилизки, т.е. все още ще има подчертан интерес към историята, та чакаме 7 е добро число с интерес, който със сигурност ще бъде подклаждан и от виждането, че книгата ще бъде различна от шоуто.

Иначе трети епизод беше добре замислен, но слабо изпълнен:
- сцената със змийчетата беше доста тъпа, жалко, че убавата мома ще умре, ама какво да се прави. Церсито нищо не е пила, просто изпи противоотрова - нищо Клеопатрено няма в нея. Ми жалко за момето, както вече казах - след нея и Натали-то сериалът умря откъм хубост :oops:
- Яра-та пък хич не я дадоха какво ще стане с нея и за чий Юрон я докара и откара като добитък. Да я беше дал и нея на Милф-ката, ама на, не беше ясно какво и що стана и дали ще се пробват за тъпа сцена тип Теон да я спасява.
- Предполажението ми за атака през каналите на Скалата беше доволно лесно предвидимо и изпълнено. Но това времето и пространството нищо не значат в този сериал - дават безумни сцени по половин час за 5 минутни реалности, а след това прескачат 2-3 месеца и 1000 км и ни отнасят другаде, за да ни върнат пак на 5 минутните реалности - тотален нонсенс
- от Скалата очаквах повече - в смисъл - пускат ги, изгарят им корабите, няма леП и ги блокират отвън, докато изпукат вътре от глад - ще им трябва около месец за целта, но и с диверсията към Планински рай се получи сравнително добре. Слаби битки, съгласен съм с Граучо
- най-разочарован останах от баба ви Олена (Тарли все пак я предаде, очакваше се) - изглеждаше като стара страхлива мърша, която е в панически ужас от това, което може да и се случи, все едно има какво да губи. Ок, каза си, че е утрепала Джофрата, ама чак след като изпи отровата - трябваше да го подбесе по-мъжката, а не като да търси някакво изкупление в последните си минути (ясно е, че не търси, но така изглеждаше). Сега Милфката изглежда като да има правото да си отмъщава, а тази изложи народа си на погибел, защото аз лично бих избил целия верен на Тирелите народ за отмъщение. Джейми-то пък е такъв добряк - не му дреме от нищо, все едно е Джейми и вълшебното фенерче от моето детство :lol:
- и за финал Жони и Денерката - поредната тъпня - точно както се очакваше. Тя му вика ще те шибам, той и вика не, ма, аз ша та шибам, даже без вазелин, ама така убау ша да та шибам, че и един дракон армаган ще ми дадеш. Егати тъпнята и на нея отделиха половин час :shock: Доооста голяма загуба на време. А Мисандейката, вместо да си мяза на курве, те ми се мъчат да я правят строга господарка - ми не става така. А, и още нещо - на Сивия май му е пораснал червея, щото или има много подплънки, или си е с коскоджамити гол в ръката хой, поне в сцената, в която прескачаха убити бойци на Ланистър изглеждаше като да има нещо в гащите.

Доста гапове има в сериала засега, но може и ние да сме много претенциозни, знам ли :lol: Все пак не е много ясно какво ще стане, а и Денерис ми е доста овча за момента, та нещо хич не съм на нейна страна :evil:
Непринуден написа:

Върни се в “Свободна зона”