rhaegar написа:tmanolov написа:Бе това за Кейтлин не е баш така - доколкото помня, ако помня точно, то Еди-то се беше оженил за нея, пък след това се появил с чавето на ръце, след като се поразходил малко с Рoбърт Баратеон на войничка така, т.е. изневерил ѝ е, но е напълно възможно и на мен да ми изневерява паметта - годините не прощават, макар че 40 е новото 20, т.е. трябва да съм някъде около 18![]()
Обаче, ако се залюбят с ингилизкото с перуката, ще е егати сиганския романс - да се ожени за леля си - мани, мани, но пък ще е политически коректно, така да се каже
Ами именно, първата (и май единствена, до тази, довела до предполагаемата смърт на Ашара) им среща е на турнира. След това Нед се връща в Долината, тя в Звездопад и общо взето историята приключва, освен ако няма нещо неразкрито. По време на тоя турнир, Нед е свободен, а Кейтлин е сгодена за Брандън Старк. Реално, сватбата на Нед и Кейтлин се случва по средата на Бунта на Робърт, около година и малко след турнира.
Eм ще ги залюбят, що не, те си се женят в родата, така че.....
Няма логика брат ти да бъде убит от Нед Старк, сестра ти да се самоубие заради него и да кръстиш детето си на негово име. Хич не си го представям това. А в момента Едард Дейн е наследник на рода. В книгите се казва, че той и Джон са имали една и съща млечна майка- някоя си Уайла, която била и майка на Джон според него. За същата се говори и в сериала май във втория епизод. А ако Нед и Ашара са имали нещо на онзи турнир, то едва ли ще отиде в нейния замък и ще залюби точно някоя слугиня. Плюс това, когато Тивин прави плана Роб да се ожени за друга, а не за Фрей, за да се разпадне съюза, Тирион го пита как е знаел какво ще стане, а той казва Роб все пак е син на баща си. Ясно е, че ако Нед е оправил Ашара, няма да я остави, без да се ожени за нея. Просто е такъв човек на честта. По-късно се жени за Катлин, защото това е единствено условие на Хостър Тъли- да ожени едната си дъщеря за Джон Арин, а другата за Нед Старк, за да прокопса съюза. Тоест изборът е бил или да загуби войната и родът му да бъде заличен, или да приеме предложението. Плюс това нееднократно е заявено, че единствено Джон и Аря носят белезите на Старк от всички деца на Нед- всички други имат рижавите коси на Тъли.
Все пак аз не вярвам нещата да се развият по този начин, другата теория също има доста доказателства, но и тази е доста логична и има своите основания.