1982 написа:il4o_iliew написа:Зайо, самолетът е развил над 1200 км/ч и се е разпаднал във въздуха. Забележи това става на 1200 метра надморска височина, където въздушното съпротивление е далеч по-слабо от морското ниво в Манхатън.
Но и онзи не е развил над 1200 км/ч, а около 900 ..... просто това е доказателство, че никой не знае докъде е лимитът на издръжливост на 767, така че няма как да се твърди със сигурност, че е невъзможно .... за самолета в Тайланд дори се подозира, че е разбил звуковата бариера, преди да се разпадне, което звучи фантастично, но ето че явно фюзелажът е много по-солиден, отколкото се предполага.il4o_iliew написа:Ето, любимата ти уикипедия:
Инфото ми не е от Уикипедия. Даже не съм чел статията за инцидента там.il4o_iliew написа:И зайо, понеже задаваш задачи за домашна. Намери ми като добро и послушно зайче температурата на топене на стоманата и температурата, която развива при горене керосина. Сравни ги и ела пак да ми разправяш приказки от Алиса в страната на чудесата.
Нали ти обясних, че не е нужно стоманата да се стопи даже ..... стига и да омекне, а това става доста преди температурата на топене ..... омеквайки, тя губи доста от своите якостни качества. И пак ти напомням - тук говорим за вече увредена и деформирана конструкция, което влошава допълнително положението.
Пак една камара глупости си изписал. Самолет с пропорциите на Боинг ако развие над 900 км/ч на морско ниво ще се разпадне във въздуха. Не само че е невъзможно да се вклини с клинична точност в стоманен небостъргач. Той ще се разпадне. Въпросният боинг на лауда еърлайнс се е разпаднал на 1200 метра надморска височина, а на морско ниво с такава скорост...
Естествено вие критично мислене и здрав разум нямате. Затова поглъщате като маймуни всичко, което ви поднасят. Колкото и глупаво да е то.
Колко до това, че конструкцията била отслабена... Вярваш ли си наистина като ги пишеш тези глупости? Стоманата се топи при 1400 градуса; керосина гори при 600 градуса. Смяташ ли, че самолетно гориво, ще причини рухване на стоманен небостъргач след около 50 минути? Небостъргачът ще се срути за 10-ина секунди и няма да се наклони настрани. Ще пада етаж по етаж надолу право и без съпротивление. Ти кой клас си завършил? Физика в училище учил ли си? Бива ли такива глупости да пишеш?!
Ето какво причинява пожар на сградите. Те горят, а не рухват.

Това е гренфел тауър в Лондон. Пресен пример.
Иначе на илюзии и конспирации ти и трупичката ти със Смити може да вярвате колкото си искате. Ставате за смях само. Нищо повече.