Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Game of Thrones / Игра на тронове

Мнениеот paceto » 18 юли 2017 21:12

Точно това видя, ама и Джон каза същото, че ако те преминат именно от там ще минат.
Ако не се лъжа прати диваците да отбраняват именно тази последна крепост т.е. Джон знае, че това е слабото място и взима мерки, ама дали ще успеят да го удържат ще видим. Мен лично ме съмнява и вероятно Вала ще падне в края на сезона, за да може в последният за сериала всички да се съюзят и да се бият срещу бродниците и накрая ще победят и сагата ще свърши. :)

Вероятно Денерис и Джон ще управляват заедно след всичко това.
То просто други кандидати няма, а и те са най-логичният избор, защото знаят как да управляват без да избиват този или онзи, само и само да стане тяхното т.е. не са психопати като Церсей и Юрон.

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 19 юли 2017 08:52

Едва ли ще има епична битка с мъртвите този сезон. Няколко епизодични битки и мъртвите минават Вала в последния епизод.
Относно Джон и Денерис, те двете червенокоси баби не го ли споменаха на няколко пъти, че са обещаните принц и принцеса от бога на светлината? Щом секси бабките го казват, значи ще стане, дори с цената на още десетина съживявания ;)
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 19 юли 2017 08:55

Cicero написа:Едва ли ще има епична битка с мъртвите този сезон. Няколко епизодични битки и мъртвите минават Вала в последния епизод.
Относно Джон и Денерис, те двете червенокоси баби не го ли споменаха на няколко пъти, че са обещаните принц и принцеса от бога на светлината? Щом секси бабките го казват, значи ще стане, дори с цената на още десетина съживявания ;)

Аз очаквам Денерис да гризне дървото сериозно. Дори си мисля, че дарът на Юрон към Церсей ще бъде дракон, жив или умрял :)
Все пак ще преживее според мен, но никак няма да е безметежно. Иначе бих се радвал да загине геройски :mrgreen:
Очаквам сериозна роля да изиграят Хрътката и Джейми. Двамата ми любими персонажа, като цяло те са най-интересни. Джонката е малко дебил, добре че има плот армор :mrgreen:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 19 юли 2017 10:23

paceto написа:Минаването на Вала заради Бран е по скоро, защото Нощният крал го беляза с докосването, което направи в предният сезон и по този начин влязоха и под дървото заради, което умря и Ходор.

Вала също има магия, вероятно и самият мост, защото брата на Нед Старк т.е. Бенджамин каза, че няма как да мине от другата страна, защото е почти станал бродник и заклинанията му пречат за същото.

Има логика, но пак ми е малко странно - ако го е белязал, то защо тогава Вала "прие" Бран? Би трябвало да го убие със заклинанията си или греша? Освен това имаше едно сказание за рога на Джорамун, който можел да събори Вала, но Манс май не беше успял да го намери, нищо че беше преровил гроба на Джорамун (по спомени). И въобще това с Вала ми стои малко пунта мара - как пък така ще се срути, като е милиони тонове лед - то освен магия, по него си има и чисто физични закони, ма нали е фентъзи :)

Иначе Хрътката ясно каза, че бродниците ще минават през Източен страж, което е на другия край и се пада под Хардхоум, така че е съвсем логично - ето и карта за онагледяване на ситуацията.
Изображение

От друга страна пък Белите бродници и зомбитата със сигурност не могат да плуват и се плашат от водата (поне в сериала), макар че в книгата управителят на Източен страж беше писал на Джон, че в морето се срещат ужасни неща - щом могат да правят зомби великани, защо да не могат да направят зомби китове/акули/тюлени и т.н.?

Тезата за дракона, който Денерис ще изгуби, определено е доста интригуваща - определено е напълно възможно Юрон да и доведе дракон (на погрознялата милфка) - все пак в книгите ясно пишеше, че Юрон е намерил в развалините на Валирия рог, с който да управлява и командва дракон и когато един от неговоите хора наду този рог (и съответно веднага умря след това), върху него се изпусаха огнени руни, а съборът на Железните острови избра Юрон за крал. Та аз го броя това за сигурно и очаквам някаква много яка битка около Ланиспорт или Кралски чертог, като и двете страни имат дракон (Дрогон, най-вероятно, за Церсей) и дракони (другите два по-малки дракона за Денерис).

Битки с Белите бродници ще има (най-вероятно една) и ще е отвъд Вала, според мен, а дали ще падне - ще видим, всичко показва, че би трябвало да падне, но на мен ми се струва много тривиално. Но ще видим, ще видим, особено когато вече няма почти нищо общо с книгите, абсолютно всичко е възможно :lol: :lol: :lol:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 19 юли 2017 10:59

Аз се надявам да има още изненади въпреки, че сме в 7-ми сезон вече. Ще си умра от кеф, ако Юрон разцепи Денерис и открадне дракон. Дано ланистърите издържат на натиска. Ако Денерис и Джон управляват, ще развалят впечатленията от феноменалния сериал, защото в това няма никаква логика и е доста тъп завършек тип Марвъл.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 19 юли 2017 12:17

Силно се съмнявам да свърши като поредната история, в която доброто побеждава злото и всички са щастливи. Вероятно ще победят бродниците, но съм почти сигурен, че един от Денерис и Джон ще умре. Шоуто е твърде комплексно няма герои, които притежават само добри качества, а тези, които са само с лоши са малко- Джофри и Планината вероятно. Дори Рамзи, който си е психар, имаше някакви свестни черти в характера. Бродниците още не е ясно за какво точно се борят и дали са ултимативното зло, затова не ги включвам в този списък.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 19 юли 2017 13:00

tmanolov написа:
paceto написа:Минаването на Вала заради Бран е по скоро, защото Нощният крал го беляза с докосването, което направи в предният сезон и по този начин влязоха и под дървото заради, което умря и Ходор.

Вала също има магия, вероятно и самият мост, защото брата на Нед Старк т.е. Бенджамин каза, че няма как да мине от другата страна, защото е почти станал бродник и заклинанията му пречат за същото.

Има логика, но пак ми е малко странно - ако го е белязал, то защо тогава Вала "прие" Бран? Би трябвало да го убие със заклинанията си или греша? Освен това имаше едно сказание за рога на Джорамун, който можел да събори Вала, но Манс май не беше успял да го намери, нищо че беше преровил гроба на Джорамун (по спомени). И въобще това с Вала ми стои малко пунта мара - как пък така ще се срути, като е милиони тонове лед - то освен магия, по него си има и чисто физични закони, ма нали е фентъзи :)

Иначе Хрътката ясно каза, че бродниците ще минават през Източен страж, което е на другия край и се пада под Хардхоум, така че е съвсем логично - ето и карта за онагледяване на ситуацията.
Изображение

От друга страна пък Белите бродници и зомбитата със сигурност не могат да плуват и се плашат от водата (поне в сериала), макар че в книгата управителят на Източен страж беше писал на Джон, че в морето се срещат ужасни неща - щом могат да правят зомби великани, защо да не могат да направят зомби китове/акули/тюлени и т.н.?

Тезата за дракона, който Денерис ще изгуби, определено е доста интригуваща - определено е напълно възможно Юрон да и доведе дракон (на погрознялата милфка) - все пак в книгите ясно пишеше, че Юрон е намерил в развалините на Валирия рог, с който да управлява и командва дракон и когато един от неговоите хора наду този рог (и съответно веднага умря след това), върху него се изпусаха огнени руни, а съборът на Железните острови избра Юрон за крал. Та аз го броя това за сигурно и очаквам някаква много яка битка около Ланиспорт или Кралски чертог, като и двете страни имат дракон (Дрогон, най-вероятно, за Церсей) и дракони (другите два по-малки дракона за Денерис).

Битки с Белите бродници ще има (най-вероятно една) и ще е отвъд Вала, според мен, а дали ще падне - ще видим, всичко показва, че би трябвало да падне, но на мен ми се струва много тривиално. Но ще видим, ще видим, особено когато вече няма почти нищо общо с книгите, абсолютно всичко е възможно :lol: :lol: :lol:

В епизода от миналият сезон, когато умря Ходор, Бран нали се "превъзнесе" и започна да обикаля около зомбитата и накрая се изправи пред бродниците като всички не мърдаха. Дойде един момент, в който Бран се обърна с гръб и Кралят на нощта се раздвижи и всички останали също и хвана ръката на Бран. Малкият веднага се върна в неговият си свят и този стареца в дървото т.е. Триоката врана каза, че го е белязал и вече заклинанията не могат да го спрат. Като цяло една от магиите, които им пречат беше да минат под дървото, а другата е на Вала, но с белязването на Бран всички магии падат и вече няма връщане назад. Вала няма причина да не пуска Бран понеже магиите са за Бродници и Зомбита, така че където има заклинания и ако Бран мине от там то те се развалят.

Колкото до драконите от теории, които съм чел, - слагам го в спойлер [offtopic]то един дракон ще падне и май най-големият, но при битката за Вала съответно Кралят на нощта ще го съживи и ще може да го командва. Според същите тези теории това ще стане накрая, а Краля на нощта ще атакува с бяла мечка или нещо такова, но как ще падне дракона не знам. Дракона щял да падне, защото Денерис щяла да се притече на помощ на Джон и хората, които се бият там някъде в защита на Вала и май сцената от трейлъра за сезона, където дават Джон да се бие на една скала е именно от тогава. :roll:[/offtopic]

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 19 юли 2017 13:36

paceto написа:В епизода от миналият сезон, когато умря Ходор, Бран нали се "превъзнесе" и започна да обикаля около зомбитата и накрая се изправи пред бродниците като всички не мърдаха. Дойде един момент, в който Бран се обърна с гръб и Кралят на нощта се раздвижи и всички останали също и хвана ръката на Бран. Малкият веднага се върна в неговият си свят и този стареца в дървото т.е. Триоката врана каза, че го е белязал и вече заклинанията не могат да го спрат. Като цяло една от магиите, които им пречат беше да минат под дървото, а другата е на Вала, но с белязването на Бран всички магии падат и вече няма връщане назад. Вала няма причина да не пуска Бран понеже магиите са за Бродници и Зомбита, така че където има заклинания и ако Бран мине от там то те се развалят.

Колкото до драконите от теории, които съм чел, - слагам го в спойлер [offtopic]то един дракон ще падне и май най-големият, но при битката за Вала съответно Кралят на нощта ще го съживи и ще може да го командва. Според същите тези теории това ще стане накрая, а Краля на нощта ще атакува с бяла мечка или нещо такова, но как ще падне дракона не знам. Дракона щял да падне, защото Денерис щяла да се притече на помощ на Джон и хората, които се бият там някъде в защита на Вала и май сцената от трейлъра за сезона, където дават Джон да се бие на една скала е именно от тогава. :roll:[/offtopic]

То не че аз съм убеден в нещо, но все пак това с Бран стана, защото той вече беше вътре, под дървото, когато онзи синеок грозник го докосна, т.е. за да стане подобно нещо и сега, би следвало той пак да обърне очите и да "покани" грозника с шипчетата да влезе. Дори и така да е обаче, то Вала няма да падне, защото само ще се разруши магията, която ги спира, но не и самият Вал - т.е. пак ще трябва да се бият, за да го минат - нещо тип армията на Манс Райдър. Така го виждам аз, но това си е мое мнение и аз не съм нито Мартин, нито Бениоф :lol:

За драконите - ще видим, и твоето звучи логично, но аз съм почти убеден, благодаря на колегата, който изказа тази хипотеза първоначално, че, след като в книгата пише за рога, с който може да се управляват дракони и че той е в Юрон + обещанието му към милфката-кралица, че ще ѝ донесе нещо безценно, то това безценно нещо се заключава в три неща - Денерис, Тирион или дракон. Аз залагам на последното, защото първото е невъзможно, а второто е тривиално :P

Все пак и Братството без знамена ще участва някъде из нещата, Р'хлор също ще се появи, но и аз смятам, че нещата ще се развиват доста по на юг от Вала в този сезон, като на Вала със сигурност ще има битка, ала едва ли ще е повече от една. Пък и ако още сега ББ влязат в 7-те кралства, какво ще правим в 8-ми сезон :)
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 19 юли 2017 14:07

Значи да обобщим сигурните неща. Бродниците ще минат вала към края на сезона. Очаквам епични битки с гаргите на вала и диваците в Източен страж. Дано Тормунд оживее, много ме кефи тоя :mrgreen:

Церсей ще умре и ще изгуби властта си, тук въпроса е дали Аря ще я убие или някой от двамата и братя. Аз залагам на Джейми, надявам се да е той. Моя теория е, че именно той е избраника на светлината, а не Джон или Денерис. Друг скрит фаворит е хрътката. Цялата му съдба е свързана с огъня, а и червения бог му говори.

За другите персонажи, поне аз не виждам нещо,което да стане със сигурност.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 19 юли 2017 14:36

Твърде рано е Церсей да умира, а и няма да се учудя тя да остане на трона до края (макар че индикациите сочат към по-младата ѝ версия - Санса). В този сериал няма почти нищо сигурно и тривиално, затова и се учудих на доста тривиланата сцена с Аря и дома Фрей, но да кажем, че тя беше преход от предишния сезон :lol:
Всички са много убедени, че ББ ще минат Вала, но да видим, може пък и да не го минат, току виж се разцепили - ББ срещу зомбита и се избият взаимно. Или примерно Бран се върне заназад във времето и убие Големия лош цар на нощта още в зародиш - знам ли, то версии и вероятности да искаш :lol:
Аз вътрешно съм убеден за загубата на дракона, другото ми е мъгла, но така е и по-интересно :shock:
Непринуден написа:

Върни се в “Свободна зона”