Една еретична идея да споделя с вас, може и да предизвика дискусия:
Подозирам, че Лорд Белиш - Кутрето е последния оцелял от домът Рейн, който е изтребен от Титос Ланистър (дядото на Церсей) при разрушаването на Кастамир. Самият Белиш пристига в Орлово гнездо по същото време, когато е затрит дом Рейн. Освен това целенасочено работи срещу всички стари родове и най-вече срещу Ланистър. Една такава сюжетна линия, ми се струва много вероятна.
Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Game of Thrones / Игра на тронове
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".
Cicero написа:Една еретична идея да споделя с вас, може и да предизвика дискусия:
Подозирам, че Лорд Белиш - Кутрето е последния оцелял от домът Рейн, който е изтребен от Титос Ланистър (дядото на Церсей) при разрушаването на Кастамир. Самият Белиш пристига в Орлово гнездо по същото време, когато е затрит дом Рейн. Освен това целенасочено работи срещу всички стари родове и най-вече срещу Ланистър. Една такава сюжетна линия, ми се струва много вероятна.
В книгите друга история разказа на Санса, но нищо не пречи да е лъжа.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Интересен епизод - на мен пък точно началото въобще не ми хареса - беше толкова тривиално това с Аря. Имаше и доста пълнежи, които бяха леко излишни, но принципно добре направен епизод, който задоволи чакането от над една година. ГоТ е особен сериал, който много иска да ти покаже истинските, първични чувства в хората, и определено се справя много добре в тази насока - сцената с умрялото момиче и баща ѝ (реално убити от Хрътката, който ги остави без пари и провизии, за да оцелеят, или по-скоро ускори смъртта им) беше много силна.
Иначе по другите щекотливи теми:
- Джон продължава да е куха лейка, търсеща справедливост, тип формалния му баща Едард Старк, което би било много странно, ако не доведе до смъртта му
- Санса е взела да се очовечва, но тя, заедно с майка си, са ми двата най-крайно безсмислени, да не кажа противни персонажи в целия сериал - реално без нейната любов към Джофрата и майкЯ му, извършвайки предателство към рода Старк и ставайки причина за смъртта на баща си и всичко останало по реда си, този сериал щеше да свърши в първи сезон
- Аря си е Аря (този Ед Шийрийн беше много не на място, както и цялата сценка край лагерния огън - ще видят 10-15 загорели мъже във военен период някаква млада мома и няма да ѝ разпорят трътката за добър ден, ми ще я черпят с вино и печен заек - може, ама в някой друг живот)
- Бран може и да не пусне Белите бродници отвъд Вала, макар всички да очакваме точно това да се случи
- Церсей определено много е погрозняла с тази къса коса
- на Денерис грам не ѝ отива да се прави на кралица - прекалено много ѝ личи, че е еФтино ингилизко курве (предполагам, че ще обидя чувствата на някой към нея, но какво да правя)
- Братството без знамена са ми много симаптични заради отстояваните от тях позиции, но фанатизмът им към Р'хлор ми идва в повече и все пак стоят доста реалистично
- Староград ме разочарова, въпреки люспестата ръка на Джора, но то учените са си скучновати
- Юрон го представиха като някакъв лунатик, преследващ една фуста и уж заслепен от лИбоФ, а в книгите не е точно такъв
Ми като цяло Денерис и нейната клика не ме кефят особено, Церсей ми е милф, но отдавна вече не е лачен, онези змийчетата от Дорн са ми доста тъпи (едното става за гнйетенйе), хеле пък грозната им майка, Джонката ми е супер положителен герой, но такива като него обикновено умират от ръката на приятели (макар че той вече умря по подобен начин:)), Юрон ми е прекалено неориентиран, та май стискам палци само на бабата от Планински Рай, щото внучката ѝ много ме кефеше, още като играешежена на Хенри Осем
Абе ще е интересен сериала, нямам фаворити, нямам и особено очаквания, така че ако не забият с някаква мега тъпня, очаквам доста интересен сериал 
Иначе по другите щекотливи теми:
- Джон продължава да е куха лейка, търсеща справедливост, тип формалния му баща Едард Старк, което би било много странно, ако не доведе до смъртта му
- Санса е взела да се очовечва, но тя, заедно с майка си, са ми двата най-крайно безсмислени, да не кажа противни персонажи в целия сериал - реално без нейната любов към Джофрата и майкЯ му, извършвайки предателство към рода Старк и ставайки причина за смъртта на баща си и всичко останало по реда си, този сериал щеше да свърши в първи сезон
- Аря си е Аря (този Ед Шийрийн беше много не на място, както и цялата сценка край лагерния огън - ще видят 10-15 загорели мъже във военен период някаква млада мома и няма да ѝ разпорят трътката за добър ден, ми ще я черпят с вино и печен заек - може, ама в някой друг живот)
- Бран може и да не пусне Белите бродници отвъд Вала, макар всички да очакваме точно това да се случи
- Церсей определено много е погрозняла с тази къса коса
- на Денерис грам не ѝ отива да се прави на кралица - прекалено много ѝ личи, че е еФтино ингилизко курве (предполагам, че ще обидя чувствата на някой към нея, но какво да правя)
- Братството без знамена са ми много симаптични заради отстояваните от тях позиции, но фанатизмът им към Р'хлор ми идва в повече и все пак стоят доста реалистично
- Староград ме разочарова, въпреки люспестата ръка на Джора, но то учените са си скучновати
- Юрон го представиха като някакъв лунатик, преследващ една фуста и уж заслепен от лИбоФ, а в книгите не е точно такъв
Ми като цяло Денерис и нейната клика не ме кефят особено, Церсей ми е милф, но отдавна вече не е лачен, онези змийчетата от Дорн са ми доста тъпи (едното става за гнйетенйе), хеле пък грозната им майка, Джонката ми е супер положителен герой, но такива като него обикновено умират от ръката на приятели (макар че той вече умря по подобен начин:)), Юрон ми е прекалено неориентиран, та май стискам палци само на бабата от Планински Рай, щото внучката ѝ много ме кефеше, още като играешежена на Хенри Осем
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
tmanolov написа:- Санса е взела да се очовечва, но тя, заедно с майка си, са ми двата най-крайно безсмислени, да не кажа противни персонажи в целия сериал - реално без нейната любов към Джофрата и майкЯ му, извършвайки предателство към рода Старк и ставайки причина за смъртта на баща си и всичко останало по реда си, този сериал щеше да свърши в първи сезон
Или ако баща ѝ не беше държал да се направи на благороден глупак, за пореден път, давайки шанс на Церсей да се организира, вместо да приеме предложението на Ренли. Аз съм по-склонен да виня един уж разумен и опитен лорд, отколкото 14 годишно влюбено момиче.

На Белиш може да се вярва само за любовта му към Кейтлин Старк. Все пак е само предположение, което не се гради дори на спойлери.
Иначе Бран вече развали магията на Вала с преминаването си. Няма как да не преминат мъртвите, трябва да се срещнат с Денерис в този сезон.
Иначе Бран вече развали магията на Вала с преминаването си. Няма как да не преминат мъртвите, трябва да се срещнат с Денерис в този сезон.
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".
rhaegar написа:tmanolov написа:- Санса е взела да се очовечва, но тя, заедно с майка си, са ми двата най-крайно безсмислени, да не кажа противни персонажи в целия сериал - реално без нейната любов към Джофрата и майкЯ му, извършвайки предателство към рода Старк и ставайки причина за смъртта на баща си и всичко останало по реда си, този сериал щеше да свърши в първи сезон
Или ако баща ѝ не беше държал да се направи на благороден глупак, за пореден път, давайки шанс на Церсей да се организира, вместо да приеме предложението на Ренли. Аз съм по-склонен да виня един уж разумен и опитен лорд, отколкото 14 годишно влюбено момиче.
Е, той нали после уж се реши, ама Кутрето го прецака. Ед Старк си е такъв тип герой - правото на трона е за синовете на Баратеон, а не за братята му и чак след като се докаже, че синовете му са в следствие на инцес на майката с брата ланаистър, тогава не Ренли, а Станис става претендент за трона. По съществео Ренли няма права в момента, в който иска помощ от Едард
Иначе за Бран хич не съм убеден, че е развалил магията на Вала - с какво я е развалил - с преминаването си? И защо? Къде го пише? Виж, ако вземе да се върне назад във времето и утрепе Бран Строителя или пък той се окаже, че е Бран Строителя от друга епоха, ама забрави да каже заклинанието - да, може би? Не знам, стои ми нереалистично само с преминаването си да прецаква Вала. Пък и доколкото съм чел и гледал карти на Вала, той не е от бряг до бряг, а в единия си край опира в река (реката на черепите или както там се казваше, че ме мързи да ровя) - т.е. май оттам може да минат Белите бродници, като нахвърлят зомбитата да им запълнят дерето на реката и те минат върху тях - видяхме го как става в Хардхоум. не знам, има преклаено много хипотези, ще видим какво ще стане. За мен лично е много интересен спойлера с ледения дракон - ще видим
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
tmanolov написа:
Е, той нали после уж се реши, ама Кутрето го прецака. Ед Старк си е такъв тип герой - правото на трона е за синовете на Баратеон, а не за братята му и чак след като се докаже, че синовете му са в следствие на инцес на майката с брата ланаистър, тогава не Ренли, а Станис става претендент за трона. По съществео Ренли няма права в момента, в който иска помощ от Едард![]()
Е, намери на кой да се довери.
Робърт беше още жив, ако не греша. Ренли искаше да отстрани Церсей и да го ожени за Марджъри, не да стане крал самият той.
П.П.: всъщност, Робърт е на смъртно легло, Ренли иска да контролират Джофри.

Така, ето за Бран и Вала, че още не го разбирам защо трябва с неговото минаване на Вала да следва, че Кралят на нощта и Белите бродници получават автоматично пас да минат. Та значи Валът не е от край до край, а стиго до този мост на черепите, дето го споменах като река на черепите, и макар всички да говорят или за Източен страж, а това е в другия край на Вала, или директно за Черен замък, аз си мисля, че тук би било най-удачно за преминаване, като запълнят трапа със зомбита, ако някой случайно вземе, че събори моста. Освен това на Вала има още 14-15 крепости, през които може да се мине, като Бран на отиване и Сам Дебелака минаха точно през такъв замък, пък Валът не падна от това? И въобще много ми е преекспонирано това с минаването на Вала заради Бран - прекалено елементарно изглежда, почти като Джон Сноу да спечели играта на тронове във финалния епизод, а да не е мъртъв дотогава
Но ще видим, времето ще покаже. Жалко, че във филма ги няма персонажи като Виктарион вместо Теон (егати мършата недоклатена), другото момче Таргариен, на което му забравих името, експедицията от Дорн към Денерис и т.н., но каквото е, такова е. Айде със здраве и понеже повечето сте левскарчета - Само Левски
Непринуден написа:
- paceto
- Контакти:
Минаването на Вала заради Бран е по скоро, защото Нощният крал го беляза с докосването, което направи в предният сезон и по този начин влязоха и под дървото заради, което умря и Ходор.
Вала също има магия, вероятно и самият мост, защото брата на Нед Старк т.е. Бенджамин каза, че няма как да мине от другата страна, защото е почти станал бродник и заклинанията му пречат за същото.
Вала също има магия, вероятно и самият мост, защото брата на Нед Старк т.е. Бенджамин каза, че няма как да мине от другата страна, защото е почти станал бродник и заклинанията му пречат за същото.
Сандро Хрътката не видя ли в огъня откъде ще преминат лошите
Но Валът трябва да се срути за нуждите на специалните ефекти
Денерис сеги ще стане като арабски шейх. Има монопол върху кладенеца с драконово стъкло. Продава 40-50 барела и си купува кой да е футболист от Вестерос.
П.п. Букмейкърите спряха да приемат залози, че Аря ще убие Церсей, преобразена като брат й Джейми.
Субтитри първи епизод от седми сезон написа:424
00:45:50,512 --> 00:45:55,600
Какво друго?
- Валът докосва морето.
425
00:45:56,768 --> 00:45:59,688
Там има замък.
426
00:46:06,445 --> 00:46:10,615
Виждам планина.
Прилича на върха на стрела.
427
00:46:14,161 --> 00:46:17,331
Мъртвите минават през нея.
428
00:46:21,043 --> 00:46:23,712
Хиляди са.
Но Валът трябва да се срути за нуждите на специалните ефекти
Денерис сеги ще стане като арабски шейх. Има монопол върху кладенеца с драконово стъкло. Продава 40-50 барела и си купува кой да е футболист от Вестерос.
П.п. Букмейкърите спряха да приемат залози, че Аря ще убие Церсей, преобразена като брат й Джейми.