Jordan1914 написа:...,но незнам защо всеки треньор се е влюбил в играта с крила,каквито ние нямаме!
Аз също не го разбирам. На хартия играем с трима в атака, но реално с един, тъй като Нар и Тунде са тотал щета. Тунде е таран. Какво прави на крилото, освен това. И с изключение на Майстора и Елин, това натискане да играем с две крила и колче между тях продължава вече не знам колко години. А да не говорим, че в тази схема, ако ти спрат крилата и си дотам. Виждаме го с Лудогорец. Освен това, тези т.нар. "крила" не изпълняват никакви дефанзивни функции. Не влизат навътре, а тичат по тъча. Това им е. В интерес на истината доста отбори днес играят със схема напред така. Но става дума за втора цетка отбори. Добрите отбори и треньори сменят схема и тактика, а наистина модерни са уж "остарели" схеми, като 3-5-2 и 4-1-4-1. Юве, Байерн, Сити често излизат така. Но хубаво е да се спомене, че става дума за сериозни треньори и играчи с много висока тактическа култура и физически способности. Ели например опита 3-5-2, но ние просто нямахме изпълнители, а и самия Топчо не знам дали беше си изяснил в главата как точно да стане. Тримата защитници трябва да са поне от класата на Яблонски, а халф бековете да разполагат с много въздух.

[/center]