honda написа:baraba написа:honda написа:Едва ли има някой в този форум ,който е писал повече за братя Домусчиеви и съдбата на ПБМФ. Там най-точната дума не е източване. Проблема там е че на братята им бяха дадени активи за приблизително 850 млн лв( 70% от активите на ПБМФ) срещу 450 млн лва и ангажименти за инвестиции. Като тези инвестиции са неделима част от договора и както може да се досетиш не бяха направени. Това с рязането на корабите- реално те нямаха друга опция. .
[offtopic]Многократно ми е правило впечатление , че ти си точно от оня тип , който си изплясква едно твърдение и почва сам да си го оборва , ама само как си го оборва, стратегически и тактически с доказателства и прочее .... нищо , че никой не е твърдял подобно предположениеКой ти говори за рязането на корабите , ммм ??? Останалите глупости , които си написал относно корабите нямам намерение да коментирам , освен факта , че от активи близо 1 милиард на ПБМФ , в момента са сведени до около 300 милиона ,личен състав от малко над 3 000 са снижени до около 1 000 души , огромна част от останалото е преразпределена към фирми на Домусчиеви , т.е имаме си живо източване на едно д-во и пренасочване активите му към други , това е , както си искаш така му викай и е безсмислено да ми обясняваш , колко почтен и честен бил Домусчиев в управлението на ПБМФ, как едни 55 милиона почти му бяха опростени с любезното съдействие на държава и Съда , но сега ще има развитие и не се знае ,а една концескийка за 27 милиона му беше отказана в последния момент в Бургас ... случайно ... не мисля
[/offtopic]
[offtopic]Би ли споделил откъде имаш информацията ,че активите на ПБМФ са 300 млн лв, аз твърдя ,че и в момента са над 1 млрд лв. Доколко е източвано ПБМФ - не знам това е въпрос на който се съмнявам да може някой да отговори еднозначно в момента-
най-млакото става дума за достъп до поверителна информация и трябва да бъде проведено много сериозно разследване ,включващо доста компании ,които не са български голяма част от които офшорни , честно казано съмнявам се че ще бъде доказано нещо.Така че ако някой твърди това по медиите си проветрява устата. Със сигурност мога да твърдя ,че до момента има неизпълнение на приватизационния договор в частта му за необходимите инвестиции ,които трябва да бъдат направени. За мен най-нормалното нещо е държавата да си получи неустойката за неизпълнение на договора -въпросните 55 млн лв ,а ако продължава неизпълнението на договора да последва разтрогване на договора и държавата да си върне ПБМФ. Със сигурност има прехвърляне на активи на ПБМФ към други фирми на братята( в това число и Лудогорец), но също така има и прехвърляне на активи от други компании на братя Домусчиеви към ПБМФ -нещо което не е незаконно . Примерно първоначално активите бяха драстично намалени , а по-късно увеличени до приблизително нивото им в момента на приватизация. Според братя Домусчиеви това е инвестиране , според мен не е. За мен държавата трябва да изисква стриктно спазване на приватизационния договор според който братята трябва да направят инвестиции за приблизително 800 млн лв и и активите на да достигнат приблизително 2 млрд лв. Също е скандално защо договора е сключен в български левове ,а всички действия в корабния бизнес се оценяват в долари. И една евентуална промяна на курса на долара засяга доста сериозно сумите в договора. Едва ли има човек в този форум,който е писал повече по въпроса от мен. Най-малкото материята не ми е непозната[/offtopic]
[offtopic]Ставаш смешен вече. Спри и ако искаш пиши на ЦРУ да направят разследване.[/offtopic]