Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Магията ЦСКА!(Всекидневна)

Мнениеот Red_Neck » 28 юни 2017 15:33

1982 написа:
Red_Neck написа:Я кажи кой от тези примери попречи на Черепа да предложи ОП?
Какъв вътрешен съботаж накара съда да не допусне ОП-то на Черепа?

Стига си смукал от пръстите, ще останеш без нокти!

Да те питам и теб - защо Милко съди ЦСКА за над половин милион лева, все избягвате това питане ?? А защо бяха подадени 2 молби за бърз фалит, та ако може да не се стига и до предлагане на оздравителни планове ??

Преди да питаш, отговори на двата въпроса, ... защото с лека ръка диплиш тука разни тези.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 28 юни 2017 15:34

yavorescu написа:
BRF написа:Ама трябва да се махнат!

Трябва да се махнат, но една оставка е най-лесния начин. Искам Перукан и останалите нещастници да бъдат все още там, когато УЕФА започне разследването на БФС.
Няма какво да се ровя в примерите,всички са с един и същ ефект!Неплащане на задължения!Това което стана в ЦСКА,няма разлика от това което стана с Локо Пловдив и Берое и Бог знае още колко клубове!
А след като правиш констатация,че за Мапуку/Миланов нарушения няма,замислял ли си се защо за ЦСКА имаше наказание от един трансферен прозорец заради Анисе!?

Пак не разбираш, не е най-големия проблем, че не се платиха задълженията. Става въпрос за финансовия феърплей. Това "чистилище", за което говори Стойчо Стоилов, не означава с "чистия" клуб да започнеш от топ дивизията и да чакаш приходи от УЕФА още първия сезон. Само Берое преди вас го направи, и то частично (изгоря само злонамерения им собственик), но тогава беше позволено по наредба. При Локо Пд нямаше дългове, тогава пак наредбата го позволяваше. Вземи да прочетеш и да се убедиш сам.
А относно Анисе, трябва да проуча казуса, за да мога да отговоря категорично. По смътен спомен ЦСКА се опита да изиграе Черноморец тогава, като Анисе неправомерно разтрогна с тях и осъществи фиктивен трансфер в чужд клуб, откъдето уж беше трансфериран в ЦСКА. Тогавашната наредба не позволяваше разтрогването на професионални договори на това основание от КТ. Сега го позволява, затова няма последствия за Мапуку/Миланов и всички останали.

Измекярски номер на ръководството на ЦСКА, искаха да го вземат за без пари, щото нямаше да се стигне до сделка, щото имаха да дават пари за Платини и се правиха на улави и правиха пак схеми разни като го продаваха уж за 10К евра само и само да не се плати реалният процент по договор. Да и същите тези които тогава се кефеха на тези ръководители, сега викат че задълженията били техни. Цялото им съществуване е било така, ей сега оня мазният от Разград ги клати и не могат да го преглътнат, това е.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 28 юни 2017 15:38

Колегите с висок морал продължават да говорят за оздравяване ... Хубаво, аз бях съгласен да се оздрави дружеството, ама кой да го направи :?: Преебахме предлагането на акциите, значи трябваше да чакаме благодетел, готов да плати 20-тина и кусур милиона на знайни и незнайни войни :| Такъв, обаче, нямаше, няма и да има ... Настоящата схема имаше 2-ма желаещи да я правят - Гришата и Черепа. На Чери сме му сърбали попарата с "изненадващите" загуби на титлата за 2 месеца, така че изборът беше очевиден. Да, това вероятно не се харесва на някои хора от червената общност по ред причини, но лично аз ако бях от тях, просто бих спрял да коментирам отбора. След като тоя отбор не е твоя, просто си намираш друга работа, тъй като нещата ще продължат по настоящата линия, независимо дали ви(ни) харесва, или не :idea:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 28 юни 2017 15:50

Ако си просто си бяхте подкрепяли ЦСКА- София, без да вдигате шум до небесата, без да се оплаквате от папата и НАСА, без постоянно да забърквате безумни циркове и без да адвокатствате на Ганчев 24/7 изобщо нямаше да сте коментирани чак толкова. Сами си го направихте.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 28 юни 2017 15:57

vaskonti написа:
honda написа:
vaskonti написа:
Кашчей написа:
vaskonti написа:Тук не си прав защото тия пари, ако се платят, ще отидат за плащане на дълговете на ПФК ЦСКА АД. Не са в пълния размер, но вече ще е налице аналогията с другите клубове в Европа с подобна съдба. Разликата ще е само в начина на формиране на новия клуб, но това е отделен въпрос.

Изобщо няма да е на лице аналогията с другите отбори, ама никак. Няма как, с купуването на имуществото на длъжник да му ставаш наследник. Някой по-назад беше попитал, ако бъде купено това имущество от повече от едно лице, стават ли всички купили нещо от разпродажбата наследници. Като искат да са наследници ще плащат дълговете, без да купуват нещо, което се продава от съда.

Ами там е въпросът, че всичко не приключва с купуването на активите. Ти не отчиташ това какво става с парите, дадени за активите. Те не отиват в нищото, а отиват за покриване на дългове на ЦСКА. Би трябвало да разбираш, че и УЕФА ще оцени това развитие на нещата.

Така е ,но има една маловажна подробност за да бъдете на 100% сигурни УЕФА че ще признае ЦСКА-София на за приемник на ЦСКА трябва да се разплати на всички контролирани лица. Но да изплати 100% (повтарям 100%) от всички дължими суми със съответната лихва. За да докажете това вие трябва да изпратите документ ,че са изплатени всички дължими суми или въпросните контролирани лица да изтеглят исковете и да ви дадат документ че дълга на старото дружество е изплатен. . Възможно е и въпросните лица да ги оттеглят при плащане на примерно 30% от дължимите,но това е въпрос на преговори(които нито ще бъдат леки ,нито кратки) между клуба и въпросните лица. Най-вероятно тези 8млн лв няма да бъдат достатъчни или по-точно няма как да стане. Примерно няма как НАП(също е контролирано лице) да издаде подобен документ докато не бъдат изплатени или не бъде постигнато споразумение за разсрочване на всички задължения(само част не вършат работа).
Аналогията с клубове от Западна Европа е неуместна , там предполагам че въобще няма задължения към държавата и от трудово-правни взаимоотношения. Там практически всички задължения са към финансови институции , свързани лица или други частни компании, докато при ЦСКА огромната част от задълженията са точно към държавата и от трудово-правни взаимоотношения.

Точно от теб не очаквах да правиш изводи и заключения на база предположения.
Тези 8 милиона отиват именно за покриване на задължения към контролирани лица. До последния лев. Може да не и в пълен размер, но може да гледаш на това като един вид оздравителен план, при който се изкупува дълг на цена 30ст. за лев. На практика се случва същото, поне от гледна точка на УЕФА. НАП ще издаде документ за покрити задължения за около 5 милиона, ако не се лъжа, останалите ги пишат фира и несъбираеми и въпросът приключва. Само че за УЕФА въпросът също приключва - по един или друг начин, в цял или непълен размер, НАП вече няма претенции по тая линия. Няма към кой да има. А след като няма претенции, след като и спортните дългове на ЦСКА са покрити, за УЕФА вече няма проблем. Тогава, но наистина само тогава вече има разлика между клуб(отбор) и дружество.

Това как аз гледам на изкупуването на активите на фалиралото дружество едва ли има някакво значение. Много по-важно как гледа УЕФА на казуса.Повярвай ми няма нищо общо с ОП.
Първо оставям настрана,че фирмата "Ред Енималс" няма нищо общо с ЦСКА-София. И това,че въпросната фирма е (поела ангажимент) да плати за активите на ЦСКА няма никакво отношение към признаването на ЦСКА-София от УЕФА за правоприемник на фалиралото дружество. Право на "Ред Енималс" е да дарят активите на старото дружество на новото дружество(но в този случаи трябва да се плати данък върху дарението. Апропо никой не споменава,че сумата която "Ред Енималс" трябва да платят за активите не е 8 млн, а е доста повече ( с данъците и таксите)-около 10 млн.лв,ако се стигне до вариант с дарението цялата операция още ще се оскъпи ) И тук вече сумата отива около 50% от признатите задължения на старото дружество. Могат да се направят доста евкалибристики между "Ред Енималс" и ЦСКА-София(примерното една фирма да "изкупи" другата ,РЕ да създадат свой ФК и да го обединият с ЦСКА-София) ,но всяка една от тези евкалибристики допълнително оскъпява и забавя във времето цялата операция. Ако ЦСКА-София иска да бъде призната за приемник на старото дружество ,то трябва да придобие активите му.Нещо което досега не се случва.
Всичкото това го пиша с презумпцията ,че активите ще бъдат платени- нещо в което аз лично много се съмнявам,но това си е мое лично мнение. Аз лично се съмнявам някой да даде на тези Кюстендилеца и Животното 10 млн лв. Шанса в момента в който тези получат парите да "изчезнат" заедно с парите съвсем не е малък. Примерно на мен и през ум не би ми минало да дам подобни средства на еквивалентните им примати в синьо. Но това е съвсем друга тема.
Хипотетично приемаме ,че тези 8 млн лв са изплатени на контролираните лица.(Това е при условие че са им изплатени от ЦСКА-София,а не "Ред Енималс" . Кажи ми една причина поради която трябва да издадат документ ,че старото дружество не им дължи пари? Аз лично не се сещам за подобна причина. Това ,че примерно НАП или други лица не могат да предявяват нови искове към старото дружество не значи че след изплащане на активите ( ако се случи) всичко е на чисто.
Това дали дълговете са покрити се решава от кредитора ,а не от длъжника. В цял свят правилата пазят интереса на кредитора ( в повечето случаи). Отделно специално всички чуждестранни футболисти ще си получат всичко дължимо ,разликата между дължимото и това което ще получат от съда ще получат чрез синдиката на професионалните футболисти. Това е една от причините да не успеят опитите да се "купят" задължения на по-ниска цена. Знаеш ли ,че в България има безработни футболисти основно от Франция ,които получават заплати от порядъка на 8-10 000 евро като заплатите им се плашат точно от този синдикат.
Аз лично не разбрах защо след като закупуването на активите дава приемственост(нищо такова) ,защо ЦСКА-София не участва в търга. Между другото този софизъм,че закупуването на активите дава приемственост го чух едва след търга. Ако примерно търга имаше такова голяма стойност ,както искат сега да го представят аз примерно щях да участвам с 10 поставени лица (закона не го забранява) и оферти примерно през половин милион- така си гарантирам ,че ще спечеля търга и няма да се мина много с цената. Но това не се случи- търга беше спечелен с нереално(според мен) висока оферта . Като според мен цялата идея да се търси ПР.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 28 юни 2017 16:02

Red_Neck написа:
1982 написа:
Red_Neck написа:Я кажи кой от тези примери попречи на Черепа да предложи ОП?
Какъв вътрешен съботаж накара съда да не допусне ОП-то на Черепа?

Стига си смукал от пръстите, ще останеш без нокти!

Да те питам и теб - защо Милко съди ЦСКА за над половин милион лева, все избягвате това питане ?? А защо бяха подадени 2 молби за бърз фалит, та ако може да не се стига и до предлагане на оздравителни планове ??

Преди да питаш, отговори на двата въпроса, ... защото с лека ръка диплиш тука разни тези.

Я кажи как СГС не допуска ОП на Черепа, който междувременно не е предлагал ОП?!? СГС върна и двата ОП, но Кралев абсолютно незаконно даде базата на "Литекс" и Черепа напълно резонно не направи нищо повече по ОП. То и Ганчев не направи, ама това не трябва да се споменава :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 28 юни 2017 16:05

ivan56 написа:[offtopic]Валка, няма как да ми пука за изрод който караше собствените си играчи да продават мачове, фалшифицираше договори и да плащат сами пътните за мачовете, човек който всичко правеше напук само и само да съсипе отбора, щото не му играят по свирката. Дори след като му начупиха муцуната, продължи да прави мизерии. Да отбора на събев, няма нищо общо с този на Дражев, но никой наш фен не тръгна да подкрепя Конелиано Герман преименуван на Черноморец Бургас София.
Теб те уважавам, защото знам че си чорбар в костите и за теб отбора не е дружества, купи и титли и тн. Ама тия платени драскачи тук, които са готови и свирки да правят на ГГ(както се изрази ваш фен), и до вчера се бъзикаха с Металик, Велбъжд,Перун да се правят, че сте нещо по различно от тях. Моля ти се.[/offtopic]

[offtopic]Да бе Ванка,ама това си беше вашия отбор-вашето дружество попаднало в кофти ръце.Не тръгнахте Конелиано,но подкрепяхте друг отбор с името Черноморец!Никога не съм ви поставял под съмнение и не съм ви говорил ,че това не е Черноморец ,даже напротив!Казвах и тогава,че щом вие феновете сте зад отбора-значи това е Черноморец-независимо,че играе дори на стадиона на врага си.Тогава си приемал нещата,сега защо не приемаш случващото се в ЦСКА ми е странно!То си е твое право ,аз просто коментирам и съм на мнение,че разлика няма![/offtopic]

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 28 юни 2017 16:09

ivan56 написа:
yavorescu написа:

Трябва да се махнат, но една оставка е най-лесния начин. Искам Перукан и останалите нещастници да бъдат все още там, когато УЕФА започне разследването на БФС.
Няма какво да се ровя в примерите,всички са с един и същ ефект!Неплащане на задължения!Това което стана в ЦСКА,няма разлика от това което стана с Локо Пловдив и Берое и Бог знае още колко клубове!
А след като правиш констатация,че за Мапуку/Миланов нарушения няма,замислял ли си се защо за ЦСКА имаше наказание от един трансферен прозорец заради Анисе!?

Пак не разбираш, не е най-големия проблем, че не се платиха задълженията. Става въпрос за финансовия феърплей. Това "чистилище", за което говори Стойчо Стоилов, не означава с "чистия" клуб да започнеш от топ дивизията и да чакаш приходи от УЕФА още първия сезон. Само Берое преди вас го направи, и то частично (изгоря само злонамерения им собственик), но тогава беше позволено по наредба. При Локо Пд нямаше дългове, тогава пак наредбата го позволяваше. Вземи да прочетеш и да се убедиш сам.
А относно Анисе, трябва да проуча казуса, за да мога да отговоря категорично. По смътен спомен ЦСКА се опита да изиграе Черноморец тогава, като Анисе неправомерно разтрогна с тях и осъществи фиктивен трансфер в чужд клуб, откъдето уж беше трансфериран в ЦСКА. Тогавашната наредба не позволяваше разтрогването на професионални договори на това основание от КТ. Сега го позволява, затова няма последствия за Мапуку/Миланов и всички останали.

Измекярски номер на ръководството на ЦСКА, искаха да го вземат за без пари, щото нямаше да се стигне до сделка, щото имаха да дават пари за Платини и се правиха на улави и правиха пак схеми разни като го продаваха уж за 10К евра само и само да не се плати реалният процент по договор. Да и същите тези които тогава се кефеха на тези ръководители, сега викат че задълженията били техни. Цялото им съществуване е било така, ей сега оня мазният от Разград ги клати и не могат да го преглътнат, това е.

Номерът си беше измекярски,но пък е същия казус беше и с мапуку и Миланов!

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 28 юни 2017 16:14

BRF написа:Номерът си беше измекярски,но пък е същия казус беше и с мапуку и Миланов!

Същия казус, но различни наредби. Тогава е било неправомерно и затова сте санкционирани, сега няма нарушения и затова няма санкции. Няма никакви двойни стандарти в случая.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 28 юни 2017 16:15

yavorescu написа:

Я кажи тогава,какво незаконно направи ЦСКА?Защото явно си ОК с нещата направили Берое и Локо!Обясни ми какво не разбирам?Какво толкова направи ЦСКА,което да не е правил друг клуб?Само да ти вметна,че Нефтохимик от Б областна-отиде директно в Б група и там завърши на 14 място и следващата година игра в ППЛ!
Колкото до Анисе-смесваш два случая Анисе и Платини!При Анисе-той върна 3 заплати и разтрогна договора и след това подписа с ЦСКА!Оказа се,че това е разрешено по КТ,но бфс наложи запрана за картотекиране!СЛЕД това същото нещо направиха и Миланов и Мапуку,но последствия за следващите им клубове нямаше!Защо ли?

Върни се в “ЦСКА”