Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
buhata_prime
Контакти:

Re: Магията ЦСКА!(Всекидневна)

Мнениеот buhata_prime » 19 юни 2017 22:38

redmadness48 написа:В крайна сметка имаме надежди до Петъка и то не малки ?

Приятелю, не искам да храниш излишни надежди и накрая пак да те боли. Повярвай ми, няма никакви надежди! Мачът е свирен. Който говори обратното, или няма никаква представа от право, или има някакви задни мисли. Съжалявам, но това е истината! Разбира се, имаш право да вярваш в каквото и на когото искаш, но после не се сърди на никого ;)
Изображение

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 19 юни 2017 22:38

Altarf написа:Копирам мнение на фен. Едно чудесно обобщение. Лека вечер.

Да обобщим:
На 12 Май БФС пишат писмо до УЕФА с искане за отпадане правилото за "три години".
БФС не упоменават в писмото, че вече веднъж са искали изключение от това правило по отношение лиценза на Лудогорец, за който тук многократно сме споменавали с адвокат Vasil Vasev и адвокат Георги Петров. А това е изключително важно, защото веднъж след като има прецедент с отпадането на това правило, след това всеки може да се позовава на него. БФС не упоменава това искане и създадения вече прецедент. Дали е целенасочено и злонамерено - сметнете сами.

На 29 Май пристига писмо, с което някой си секретар на УЕФА отговаря, че ЦСКА няма как са прави това искане и заявява, че ЦСКА няма право да кандидатства ЕКТ още две години, тъй като една вече е минала. Самото писмо има титул на решение, но не е официално решение на УЕФА, по никакъв начин не може да се отказва лиценз с писмо от някакъв секретар. Все едно секретарката на Перуката да напише писмо, че отнема нечие право. Следващата подмолна реакция на БФС тук е, отново липсата на припомняне, че вече има прецедент с това правило, на база на който да се допусне ЦСКА.

ЦСКА завежда дело в КАС, като в исковата молба иска и предварителни обезпечителни мерки спрямо УЕФА в случаи, че УЕФА реши да откаже участие на ЦСКА в ЕКТ позовавайки се на писмото от 29 Май. Изключително хитро.
На 7 Юни БФС издава лиценз на ЦСКА за участие в ЕКТ. Вече разполагаме с решението му и настояваме лиценза да се публикува на сайта на клуба CSKA Sofia FC

На 16 Юни КАС пита УЕФА дали ЦСКА е легитимен участник в ЕКТ и УЕФА потвърждава това позовавайки се на издадения от БФС лиценз от 7 Юни. УЕФА уверява КАС, че писмото до БФС от 29 Май няма стойност вече. Тогава КАС отказва да разглежда делото, защото няма казус - ЦСКА си е легитимен участник в ЕКТ. Обаче, нещо много съществено - КАС не се е произнасял по същество и ЦСКА не си е оттеглил молбата.

Към момента ръководството на клуба разполага с всички доноси, които са писани до УЕФА - и двата доноса са писани от Перхидрола по нареждане на Киро Наркомана. Те нямат стойност и никой в УЕФА не им е обърнал внимание, а по обратен път са върнати на ЦСКА, за да се види, кой върти мръсотии.

Днес някой написал писмо до БФС, че ЦСКА не може да участва в ЕКТ, като се е позовал на предното си писмо от 29 Май, въпреки че два дни по-рано се е съгласил с КАС, че това писмо от 29 Май няма стойност.
Сега ЦСКА ще си върне отново жалбата в КАС, където ще разпукат УЕФА, защото са нарушени по непоправим начин интересите на ЦСКА

Очакванията са, че до четвъртък или петък, трябва да има решение на КАС
Лошото е, че жребият е минал, но ЦСКА има редовно издаден лиценз, разполага с уверение на УЕФА, че няма да се позовават на писмото от 29 Май дадено пред КАС. Така че решението на КАС е предварително ясно.
Не ни остава друго, освен да чакаме [...]

Как може да се напишат подобни глупости? ;)
Този написан като "някакъв секретар" е всъщност Генералния секретар на УЕФА - в Администрацията на УЕФА няма човек на по-висока позиция от него.
Между другото с теб имахме спорове дали УЕФА може да откаже да допусне даден клуб в ЕКТ , ами май бате ти хонда пак позна,а ;)
Успех в САС- честно.
Макар че на ваше място не бих обжалвал. Прекалено сте уязвими. Има прекалено много мътни неща в създаването на ЦСКА-София. Примерно създаването на ППЛ и какво се случи с дисциплинарното наказание на Литекс?
Вие си решавате дали да обжалвате,но има едно голямо "НО" практиката показва ,че УЕФА може да "допусне изключение" в последната година от 3-годишния период. Ако в момента обжалвате и ви отхвърлят молбата( което е почти сигурно ,аз не се сещам за случай САС да е отсъдил срещу УЕФА, отделно във вашия случай не виждам на какво реално може да разчитате) нямате шанс да кандидаствате догодина(няма как една и съща институция два пъти да се произнесе по един и същ казус).
Отделно не ви виждам ,как ще покриете изискванията за финансов феърплей. Ако ви поставят под мониторинг(това е сигурно) и ви направят един сериозен одит няма да вие никак лесно да изпълните критериите за фф( да не кажа невъзможно според мен ,ако ви "скочат" до момента в България тези правила се съблюдават на принципа "мижи да лажем" и то от всички клубове може би без Лудогорец с известни уговорки.

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 19 юни 2017 22:45

Аре , да не се плашим с мониторинг, че ако драснем и ние един донос вас пък хич не ви виждам.

Аз съм сигурен,че ще има някакво положително развитие незевисимо под каква форма.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 19 юни 2017 22:48

Mitata написа:Кой закон сме нарушили?

Кой не сте ..... неслучайно БФС миналото лято пренаписа половината Наредба и я използва със задна дата после, че криво-ляво да позамаже лайната .... не, че стана много законно така, ама все пак живеем в Булгаристан ...
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 19 юни 2017 22:49

icko65 написа:Аз като го чета тоя лиценз и стигам до извода че вие евролиценз нямате.Те и затова ви отсвириха тънко тънко.С настоящия лиценз ЦСКА-София може да участва в първенството и турнирите на БФС..Хамериканските ви адвокати са я оплескали.

Не знам как го четеш, но то още в заглавието си пише, че е лиценз за евротурнирите, който, на основание чл.14 ал.7 дава права и за първенство.
Тригодишното правило е нищо повече от правило, а не лицензионно изискване. Изискванията по лиценза са неща, които подлежат на корекция в пред-лицензионният период. Трите години няма как да се коригират. За тях може само да се пита може ли да се направи изключение защото така и така. Случвало се е. Ако лицензионните условия са покрити, чак тогава тия "някакви чиновници" преценяват по някакви си там критерии може ли или не може да се направи изключение.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 19 юни 2017 22:50

buhata_prime написа:
redmadness48 написа:В крайна сметка имаме надежди до Петъка и то не малки ?

Приятелю, не искам да храниш излишни надежди и накрая пак да те боли. Повярвай ми, няма никакви надежди! Мачът е свирен. Който говори обратното, или няма никаква представа от право, или има някакви задни мисли. Съжалявам, но това е истината! Разбира се, имаш право да вярваш в каквото и на когото искаш, но после не се сърди на никого ;)

Остави ги, бе, остави ги тези шарани пак да ги лъжат и да страдат после, като разберат истината ..... 2 години вече едно джудгенце ги лъже и те не си взимат поука ..... никой не може да им помогне, нека страдат.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
demon777
Контакти:

Мнениеот demon777 » 19 юни 2017 22:52

1982 написа:

Кой не сте ..... неслучайно БФС миналото лято пренаписа половината Наредба и я използва със задна дата после, че криво-ляво да позамаже лайната .... не, че стана много законно така, ама все пак живеем в Булгаристан ...

И аз да те попитам... кой точно закон?
Обясни де като си толкоз наясно кой конкретнен закон сме нарушили.
Не ми обяснявай бфс кво са правили
Баскетболни припознавачи в синьо да не ми дават акъл.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 19 юни 2017 22:56

run1973 написа:
honda написа:Преди време ти бях писал,че няма никакъв шанс за " допускане на изключение" ,ако има някой ,който е против. С подадената от Дунав жалба срещу ЦСКА, вие нямахте никакъв шанс. Ваша жалба срещу УЕФА няма практически никакъв шанс, то една жалба на Дунав срещу УЕФА има много високи шансове за успех.
За Т.Батков ,не му е мястото да го коментирам тук,но последното определение ,което бих използвал за него е "наивник" . Все пак говорим за несъмнено най-скъпоплатения адвокат в България. Човек,който е спечелил състоянието си по относително законен начин. Едва ли има друг българин със състояние над 100 млн долара,който не се намесвал в незаконни дейности или е участвал в скандални приватизационни сделки. Никога не е участвал в скандални приватизационни сделки, мутренски изпълнения , в никакъв случай не може да бъде наречен любимец на власт имащите. Успя много успешно да осребри близостта си с М.Чорни. Самия факт ,че беше коляно до коляно с юридическия екип на "Епъл" (същия ,който разгроми "Самсунг")в дело за няколко милиарда, това е все едно да коментираме футболист който е играл финал за ШЛ заедно с Кр.Роналдо. Между другото доколкото знам след като напусна Левски бизнеса му са развива сравнително добре.
Иначе нямам никакво желание да злобея, въпреки че бях първия човек във форума ,който написа какво ще се случи с ЦСКА , и да се подигравам на някои "колеги" от форума,които даже се опитваха да ме иронизират.

Уважавам мнението ти, но аз не съм юрист или много информирам, че да се заричам, кво ще стане утре или вдругиден.Не съм и Господ, че да знам. И затова, не го правя. Аз си има собственно мнение и тълкувание и затова само и единственно съм разисквал тук, некви факти, които по някакъв начин са ни подхвърляни от медиите. Нито имам достъп до документи, че да съм запознат толкова. Но за Бай Ганя, ако си му адвокат на него ще те разбера що го защитаваш, но там както казах има факти, Казанска афера, Тампере, Бате, Иртиш и другите. А , че е фалирал, това са слухове разбира се.

Де да можех да бъда адвокат на Т.Батков :) . Съмнявам се да мога да му бъда полезен, все пак той е най-скъпоплатения адвокат в България и след като е такъв най-вероятно си го е заслужил. Иначе не го харесвам особено( не познавам и някой ,който го харесва) между другото прякора му Бай Ганьо е напълно уместен и заслужен и поведението му е като на съвременен Бай Ганьо. Това че не разбира от футбол е факт,но това не значи че е наивен . Не знам колко е умен,но определено е много хитър. Все пак той не от "назначените" милионери но с не малко късмет , байганьовски изпълнения ,но и професионализъм е постигнал това което е. Имай предвид ,че доста години беше много близо до Чорни,а повярвай ми за това място има много мераклии и немалко от тези мераклии напуснаха този свят по не много естествен начин,а той си е жив и здрав.
Иначе с удоволствие можем да дискутираме за него,но мисля ,че темата е за друго.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 19 юни 2017 22:56

vaskonti написа:
icko65 написа:Аз като го чета тоя лиценз и стигам до извода че вие евролиценз нямате.Те и затова ви отсвириха тънко тънко.С настоящия лиценз ЦСКА-София може да участва в първенството и турнирите на БФС..Хамериканските ви адвокати са я оплескали.

Не знам как го четеш, но то още в заглавието си пише, че е лиценз за евротурнирите, който, на основание чл.14 ал.7 дава права и за първенство.
Тригодишното правило е нищо повече от правило, а не лицензионно изискване. Изискванията по лиценза са неща, които подлежат на корекция в пред-лицензионният период. Трите години няма как да се коригират. За тях може само да се пита може ли да се направи изключение защото така и така. Случвало се е. Ако лицензионните условия са покрити, чак тогава тия "някакви чиновници" преценяват по някакви си там критерии може ли или не може да се направи изключение.

Викаш нищо че на 29.05 от УЕФА заявиха че нямате право на евролиценз точно по това правило. И не пише че дава права И за първенството а направо си пише за къде важи.
Последна промяна от icko65 на 19 юни 2017 23:00, променено общо 1 път.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 19 юни 2017 22:58

demon777 написа:
1982 написа:

И аз да те попитам... кой точно закон?
Обясни де като си толкоз наясно кой конкретнен закон сме нарушили.
Не ми обяснявай бфс кво са правили

Ще ти обясня бе .... примерно правилото за промяна в правната форма - знаеш ли, че трябваше на Литекс/ЦСКА-София да му се отнеме заради това професионалния лиценз и 3 години после да няма право на такъв, тоест на достъп до Б и А група ?!

Ами дисциплинарното наказание на Литекс/ЦСКА-София да играе в Б група, заради напускането на терена в мача срещу Левски ??! .... няма правилник, по който това наказание подлежеше на анулиране, никакви "рестарти" и подобни глупости, такъв вариант нямаше никъде в устав, наредби, правилници и т.н.

И още много, ама ще стане дълго.

Върни се в “ЦСКА”