Абе какъв е тоя шум около тоя Лаказет?
Допреди време и аз бях на мнение, че шумът покрай него идва в повече от нормалното, но за последните два сезона той записа страхотни голмайсторски показатели, които надвишават значително т.нар.граница на случайността.
Статистически се наблюдава огромен възходящ прогрес, като през 2016-2017 подозирам, че е без алтернатива в Европа!
2013-2014 - 15/36 - 0,42
2014-2015 - 27/33 - 0,81
2015-2016 - 21/34 - 0,62
2016-2017 - 28/30 -
0,93Определено му е време за кардинална промяна и предполагам, че вече ще се случи трансферът му в по-голям клуб, въпросът е кой ще бъде щастливецът?
Говори се, че Арсенал е фаворит за подписа му, но все пак да видим какво ще стане.
Нас също ни свързаха с него преди няколко дни:
Jose Mourinho is set to make a move for £50million striker Alexandre Lacazette.
В този ред на мисли, една подмяна на Марсиал с Лаказет ще е доста добра новина.
За съжаление трансферите на Депай и Марсиал се оказаха провали, а уж точно около тях трябваше да се върти флангово-атакуващата структура. Причините са комплексни, но много общ елемент при тях се явява липсата на хъс и мотивация.
Спортно-техническите им качествата са безспорни, нивото е доста солидно, но...като липсват двигателите и импулса, трудно се получават нещата!
Споменавам нарочно холандецът, понеже го продадохме именно на Лион, така че току виж французите върнат жеста, пък можем да направим и нещо като размяна с Марсиал, колко му е, хем да се съберат двамата с Депай под един покрив.
И без това Моуриньо индиректно показа/показва, че двамата не са му приоритет сред титулярите.
Така или иначе съм на мнение, че в който и клуб да отиде Лаказет ще вкара
поне 15 гола в първенството, което например за Висшата лига си е едно доста солидно постижение, независимо от бройката на мачовете в случая - 15, 25 или 38.