Лято 2017 - трансфери, подготовка и слухове..

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Re: Лято 2017 - трансфери, подготовка и слухове..

Мнениеот Готвача » 13 юни 2017 18:40

Ron Jeremy написа:
нека не забравяме на колко години баща му го "откриха" за футбола
и на колко години да ме подсетиш ....

Четенето не е порок,но мързела-да.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 13 юни 2017 22:08

Готвач, с теб явно имаме различни разбирания за някои неща. Няма лошо.
Готвача написа:В нашия случай от изброените Божилов не умее да подава добре,няма нужната скорост и бави играта/не е полезен на тази позиция,освен при определени обстоятелства,но не и титуляр/.Огнянов най се доближава до профила на атакуващ полузащитник и плеймейкър.Прии него се забелязват някои пречещи му да се изяви максимално добре неща-мързела присъщ на етноса му,контузиите които го вадят от ритъм и накрая годинките които са малко в повече ,но все още биват.

Дотук съм почти съгласен.
Балджийски не се връзва с този профил,по скоро е вътрешен халф,отколкото плеймейкър,или човека зад гърба на нападателя.

Дай да се разберем сега. Атакуващ халф / офанзивен халф / плеймейкър / човек зад нападателя / човек с по-свободна роля описват почти една и съща позиция. Плеймейкъри почти няма вече в съвременния футбол. Тоя човек също е вътрешен халф. Опорен халф е човека непосредствено пред защитата, а box-to-box е човека до него (или около него, или по-скоро между него и офанзивния халф, с поделени функции в офанзивен и дефанзивен план). Това при най-често използваната формация 4-2-3-1 (с нюанса 4-1-4-1 или старото 4-5-1).

Балджийски ако въобще може да играе някъде, то е само като офанзивен халф. Един пумпал има по-добри дефанзивни умения и тактическа дисциплина от него, а тази позиция е най-благодатна в това отношение. За да играе по-назад се иска много по-добро движение и комбинативност, пресичане на пасове, шпагати, покриване на голям периметър, активно участие и в двете фази на играта, много тичане. За мен един от най-добрите на поста box-2-box халф в нашето първенство е Балтанов. Балджо изигра най-добрите си мачове за Монтана и Славия именно като атакуващ халф. Пускаха го и на крилото, но е бавен, има гадния навик да се "изключва" от играта, а зад него трябва да има много солиден бек. Като цяло е страшно непостоянен, алчно копеленце е (обича я топката, ей) и не му ли тръгне играта, направо става вреден за отбора. Опорен халф не е и няма да бъде.

Жоро категорично не е плеймейкър ,а ии вече не може да изпълнява добре ролята зад нападателя по обясними причини.

Да, не е такъв, но всеки треньор го е използвал и на този пост. Не му е там силата.
Илиян ...по скоро флангови играч,няма физиката все още за да играе зад гърба на ЦН,и има още много да учи,докато почне да дърпа ефективно конците

Точно на тоя пост физиката не е решаваща. Йозил в единоборство не съм го виждал, а се води един от най-добрите на този пост. В Лудогорец Марселиньо не е страшилище като физика, а Вандерсон (и той успешно играе там) още по-малко. За офанзивен халф трябва повратливост, пъргавина, техника и най-вече фантазия, импровизация. Въобще, ако се замислиш за най-добрите играчи на този пост, никой не е гардероб. Вземи Гъргоров, например. Или Иван Цветков.
Отделно ще пиша за Сашо.Цветков е човека който може да играе зад нападателя,защото покрива огромен периметър,участва активно в пресата,може да дублира ЦН и да излиза на върха на атаката.Има много добра техника ,контрол и физика с която да респектира противника,скоростта му също е на ниво.Нелош удар от дистанция,като единственото му слабо място е последния пас.

Сашо не е за тоя пост, защото е тромав, бавен и му липсва ей това последното, което си написал. Справи се много добре в няколко мача, но те бяха първите, в които Гонзо го изпробва на този пост. След това не се получиха нещата. Има отлична техника за опорен халф, страхотна работоспособност и добър шут. Съгласен съм, че е универсален халф (дори можем да кажем универсален футболист), защото има акъл в главата си и изпълнява задачите, които са му поставени. Но поста зад нападателя не е най-силния му, лично мнение.
Бях писал в една от темите,че това е единственият БГ играч,който спокойно може да замени Дяков в Лудогорец и да блести на нея позиция.Даже според мен е много по добър от него,просто няма неговия опит и самочувствие все още,но това са неща които се натрупват с годините.

Ето тук ме обърка тотално, говорихме си за офанзивни халфове и изведнъж правиш сравнение с Дяков. Та той е класически опорен халф. Иначе съм съгласен съм с мнението ти, точно това е поста на Сашо Цветков.

sicilianecat
Контакти:

Мнениеот sicilianecat » 13 юни 2017 23:08

Сашо Цветков отказа трансфер и идването на Йоргачевич е осуетено, по думите на ''Жадното'' - оставал, а за Нар щяло допълнително да се решава, така че май наистина се е готвела някаква врътка, която пропадна след отказа на Цветков.

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 13 юни 2017 23:29

Разбира се че е хубаво да сме на различни мнения.Иначе какво ще пишем?Ще е достатъчно един да напише нещо и останалите като са съгласни КРАЙ! :) Не ми се повтарят някои неща,затова само за Сашо-казах че той е май най добрата опция да играе зад нападателя,от всички останали,понеже е най мислещия.А че не е такъв халф е повече от ясно.А и че е може би най добрият опорен спор няма.Но какво да правим като е универсален,а ние имаме много дупки за запушване?Ще го слагаме навсякъде,където трябва :lol:
п.п.Ако Йоргачиев остане в Левски трябва да търсим вратар на пожар.За Нар си мисля че ще го пратят,защото не го искат.Но Огнянов е свободен и ще е добре да насочим поглед натам.Затова го харесвам този период от футболната година,защото новините се сменят с часове и е много интересно.После настава една монотонност,особено ако се борим за НИЩО.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 13 юни 2017 23:46

sicilianecat написа:Сашо Цветков отказа трансфер и идването на Йоргачевич е осуетено, по думите на ''Жадното'' - оставал, а за Нар щяло допълнително да се решава, така че май наистина се е готвела някаква врътка, която пропадна след отказа на Цветков.

Гонзо сигурно е бесен,че не можа да привлече Цветков в Левски. Положи доста усилия и нерви за селекцията на Левски/все пак нали те трябва да се връщат там където им е мястото!/, а за Черно море няма проблем - то тези които никой не ги иска сами ще дойдат при нас.
П.С. Адмирации за хеттрика на Цветков, след 2:3 и 1:0 ги удари за трети път 8-)

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 14 юни 2017 01:07

Sole написа:
sicilianecat написа:Сашо Цветков отказа трансфер и идването на Йоргачевич е осуетено, по думите на ''Жадното'' - оставал, а за Нар щяло допълнително да се решава, така че май наистина се е готвела някаква врътка, която пропадна след отказа на Цветков.

Гонзо сигурно е бесен,че не можа да привлече Цветков в Левски. Положи доста усилия и нерви за селекцията на Левски/все пак нали те трябва да се връщат там където им е мястото!/, а за Черно море няма проблем - то тези които никой не ги иска сами ще дойдат при нас.

Полека, че ще се задавиш от злоба към Гонзо.
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

bsz1916
Контакти:

Мнениеот bsz1916 » 14 юни 2017 06:08

Sole написа:

+ 1

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 14 юни 2017 08:33

В един от сайтовете за трансфери излезе информация, че Минков е освободен днес:
http://www.footballdatabase.eu/football ... 74.en.html
http://www.footballdatabase.eu/transferts.php

Аз имам акаунт там, някой е подал информация за трансфера, цитирайки източник. За съжаление нямам достъп до източника.

Vladislav
Контакти:

Мнениеот Vladislav » 14 юни 2017 10:20

Днес за започнали да минават задължителните мед. прегледи. И Минков е бил в първата група. Ако не е в отбора за какво ще го преглеждат. А и след поредната чистка на зима нали някой все пак трябва да доиграят сезона.

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 14 юни 2017 10:28

Възможно е да е грешка. Твоята информация откъде е? Бяха обявили, че на 15-и и 16-и футболистите ще минават прегледи.

Върни се в “Черно море”