Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Стратегия за "Левски"?

Мнениеот doktora25 » 05 юни 2017 21:31

Болен Левскар написа:Първо трябва да се види колко дългове има. Преди 2 години се говореше главно за 4 млн към НАП, които уж се изплащаха с бързи темпове. Сега станаха 20 млн... Как точно? Как тоя пробит сектор, който и отвътре и отвънка не е завършен, струва 10-12 млн? Някога да е публикуван договор, цена, параметри,...? А и нали подписахме договор с виваком за името на стадиона за 7 млн. Къде потънаха тия пари? Има ли ги изобщо? Като цяло, около клуба вони на схеми за източване и прехвърляне на пари от един олигарски джоб в друг, но не и в клуба. Докато не се прекъснат тия схеми, е безпредметно да говорим футбол, селекции, стратегии, и т.н. Също, трябва с точни имена и периоди да се посочи кога и при кой са натрупани дълговете, ако ги има изобщо. Може да се окаже, че далеч не са 20 мнлн. След това трябва да се поиска сметка от хората, довели клуба до това положение, примерно на Иво Тонев. Да влязат одиторски фирми и да публикуват всичко, да се каже, този и онзи източват клуба, а третия просто го е ощетил, защото е безкадърен. Ако някой наиситна го източва, да бъде съден.

Като се знае всичко това и се изчисти ръководството и финансите, трябва да се погне и публиката. Трябва да се работи с МВР за хващането на разните младежи и всякакви криминални елементи. Трябва да има камери и да се хваща всеки издигнал свастика, хвърлил бомба, и профилактично да се хващат дори някои от хората издаващи маймунски звуци. Всеки дребен хулиган трябва да получи забрана да стъпва на стадиона. Като се изметат тия елементи, нормалните хора ще се върнат. Тогава вече ще влизат и повече пари и би могло да се мисли и за футбол. В същото време, вече изчистеното ръководство трябва да съди до дупка всичко и всички в тая кафява лига и в нааканото бфс. Това ще вдъхне още повече доверие на феновете, че в ръководството има хора на място, а не някакви издухали финяги, диани, боримировци, красита, и т.н.

Разбира се, всичко описано горе е по-скоро утопия, така че на нас нищо не ни остава освен да си подкрепяме отбора, да ходим на стадиона, да генерираме приходи, и да се надяваме, че от 3405738-те ръководители, които се изредиха, все някой ще бъде статистическа грешка и ще е кадърен.

Това са абсолютно задължителни неща и от тук трябва да се почне. Всички финанси на клуба и сключени договори трябва да станат публично достояние. Да се види точно колко пари са необходими за погасяване на задълженията и да се определи кой, кога и как ще ги изплаща - от приходите, от феновете, от настоящия или евентуален нов собственик с дългосрочни намерения.

Второ - всички, най-вече от настоящите и бившите ръководители, за които се установи че имат някаква вина за затъването на клуба да бъдат наказани по адекватен начин и да получат доживотна забрана да доближават Герена.

Трето, разбира се - стратегията. Не съм съгласен с автора на темата, че междинни варианти не са възможни. Опцията с няколко класни чужденци и задължително преследване на групите на ЕКТ изглежда най-примамлива, но почти невъзможна за успешна реализация на този етап или поне крие рискове от по-голямо затъване в дългове, ако не бъде увенчана с успех. Другите 2 предложени варианта пък ми напомнят на развяване на бялото знаме. Единствено с юноши няма как да стане, въпреки че тези които тази пролет се налагат заслужават да получават игрово време и занапред, макар и по-малко и изискванията към тяхното представяне да се повишават. Освен това да се поставят под общ знаменател юноши и собствени кадри не мисля че е редно. В много отбори от родния елит има левскари, които са се превърнали в основни фигури в тях. Лъчо Балтанов е само 1 от примерите. Мястото на повечето, особено на по-опитните е у дома и те със сигурност биха вдигнали класата на отбора и взаимно се допълват като качества с младите играчи. Завърне ли се някой от чужбина задължително трябва първи да отправяме оферта към него.

Ето как виждам нещата аз:
-привличане на 1-2-ма класни чужденци
-Йорга, Прохазка, Бурабия, Яблонски, слагаме и Буш и Мапуку
-Всичко останало българи (юноши + доказани родни играчи с дълъг стаж в А група, собствени кадри и повечето българи от настоящия състав)
-качествен роден специалист за треньор, задължително над 55 години (предложил съм 3 имена - Войн Войнов, Емил Велев или Стефан Грозданов)
-минимално текучество на играчи и треньори
Целта е обиграване на отбор, постепенно усъвършенстване и стабилен растеж. До 2-3 години влизане в групи на ЕКТ и поне 1 трофей.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 05 юни 2017 21:40

Като чета мнението на някои колеги, стигнах до извода, че не трябва скаутска мрежа. Единствените попълнения трябва да са от София, 'щото не трЕбва да се взимат разни селяни, дето ще прескачат релсите на трамвая. Така че "НЕ" на разните български, чехски, френски и тем подобни селяни. И спокойно може да се пее популярната песен.

Иначе идеята за ангажирането на Бардон, Лусио Вагнер и други качествени хора си заслужава вниманието. А че у нас няма клуб, който сам да се издържа е ясно (да не се отклоняваме от темата, ама в дългосрочен план и "каузата" не може без държавната помощ за стадион, отпадания в начални кръгове и липса на поток на шампиони и т.н.). Въпреки че "Левски" има такава възможност, ако наистина има бюджет 12 милиона.

За да успее който и да е клуб му трябват - футболисти, треньори, ръководители и сериозни финанси. Кое има и кое му липсва май е ясно.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: Всекидневната около Левски

Мнениеот blue avalanche » 05 юни 2017 21:44

Кашчей написа:
1982 написа:Мен затова ме вбесяват подобни измислени футболистчета, като Митрев и Коловати ...... не ме дразни какви доходи имат, щом има кой да им ги дава, да взимат, ама като почнат да ми хленчат какви жертви правели, колко им било тежко ...... айде, сиктир. Напсували го 2 пъти на майка ..... някои работят за 500 лева и ги псуват :lol: , ама търпят хорицата, щото събират за единия хляб и ток.

Заек, измислени или не, те на тези години си събират пари за старини. Кой ще ги знае след 20 години и двамата, както и много други, приключили кариера на 35-40 години, без професия, без образование. намерили са ниша да го правят-правят го. Ти ще си зарежеш ли уискито, за да идеш да те ритат кочовете на съперника, да ти къса неВрата съдията и да те псуват нон стоп от собствената ти публика, ако сгрешиш, при това на минусови температури, с риск да останеш без някой крайник на 20 години?

Никой не ги кара насила. Като не им отърва, да дойдат да бачкат на кораба. Там е топло +45-50 градуса, нервите ще им къса некадърен началник, ако сгрешиш няма да те псуват,а ще те уволнят! ;)
Ако аз си върша работата като тях дали ще се размина само с псуване? Как мислиш???
Завалийките!!!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 05 юни 2017 21:46

Хайде, не ми ги изкарвай такива великомъченици, взимат пари, за които средностатистическият българин дори не е и сънувал, не искам нищо от тях, само да не се изкарват жертви и многострадалци, че това е наглост вече. Качил се в Мазерати-то и реве колко му е тежко и какви лишения търпял :lol: :lol: .... а дядо Гошо на трибуните се чуди след мача кое по-напред да плати с мижавата си пенсийка ....
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 05 юни 2017 21:47

Много сте ми весели като почнете да говорите .... утопии. Хубавото на публиката на Левски е, че е интелигентна, лошото е, че всеки си има собствена истина (включително и аз). Ние не сме като фалиралото дружество - тъпи като градински жълъд, като им кажат, че оранжевото е червено, а Микре и Етрополе са "кирливото дружество", значи е така, и това много ни пречи - трудно се намира консенсус сред мислещи хора, тъпигьозите са много по-лесни в това отношение, а още по-трудно е пък да накараш мислещи хора да действат - ние си оставаме силни на приказки на маса :oops:

Конкретно - и как ги виждате вие тези неща, че не ми е много ясно? В тази държава има само един властелин - Свети Бойко Великий, а той не иска силен Левски, защото силен Левски е пречка с огромната си фенска маса (при фалиралото дружество беше подобно положението - ако "случайно" един подсъдим не ги беше взел, отиваха директно в небитието, ама те потрошоиха и едно БФС, а нашите се разходиха около стадиона и дотам). Та щом свети Бойко не иска нещо, няма сила у нас, която да промени това нещо - нищо лично, само бизнес - "случайно" съвпадение е, че за периода 2009-2017 Левски има точно 0 титли и 0 купи, а в този период знаете КОЙ управлява, нали? Но за сметка на това се измислят някакви бомбастични уж бюджети, обещават се неща от един фин господин, довлечен от една синя мърша-доносник, за когото ме е срам, че се нарича левскар, и нищо не се изпълнява. Целта е ясна - да се отдръпне и разочарова масата от феновете - и засега е напълно успешна тази стратегия.

Дали има изход - не, няма, не и с тази апатична (включително и в мое лице), но интелигентна публика. Няма как да стане - Левски е обречен такъв, какъвто е, при тази конюнктура в политиката у нас, а тя няма да се промени скоро, поне още 5-6 години, а може и повече. Свиквайте или правете нещо, защото Левски умира - въпросът е само кога :oops: :oops: :oops:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 юни 2017 21:51

blue avalanche написа:
Кашчей написа:
1982 написа:Мен затова ме вбесяват подобни измислени футболистчета, като Митрев и Коловати ...... не ме дразни какви доходи имат, щом има кой да им ги дава, да взимат, ама като почнат да ми хленчат какви жертви правели, колко им било тежко ...... айде, сиктир. Напсували го 2 пъти на майка ..... някои работят за 500 лева и ги псуват :lol: , ама търпят хорицата, щото събират за единия хляб и ток.

Заек, измислени или не, те на тези години си събират пари за старини. Кой ще ги знае след 20 години и двамата, както и много други, приключили кариера на 35-40 години, без професия, без образование. намерили са ниша да го правят-правят го. Ти ще си зарежеш ли уискито, за да идеш да те ритат кочовете на съперника, да ти къса неВрата съдията и да те псуват нон стоп от собствената ти публика, ако сгрешиш, при това на минусови температури, с риск да останеш без някой крайник на 20 години?

Никой не ги кара насила. Като не им отърва, да дойдат да бачкат на кораба. Там е топло +45-50 градуса, нервите ще им къса некадърен началник, ако сгрешиш няма да те псуват,а ще те уволнят! ;)
Ако аз си върша работата като тях дали ще се размина само с псуване? Как мислиш???
Завалийките!!!

Слизаш от кораба и отиваш да риташ в "Левски" е моето предложение. Със сигурност ще се справиш, както поне 99% от пишещите тук. Е, може и да не можеш, ама к`во ти пука-ще се върнеш на кораба, ама те къде ще се върнат?! Вие едно време имахте вратар Каменски, за кратко, после игра при нас, също за кратко..нещо за него да си чувал..да знаеш как е тоя човек, как я кара?! Така е с 90% от футболистите по света. Митко Гьонин да знаеш как е? За Васил Митков нещо да си чувал скоро?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 юни 2017 21:52

1982 написа:Хайде, не ми ги изкарвай такива великомъченици, взимат пари, за които средностатистическият българин дори не е и сънувал, не искам нищо от тях, само да не се изкарват жертви и многострадалци, че това е наглост вече. Качил се в Мазерати-то и реве колко му е тежко и какви лишения търпял :lol: :lol: .... а дядо Гошо на трибуните се чуди след мача кое по-напред да плати с мижавата си пенсийка ....

Ами иди и ритай ти, Зайо! Някой спрял ли те е да станеш посредствен футболист, с Мазерати?!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 05 юни 2017 22:02

Аз не ритам, върша други работи, но и да ритах за 10 бона заплата, никога нямаше да ме видиш да хленча колко ми е тежко и какви лишения правя ...... скандално е подобни глезени момченца, осигурени и презадоволени материално, да ми се оплакват, че търпяли лишения.

Човек трябва да има малко мярка, особено в държава, в която сума хора едва свързват двата края. Свързват ги и без "лишения" от рода на спортно Мазерати и тъст Пламен Килията ..... :lol: :lol: :lol:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Kotooshu
Контакти:

Мнениеот Kotooshu » 05 юни 2017 22:08

Бендтнер , черен ли е :o
Трагедия :cry:
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!

tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

:(

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 юни 2017 22:13

1982 написа:Аз не ритам, върша други работи, но и да ритах за 10 бона заплата, никога нямаше да ме видиш да хленча колко ми е тежко и какви лишения правя ...... скандално е подобни глезени момченца, осигурени и презадоволени материално, да ми се оплакват, че търпяли лишения.

Човек трябва да има малко мярка, особено в държава, в която сума хора едва свързват двата края. Свързват ги и без "лишения" от рода на спортно Мазерати и тъст Пламен Килията ..... :lol: :lol: :lol:

Не съм навътре в нещата и не коментирам. Сега очаквам в "Левски" да посрещнат новата селекция със смесени чувства-едни харесвани, други предварително поставени на мушката. Едни чакащи чудо, други невярващи в чудото. Чудото, дори и да стане, ще бъде критикувано, че е станало късно...
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “Левски”