Волейбол - Всекидневна тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Волейбол - Всекидневна тема

Мнениеот 1982 » 05 юни 2017 11:34

Приеми, че това е А група на световната лига, другото е Б, третото - В група. България е в А група.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 05 юни 2017 12:39

k_oleto написа:Някой знае ли какви са правилата за класиране в тази лига ? Гледам класирането: 3 групи с по 12 отбора, а нашата група ми се вижда най-силната ? Не само, че ние сме в нея, но освен Франция и Русия, в нашата са Бразилия, Полша, Сърбия, Италия, САЩ....
Това си е световно първенство ??
Не виждам логика в такава група ? Та, някой да разясни....?

Три девизии, като във всяка се излъчва шампион. Като гледаш отборите, става ясно, че ние сме в най-добрата група. 1
Регламентът е следния:
12-те отбора в група 1, ще играят турнири с по 4 отбора, които са определени чрез жребий.
Отборите ще играят в три последователни уикенда, като във всеки турнир, отборите ще са различни. Първият турнир за нас беше в Русия. Там играхме с Русия, Франция и Аржентина. Вторият турнир ще бъде във Варна - там ще играем с Полша, Бразилия и Канада.
В третият турнир ще играем срещу Сърбия, Бразилия и Аржентина. След изиграването на турнирите, се прави общо класиране и първите 5 отбора + домакина се класират за финалната шестица.
Там 6-те отбора се разделят на две групи по 3 отбора, като първите два отиват на полуфинали.

Направих тема за първия ни мач с Франция, ама сам си писах в нея и се отказах да правя други теми.

Потребителски аватар
k_oleto
Контакти:

Мнениеот k_oleto » 05 юни 2017 13:17

Странен регламент.....
Добре че поне няма да играем повече с Франция и Русия, но за сметка на това два пъти ще играем с Бразилия.......Така както гледам трудно ще влезем в ТОП 5 :)
Дано бием Полша и Канада във Варна

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 юни 2017 15:45

Взехме ценни точки от руснаците. Лошото е, че и срещу Аржентина пропуснахме да вземем още 1 т.
Принципно когато сме домакини, няма непобедими отбори за нас.
А поляците лично, играят трудно срещу нашите момчета, без значение къде е мача.
Канадците ме притесняват. Много силов и крив отбор.
От другите поне знаем какво да очакваме ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 06 юни 2017 14:28

Момчета, айде стига глупости! Нека си говорим честно! Слаби сме! Стига с тия глупости как сме нов отбор, как момчетата са имали тежък сезон. Това ни е отборът от няколко години насам! Новият е Розалин Пенчев, който се представя доста добре. Центровете ни са на по 30 или повече години, Ники Николов е в отбора от 10 години сигурно. От стартовата шестица само Цецо Соколов имаше тежък сезон, но пак почина 15-20 дни. Скримов също игра в Италия, но и той бе контузен по едно време, а и приключи по-рано в плейофите. Стига само оправдания! Нека видим къде играят титулярите ни: Братоев в Нефтохимик, Сеганов в слаб отбор в Италия, Ники Николов в България, Теди Салпаров в Зенит, Еър Теди пропусна голяма част от сезона, Пенчевите колко я играят, я не играят..... Ники Пенчев в Полша се подвизава, а Розалин в Италия. Йосифов и Цецо Соколов играят на високо ниво в Италия и ... това е! Салпаров е в силен клуб, но лесно може да бъде неутрализиран от съперника. Единственият ни класен играч е Соколов! В момента имаме добри играчи, но в никакъв случай класни! Преди 5-6 години по Италия бяха Казийски, Братоев, Соколов, имахме силен и опитен Владо, Жеков беше стабилен, центровете ни играеха силно. Сега нямаме състезатели, които да правят разликата. Нямаме и ръст в отбора. Блокът на Скримов и Пенчев не е страшен. Атаката на Ники Пенчев е слаба! Той има едва 3 точки срещу руснаците, а е бил на полета в 4 гейма! Едва 3 успешни атаки от 13 опита, а ние чакаме резултатност от крайните нападатели. Цецо Соколов беше трагичен срещу Франция! Срещу Русия на първото техническо и 8-2 за Русия имаше 4 успешни блока срещу диагоанала ни. Оставиха го на единичен блок и той пак я сбърка. На моменти му липсва този финес, с които да преодолее добре подреден блок на противника. Розалин Пенчев прави добро впечатление и определено се е развил. Най-лошото е, че нямаме алтернатива на играчите. Смяната на Цецо с Розалин в началото беше показателна. Пламен смята, че резервният ни диагонал (Желязков) няма да се справи по-добре от младия посрещач Пенчев. Защо тогава взе Жани ?! ЗА мен продължава да е странно, че Чернокожев не бе извикан за СЛ, но както и да е.

Не съм съгласен с Жорката, че успехите ще дойдат само с "айде, айде". Волейболът много се промени и лудото блъскане не помага вече, трябва и тактическа подготовка. Продължаваме да сме катастрофално зле в отбрана! Покъртително слаби! Можем само да се учим от французите за този елемент от играта. Другото лошо е, че нямаме млади играчи. Нищо не идва от долу.... :| Диагоналчето на французите луди ни направи, а руснаците играят с голобради момчета. И стига сме се залъгвали с тази победа над Сборная. Руснаците са с млади момчета, които тепърва ще стават играчи, ние имаме готов отбор. Французите ни биха с резервите си, нямаше ги Нгапет, Рузие, Тили .... :|

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 юни 2017 15:39

TodorT написа:
Не съм съгласен с Жорката, че успехите ще дойдат само с "айде, айде". Волейболът много се промени и лудото блъскане не помага вече, трябва и тактическа подготовка.

Абе помогна срещу руснаците. Засилихме сервиса, всички освен разпределителят изпълняваха силов, на ръба на риска. Освен това всяка втора атака след 2-рият гейм я правихме през центъра, яко блъскане падна там. Йосифов и Ники ги разковаха. Огънахме ги със сила.

От тактическите приоми ни трябва единствено ударът по блока. Цецо в трите мача сигурно са го хванали 20-на пъти на блок, но той друг тип атака няма. Но с тренировки и практически отигравания, може да разнообрази играта си.
За добрата защита си трябва пъргавост, после вече правилно заставане. Но нашите не са пъргави. Всички до един са с тежки кости, освен Салпаров. Дори Братоев и Сеганов са доста тромави, просто нямаме пъргави играчи. Глей франчулята, едри са, но са доста пъргави. Не знам, при нас освен "тежки кости", можеби проблем са и килцата. :roll:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 06 юни 2017 17:16

Аз затова казах, че ще дойде време, когато ще си мечтаем за 4-то място. Дано не стане, но натам отиват нещата. Слаби сме на сервис, в защита, на контраатака, в посрещането имаме колебания. Доста често не сме прецизни в атака, само Скримов е техничен и може интелигентно да отиграе положение. Нямаме физическите и технически данни за добра защита, такава каквато имат Бразилия, Франция, Русия...
Затова ни е толкова трудно да стопим разлика в точките срещу средни и силни отбори. За такова нещо се иска сервис, защита и да си максимално ефективен на контраатака.
Лошото е, че нямаме достойни алтернативи на някои постове, към момента. Аз не виждам достойна алтернатива на Николов и Йосифов, освен Еър Теди.
Рагин ми направи добро впечатление на европейската лига, но сега въобще не го знам къде е.
В посрещане сме само с трима добри, (включвам Розалин, но има още какво да подобрява, нормално) но Н. Пенчев не е убедителен в атака. Не знам Чернокожев и Желязков на какво ниво са, но ако нямат потенциала на Соколов, и на диагонала нещата няма да са добре.
А волейболът се разрастна, конкуренцията се увеличи.

Все пак, винаги ще подкрепям този отбор, защото момчетата дават всичко от себе си и въпреки, че отстъпват като качества на големите, надхвърлят въможностите си и са постигали големи успехи за нашите стандарти.
Писна ми да слушам за липсата на футболни условия, отидете да видите волейболните ни условия. Трагедия са! Катастрофа! Нивото на треньорите ни е потресаващо ниско. И въпреки това, постигаме успехи.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 06 юни 2017 18:58

Сервисът ни много се срина. ФАКТ! Вече трети сезон сме тотална дупка на този елемент. Без силен сервис е много трудно да се играе. Понякога дори силният ти сервис може да е наутрализиран от добро посрещане на противника. Прави ми впечатление и на мен, че играем малко ... бавничко. Гледах Бразилия-Италия и там играта е доста по-скоростна. Ще имаме възможност да мерим сили този уикенд с олимпийския и световния шампион във Варна. Дано успеем да вземем поне единия мач. Победата срещу Канада се явява задължително, но изобщо няма да е лесно. Надявам се залата да е пълна и това да окаже положително влияние върху отбора.....Имах планове да посетя мачовете, но нещо няма да ми се отвори парашута :oops:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 юни 2017 13:20

Е, той сервиса ни ако влиза, имаме шанс срещу абсолютно всеки тим. При положение, че момчетата го изпълняват с максимална сила. Ники, Цецо, Скримов и Йосифов, та и Розалин, имат много тежък и бърз сервис. Във Варна сме пречупвали много силни отбори, надявам се, че отново ще го направим.
Не съм максималист. Пожелавам си примерно 2:3 срещу Бразилия, 3:2 срещу поляците и 3:1 срещу Канада. 6 точки срещу подобни съперници, как да не е доволен човек. :mrgreen:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 07 юни 2017 13:41

THE G.A.M.E написа:Пожелавам си примерно 2:3 срещу Бразилия, 3:2 срещу поляците и 3:1 срещу Канада. 6 точки срещу подобни съперници, как да не е доволен човек. :mrgreen:

Най-успешният ни състав от 2006-2007 година трудно би постигнал такива резултати.

Върни се в “Волейбол”